Co to mogło być?

bartos90

Użytkownik
Użytkownik
Pytanie jak w temacie. Odpaliłem Fife Street 3, pograłem ze 40 minut i nagle nastąpił taki "strzał" i zasilacz od konsoli przeszedł w stan czuwania, telewizor też, a konsola się wyłączyła z płytą w środku i pokazała 3 czerwone diody :eek:. Wyłączyłem ją, uruchomiłem ponownie i zaczęła działać. Nie wiem, może to sugestia, ale jak po tym odpaliłem Rainbow Six Vegas 2 to zaczęła niemiłosiernie chrupać animacja (ok. 10 klatek) później już było lepiej.

P

Piri001

Guest
Odp: Co to mogło być?

Jak tak sie bedzie powtarzalo to wyslij do M$ . TO oznacza ze gpu juz nie lapie lutow z plyta glowna . A sprawdzales jaki miales kod bledu ?

bartos90

Użytkownik
Użytkownik

Bodajże 3 diody cały czas migały. Ale jak to się sprawdza dokładniej to nie wiem.

P

przeo_91

Guest

Oddaj szybko konsole do M$ chyba że nie masz gwary to szykuj się na wyłożenie 200zł
:p Na pewno strzał był dlatego że zwarcie się pod układami BGA. Albo kuleczki PB się pokruszyły i otarły się o siebie i było BUM :p

bartos90

Użytkownik
Użytkownik

Zauważyłem po tym BUM, że coś mi w środku konsoli lata, ale cholera teraz nie wiem czy coś mi latało przed tym zdarzeniem. Chyba będę musiał ją, jak będę miał czas, rozkręcić i sprawdzić co tam lata. Wydaje mi się że gdzieś koło napędu coś tam lata jak się nią lekko potrząśnie.

peku

Użytkownik
Użytkownik

to chyba normalne bo mi tez coś lata koło napędu.

MARINO

Użytkownik
Użytkownik

Mi tez cos lata ale to chyba taka kuleczka co jak sie xboxa polozy pionowo lub poziomo kontroluje gdzie ma sie swiecic swiatelko. No wiecie jak macie podlaczonego jednego pada to swieci sie swiatelko w lewym gornym rogu. I jak polozycie konsole poziomo to przeskoczy na inne miejsce wtedy gdy kulka sie przesunie. Troche skomplikowane ale mozecie to sprawdzic :p.

Do góry Bottom