Co powinienem kupić

CoKupić24

Świeżak
Świeżak
Cześć,

Chciałem dokonać zakupu mojej pierwszej konsoli XBOX. Do tej pory (od wielu lat) jestem użytkownikiem konsol Sony - dalej zostają one ze mną jako główne konsole dla każdej z generacji.

O XBOX myślę w kategoriach pogrania w gry, które wyszły tylko na tą konsolę (komputera z systemem Windows nie mam i mieć nie planuję).

Chciałem głównie pograć w gry z serii:

Forza
Gears of War
Halo

i inne, które wyszły tylko na XBOX.

Nie planuję kupować subskrypcji XBOX ani grać online. Chodzi mi tylko o granie singleplayer.

I przechodzę do pytań:)

Czy powinienem raczej kupić nowego XBOXa Series X?
Czy też celować w konsolę używaną XBOX ONE X?

Czy któryś z modeli XBOX ONE X był jakiś specjalnie wadliwy? Czegoś unikać? Na coś zwracać szczególną uwagę?

Konsole All digital odrzucam z zasady ponieważ preferuję gry pudełkowe a po przejściu ich odsprzedaż.

I kolejne pytania czy gry pudełkowe z XBOX360 (głównie z serii Forza Gears of War czy Halo) pójdą/zadziałają na konsoli XBOX Series X czy XBOX one X?

Dziękuję z góry za pomoc.

-=SETH=-

-= XBOX GOD =-
Członek Załogi
Administrator
XBF
Super Moderator
Xbox One
V.I.P
Pomocnik
XBOX MANIAK
Game Master
Liga XboxForum.pl
Achievement Hunter
PSforum.pl
Series X.
Listę wstecznych gier które działają znajdziesz na forum w odpowiednim dziale.

MirBarPL

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
Świeżak
Zagrasz i na OneX i na SeriesX
oczywiście jest lekki przeskok w sprzęcie - głównie pod kątem dysku bo w tej nowszej jest SSD i widać różnicę w prędkości działania sprzętu, nie wiem jak teraz kosztują OneX ale pewnie da się kupić dużo taniej niż SeriesX.

CoKupić24

Świeżak
Świeżak
Rozumiem. Dziękuję. Ale z tego co widzę na liście wstecznych gier to nie jest tak, że każda gra z XBOX360 zadziała na Xbox One czy XBOX series X.

I tak np. gry z serii Gears of War zadziałają chyba wszystkie, Halo - większość ale np. FOrza już działać nie będzie? Chodzi mi o te pierwsze Forzy, które wyszły tylko na XBOX 360.

-=SETH=-

-= XBOX GOD =-
Członek Załogi
Administrator
XBF
Super Moderator
Xbox One
V.I.P
Pomocnik
XBOX MANIAK
Game Master
Liga XboxForum.pl
Achievement Hunter
PSforum.pl
Nie wszystkie nie będą działać.

MirBarPL

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
Świeżak
Horizon działają wszystkie
Motorsporty na pewno od 5
Na podstawie własnego doświadczenia.

jejek

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Tylko series x. Powrót do starszych generacji nie ma sensu, sam czas wczytywania gier to kolosalna różnica.

Czasami używki series x są z 2 padami słuchawkami i grami w dobrych pieniądzach. Sam tak kupiłem z 3 sztuki series i po odsprzedaniu zbędnych gratów masz tanio konsolę aktualnej generacji.

Ostatnia edycja:

Do góry Bottom