Ciągłe odłączanie od usługi xbox live

szyna55

Użytkownik
Użytkownik
Witam !!!

Mam taki problem otóż kiedy gram sobie przez internet np. w COD 4, Gears of War i GTA 4. Męczą mnie ciągłe odłączania od usługi xbox live, pierw pisze odłączono od messegnera (czy jakoś tak) i potem odłączono od usługi xbox live i tak ciągle, nie ma dnia żebym pograł bez problemów.

Mam NEO 1 MB. Wiece może w czym problem ?

spike200

Memento Mori
V.I.P
Użytkownik
Odp: Ciągłe odłączanie od usługi xbox live

Zadzwoń do neostrady. Ja tak miałem przez tydzień zadzwoniłem, postraszyłem i mam spokój.

szyna55

Użytkownik
Użytkownik

a co im mam powiedzieć ?

spike200

Memento Mori
V.I.P
Użytkownik

że ci ją rozłącza.

szyna55

Użytkownik
Użytkownik

Moze zle to zrozumialem co napisales do gory ale neostrady mi nie rozłącza tylko w xbox'ie

spike200

Memento Mori
V.I.P
Użytkownik

Wiem o co ci chodzi ale prawdopodobnie masz to co ja. Gdy gram na pc jest ok a jak włączę xbox'a to nagle mi rozłącza neo i podłącza jeszcze raz na pc niby nic się nie zmienia ale na xboxie tracę połączenie.

Quild

Użytkownik
Użytkownik

Kurde, mi tez rozlacza. mam jeszcze taki motyw, ze na laptopie (przez router wi-fi net idzie) mi wylacza, choc pokazuje, ze zasieg sieci jest na maks (3m od routera) myslalem, ze to wina sprzetu, ale moze to ukochana tepsa sie bawi. kilka razy jak gralem na xbl to mialem takie same objawy jak tworca tematu

Acer4ever

Użytkownik
Użytkownik

Panowie ale to nie tylko TPSA. Mam chello z UPC i również sporadycznie mnie rozłącza, więc nie wiem czego to przyczyna.

realizer

V.I.P
V.I.P
Użytkownik

Wina moze tez lezec po stronie routera. Jakies "chinskie szajsy" czesto traca lacze.

Tez mialem takie problemy z neo ,ale jakos teraz wszystko jest ok ;)

szyna55

Użytkownik
Użytkownik

no ja mam akurat tomson speedtouch

Quild

Użytkownik
Użytkownik

router mam edimax'a i na pozostalych kompach cos takiego jak tracenie sieci sie nie zdarza.

kolunio

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Witam
Mam ten sam problem ze minie caly czas rozlancza -macie jakies sposoby na to????
Pozdr

matapa

Użytkownik
Użytkownik
witam, rowniez mam ten sam problem :/ korzystam z polaczenia laptop-wifi + xbox 360 , mam skonfigurowane polaczenie mostkowe natomiast po kilku minutach wywala mnie z live i tak na okraglo, moze udaje mi sie 5 minut byc wsieci i pozniej kapa:/ moze to wina wlasnie polaczenia lapek-klocek bo probowalem bezposrednio router-X i smigalo jak sie patrzy no ale zalezy mi na tym zeby korzystac z lapka bo router mam w takim miejscu w domu ze musze ciagnac 8 metrow kabla...:/ prosze o porade pzdr !!!

SebeekS

Użytkownik
Użytkownik
Mam router z pentagrama, i dokładnie to samo ;/ ojciec gra na kurniku na komputerze i nie rozłącza, a mnie na xboxie wywala z xbl

matapa

Użytkownik
Użytkownik
witam nie wiem jak ale udalo mi sie obejsc ten problem, juz mnie nie rozlacza, troche kombinowalem w ustawieniach sieci domowej, zmienialem na publiczna, robilem polaczenia mostkowe, konfigurowalem firewalla i... dziala! hura teraz moza łoić na live ile wlezie, zapraszam MW2, fifa 10, dirt @ nfs shift - GT: Tretji

karo7384

Użytkownik
Użytkownik
A ja mam tak, że naprzykład wczoraj grałem i było git nie rozłączało, a dziś już rozłącza i to się powtarza. Internet mam z neti 1mb, router edimax. Na pc jest OK, natomiast na xboxie mnie wywala. Odłączam karte sięciową, konfiguruje połączenie i dalej mnie rozłącza jak potem znów tak będzie to nie wiem co robić. Kilka dni temu miałem to samo i się naprawiło na dwa dni.

Gumiszok

Użytkownik
Użytkownik
Mieszkam zagranica i korzystam z Internetu EIRCOM 3MB(Odpowiednik polskiej TPSA) i mam ten sam problem.Napewno nie jest to wina Neta poniewaz w porownaniu z tpsa chodzi jak burza.Prawdopodobnie jest to wina routera, poniewaz
na poprzednim sojim mieszkaniu mialem EIRCOM 7mb i wszytko bylo git.Tylko ,ze jeszcze wtedy dawali inne routery.

Dla pewnosci w weekend przetestuje polaczenie na starym routerze.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Testowalem polaczenie pol nocy.Definitywnie to jest wina routera!

Do góry Bottom