Witam,
to mój pierwszy temat założony na tej stronie, mam nadzieje że ktoś pomoże mi przy moim problemie z x'em a mianowicie:
Zrobiłem interes życia, kupiłem xboxa nie znając się na tym. to było w Anglii [na carboocie], od pewnego młodego człowieczka (zapewniał, że wszystko działa)[jakbym znowu go spotkał.... ^ ^] okazało się że po podłączeniu nie wczytuje płytki.. dopiero jak przyjechałem do Polski sprawdziłem go dokładnie, na początku po włożeniu płytki do napędu szybko się kręcił ale po 3 sekundach zatrzymywał się jakby w ogóle nie chciał pracować, postanowiłem na allegro dokupić laser, po wymianie lasera[oczywiście zdjąłem lutownicą zworkę] kręci się ciągle [to już plus
testowałem na płytce od xboxa live mini zestaw gierek
po poszukiwaniu na przeróżnych stronach znalazłem że trzeba laser skalibrować, więc zastosowałem się do informacji na pewnej stronie zrobiłem tak jak pisało.. czyli z 6,39 OHM który zaobserwowałem na mierniku, zszedłem na wartość około 3.6 podobno na tej wartości lepiej wczytuje płytki, jednak dalej tak samo działa.. może poradzicie mi w czym tkwi problem z moim napędem?
zamieszczam również filmik który ułatwi wam stwierdzenie co dolega mojej konsoli
Ostatnio edytowane przez moderatora: