Czerwona lampka na zasilaczu

Cinelous

Użytkownik
Użytkownik
Witam dziś odpaliłem I'xa po Miesiącu nieużytkowania i zagrałem w trzy gry RDR, GTA4 i Forze3 wyszło jakieś dwie godzinki po tym czasie wyłączyłem konsole i teraz zobaczyłem czerwoną diode na zasilaczu. Konsoli nie włączałem bo nie wiem w czym tkwi problem a nie będe ryzykował usterki konsoli więc w czym tkwi problem ?

Konsola jest z płytą główną Jasper

Dodam iż po odłączeniu zasilacza z konsoli lampka zmienia kolor na normalny "pomarańczowy" a po ponownym podpięciu znów jest czerwona

pemek

Użytkownik
Użytkownik
uszkodzony zasilacz. Sprawdz na innym.

Qazimodo

Użytkownik
Użytkownik
no tego nie wiadomo czy zasilacz bo jak odpina xboxa to "lampka" świeci normalnie
więc również xbox może obciążać zasilacz i powodować świecenie czeronej diody
jak jasper to masz gwarancję dzwoń na infolinię i zgłoś do naprawy

Cinelous

Użytkownik
Użytkownik
Dzięki za pomoc.
PS.Ta czerwona dioda wygląda strasznie aż się jej boje jest taka taka....

Blood.

V.I.P
V.I.P
Użytkownik
Rozłącz i połącz kable dokladniej. Jak nie pomoze potrzasnij. Mi sie od czasu do czasu wlaczala czerwona lampka wlasnie ze wzgledu na luzy w kablach.

pemek

Użytkownik
Użytkownik
uscislajac: wez wtyczke zasilacza ta od strony x. Masz 3 rzedy. Najwyzszy jest waziutki wewnatrz 2 piny zrob spinaczem zwarcie i zobaczysz jaki kolor bedzie jak czerwony to zasilacz jak zielony to Quaziemu musze piwo postawic. Wg mnie 99%zasilacz

Cinelous

Użytkownik
Użytkownik
Problem rozwiązałem już sam przez przypadek odłączając podstawke chłodzącą która nigdy nie sprawiała żadnego problemu aż tu nagle takie coś. Dodam iż po ponownym podłączeniu podstawki chłodzącej problem się powtarza.

Niech to będzie dla was taka przestroga żeby nie podłączać takich gówien do konsoli bo zamiast wydłużyć ich życie może im zaszkodzić :p

To na tyle Thx All /// Miłego Giercowania !!

Do góry Bottom