Chlodzenie

Nafta-Katowice

Użytkownik
Użytkownik
Witam

Chce sobie zakupic nowe wentylatory do xboxa bo od tych juz szalu mozna dostac tak glosno chodza :/

i chcialem zebyscie mi poradzili jakie kupic i zeby byly one ciche i to nawet bardzo ciche , i najlepiej dac jakas aukcje albo strone itd

aa i jaka paste termoprzewodzaca polecacie bo bym sobie przy okazji tez wymienil

z gory dzieki :)

dominv

Użytkownik
Użytkownik
kiedys mialem stara wersje xboxa (jeszcze bez hdmi), po 1,5 roku dosc intensywnego uzywania zepsul sie w niej obraz, rozkrecilem, poprawilem chlodzenie wedlug zalaczonych tutaj tutkow oraz zmienilem oryginalna baaardzo gowniana paste od microsoftu na paste Zalman STG-1, polecam z calego serca, konsola odzyla i nie bylo z nia problemow, pasta warta swojej ceny, w testach ma swietne wyniki, ale najwieksza jej zaleta jest to, ze aplikuje sie ja pedzelkiem jak lakier do paznokci :) link do pasty: Zalman zM-STG1 pasta - porównanie cen w sklepach internetowych

ps. mala rada, jak nigdy nie wymieniales pasty pod prockiem itp to lepiej sam tego nie rob, mozesz cos zepsuc/ulamac, ale jesli jestes zdecydowany to pamietaj o mocnym skreceniu x-clampow, ja za 1 razem zrobilem to za slabo i wyskoczyl ROD :p poprawilem scisk lecz wiazalo sie to z ponownym czyszczeniem i nakladaniem pasty

Do góry Bottom