Co warto kupić PS4 Slim czy PS4 Pro

Onicniepytaj

Ryżownik
Ryżownik
Xbox One
Użytkownik
Witam.

Zbliżają się moje okrągłe urodzinki. I padł taki pomysł by zakupić konsole :) (którąś już z kolei :D).
Jeszcze jakoś specjalnie się nie rozglądałem.. - wstępnie wpadł mi w oko zestaw ze SpiderMan'em - choć nie koniecznie musi być ten.

Ogólnie nie wiem czy warto dopłacać do Pro czy Slimka wpełni da radę? TV 55" 4K jest :). Nie znam się na PS4.

Wg. Was co lepiej kupić i gdzie najlepiej kupić by mieć jak najlepsze gry na start :)

Konsola oczywiście będzie przeznaczona tylko i wyłącznie ne EXY. :)

Był też pomysł wymiany XO (FAT) na XOX ale za Fata dostałbym chyba grosze i nie warta ta wymiana.. zresztą jakbym wymienił to exy i tak bym nie ograł bo nie miałbym na czym .

krzys1190

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
Masz TV 4K więc nie ma wyboru, jedyne sensowne jest w tym wypadku PRO.

Co do XOX to nie jest to taki głupie by go kupić szczególnie gdy masz TV 4k HDR. Gry będą w lepszej jakości wizualnej ponadto wykorzystasz HDR a i sama konsola jeszcze parę lat pociągnie bo te 6TF to wysoka poprzeczka.

Ostatnia edycja:

Onicniepytaj

Ryżownik
Ryżownik
Xbox One
Użytkownik
Może i nie jest takie głupie ale xo fata sprzedam za grosze.. no i exy z ps4 jak były nie ruszone tak nadal będą nie ruszone. A maszynka z M$ nic mi nie da nowego prócz lepszej grafiki.
Tutaj chodzi tylko i wyłącznie o gry. Nie chce mi się już po raz których grać w Halo X, Forza X itd.
Na chwilę obecną nie widzę żadnej gry prócz Horzion 4, którą chciałbym ograć na XO.

krzys1190

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
Jeżeli zastanawiasz się pomiędzy XOX a PS4 to bez wątpienia bierz czwórkę. Zrozumiałem że chcesz kupić jedno i drugie.

Onicniepytaj

Ryżownik
Ryżownik
Xbox One
Użytkownik
Jakoś nie mogę się zdecydować czy PS4 Slim 1TB w bundlu z jakimiś grami (przeważnie jest 2-3 gry) czy PS4 Pro 1TB z Spiderman'em (bo jakoś nie widzę ciekawych bundli). :/

Tak oglądam filmiki na YT jak gry wyglądają i dostaję kompletnego mętlika :/ co kupić. Niby na PS4 Pro wyglądają ciut lepiej. Choć na nie posiadacza PS4 nawet na zwykłym PS4 Slim gry dla mnie wyglądają nieźle :).

@krzys1190 masz slimkę czy prosiaka?

szuldi

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Ja posiadam ps4 slim, nie mam tv 4 k i HDR i jestem zadowolony, chodzi cicho, gry wyglądają dobrze. Jednak jeśli posiadałbym tv 4k kupiłbym pro. Pamiętaj że slim nie posiada optyka, więc jeśli masz słuchawki po optyku albo inne kino domowe to będziesz musiał kombinować z podłączeniem. Ja posiadam SSH i żeby to działało jak ma to musiałem dokupić HDMI konwerter. Wiąże się to z dodatkowym pudełkiem za czy obok konsoli i więcej kabli.
Także w Twoim przypadku pro będzie jedynym sensownym wyborem.

Wysłane z mojego Redmi 4A przy użyciu Tapatalka

krzys1190

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
Jakoś nie mogę się zdecydować czy PS4 Slim 1TB w bundlu z jakimiś grami (przeważnie jest 2-3 gry) czy PS4 Pro 1TB z Spiderman'em (bo jakoś nie widzę ciekawych bundli). :/

Tak oglądam filmiki na YT jak gry wyglądają i dostaję kompletnego mętlika :/ co kupić. Niby na PS4 Pro wyglądają ciut lepiej. Choć na nie posiadacza PS4 nawet na zwykłym PS4 Slim gry dla mnie wyglądają nieźle :).

@krzys1190 masz slimkę czy prosiaka?
Ja mam Slima lecz ja uruchamiam tę konsole bardzo rzadko, większość interesujących mnie gier przeszedłem jeszcze na FAT gdy nie było prosiaka.
Ty masz TV 4K więc jesteś skazany na PRO ;)

kuleczka91

Dziewczyna
Dziewczyna
Xbox One
Pomocnik
XBOX MANIAK
Użytkownik
Jak masz TV z 4K to brałabym pro, bo masz szansę wykorzystać telewizor do tej konsoli. Ja mam tylko zwykły tv z FHD, posiadam PS4 fat i gry tak czy siak wyglądają ładnie. Na pewno idzie dostrzec różnicę między grafiką PS4, a XO (fat/S). Gry wyglądają u Sony dużo lepiej :)

Onicniepytaj

Ryżownik
Ryżownik
Xbox One
Użytkownik
Jak narazie to podjęłem decyzję iż wstrzymuje się z zakupem do czarnego piątku - może będą jakieś ciekawe bundle albo oferty cenowe.

Chciałem na urodzinki sobie fundnąć no ale muszę być cierpliwy :)

mrok

Ryżownik
Ryżownik
Użytkownik
Jak narazie to podjęłem decyzję iż wstrzymuje się z zakupem do czarnego piątku - może będą jakieś ciekawe bundle albo oferty cenowe.

Chciałem na urodzinki sobie fundnąć no ale muszę być cierpliwy :)
Bierz ps4 pro i nie marudź jak Janusz na targu :)

Do góry Bottom