czarny obraz co się stało ?

arni100

Użytkownik
Użytkownik
witam wszystkich ,mam problem ,syn grał dzisiaj w xboxa 360 i w pewnym momencie obraz zrobił się zielony a puzniej czarny,nie wiem co mogło się stać próbowałem odczytac kod błędu ale nic to nie daje albo robię coś zle,laser chodzi normalnie ,konsola wróciła od wymiany napędu bo stary padł,wie ktos może co mogło się stać lub co padło,gram na zwykłym telewizorze i czytałem że obraz może być czarny jak zle jest przestawione w pal bo powinno być 50 a nie 60 hrz ale gdyby tak było to po długim przytrzymaniu snyck powinny się zresetować ustawienia a tu nic ,proszę o pomoc i rady,z góry dziękuję ,pozdrawiam !

WReki

Użytkownik
Użytkownik
Odp: czarny obraz co się stało ?

sprubuj podłączyć konsole do innego TV i wtedy zobacz czy działa, zobacz też czy czasami na koncówce kabla od obrazu (na koncówce którą podłanczami do X'a) niejest przesunięta zsówka na HDTV

Piri

V.I.P
V.I.P
Użytkownik

1)Ring swieci sie na czerwono ?
2) Słychac dzwiek menu albo dzwieki z gry ?

arni100

Użytkownik
Użytkownik

dzięki koledzy za odpowiedzi ,3 rod nie mam nie wiem po prostu jest czarny ekran ale dzwięku też nie ma,katastrofa dałem 280 zł za wymianę całego napędu i konsola pochodziła tydzień ,a ty wisba to masz coś nie poukładane w główce,dał byś lepiej mi jakąś radę a nie pisał o pisowni j.polskiego,a dla ciebie WReki piąteczka,pozdrawiam wszystkich !

spike200

Memento Mori
V.I.P
Użytkownik

@wsiba nie baw się w moderatora, jeśli ci coś przeszkadza to raportuj post a nie upominaj użytkowników i to w tak niemiły sposób.
Koniec off-topu.

Piri

V.I.P
V.I.P
Użytkownik

Czarny ekran , brak dzwieku , brak ringow - dziwne . Zobacz tak jak mowil Wreki , a jak nie to padl uklad ANA/HANA , inaczej uklad scalujacy . 150zl naprawa

arni100

Użytkownik
Użytkownik

jutro sprawdzę u kolegi na lcd,może coś z kablem się stało ale dzwoniłem do serwisu gdzie wymieniano mi napęd i facet stwierdził że padło coś odpowiedzialnego za grafikę,już sam nie wiem czy pakować kasę w te pudło ,to jedna z pierwszych egzemplarzy ,mam stracha że może coś znowu paść bo konsola coś ostatnio często się wieszała .

Seaborg93

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak

miałem to samo w tamtym tygodniu i okazało się że kabel padł ;/ , bo nie było obrazu i dźwięku a konsola chodziła normalnie możliwe że to samo ją spotkało

arni100

Użytkownik
Użytkownik

no i dup...panowie konsolka byla w serwisie ,mieli naprawic bo stwierdzili ze to luty,dzisiaj miala byc do odbioru lecz okazalo sie ze nic to nie pomoglo ,padla plyta glowna koszt wymiany 400 zl,ale to juz nie dla mnie ,dosyc kasy juz w nia wlozylem,czas na zakup nowej a ta sprzedam na allegro na czesci,pozdrawiam !!

monias

Użytkownik
Użytkownik

A mówili coś więcej? Co padło dokładnie?
Jak by były luty to ROD wyskoczy

Ale nie martw się, kupisz nową konsole z LiteOnem, masz nowy napęd ze starej, także przerobisz za jakieś 100zł :) Części na forum też w dziale sprzedaży wrzuć

arni100

Użytkownik
Użytkownik

dzieki ,facet mowil ze plyta glowna do wymiany,ale ciekawe jest to ze to moze oni cos spieprzyli bo jak dawalem konsole to byl czarny obraz ale roda nie bylo a teraz jest,podobno dwa razy robili luty ale konsolka sie nie odpalila, pozdrawiam !!!

Do góry Bottom