Czy można podłączyć pada xbox one S do pc kablem usb ?

MichuVTEC

Świeżak
Świeżak
Nie mogę nigdzie znaleźć informacji czy pad z xbox one S zadziała na pc podpięty kablem micro usb ?
Wiem, że w starym padzie od zwykłego one działa i tak też sprzedają, ale co do wersji pada z xbox S nie widziałem takich wersji z kablem. Wiem też, że S można połączyć przez bluetooth, ale nie chciałbym z tego korzystać - nie ufam bezprzewodowej komunikacji ;)

Johny Mielony

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
Świeżak
Nie widzę przyczyn dlaczego miałby nie działać po kablu.
nie ufam bezprzewodowej komunikacji
Dlaczego?

MichuVTEC

Świeżak
Świeżak
Gdzieś tylko wyczytałem, że kabel służy tylko do ładowania natomiast łączność odbywa się bezprzewodowo stąd powyższe pytanie.

Co do nieufności do bezprzewodowego podłączenia to chyba wynika z tego, że często korzystam z bluetootha w samochodach do połączenia telefonu i zawsze były problemy z parowaniem albo zrywaniem łączności, a nie chciałbym żeby pad reagował z opóźnieniem albo się rozłączał...

kuleczka91

Dziewczyna
Dziewczyna
Xbox One
Pomocnik
XBOX MANIAK
Użytkownik
Gdzieś tylko wyczytałem, że kabel służy tylko do ładowania natomiast łączność odbywa się bezprzewodowo stąd powyższe pytanie.

Co do nieufności do bezprzewodowego podłączenia to chyba wynika z tego, że często korzystam z bluetootha w samochodach do połączenia telefonu i zawsze były problemy z parowaniem albo zrywaniem łączności, a nie chciałbym żeby pad reagował z opóźnieniem albo się rozłączał...
Siostra normalnie gra na padzie z Ski w Fifę przez BT na PC i zero problemów. Padów z Xboxa się nie ładuje kablem, to nie PS4 z wbudowanymi aku w padzie. Do padów z XO musisz mieć osobne ładowarki do akumulatorków bądź używać baterii lub stacji do ładowania jak kupisz razem z akumulatorami np Energizer.

Ostatnia edycja:

krzys1190

Xbox One
Xbox One
Użytkownik

Xbox 360 kabel służył tylko do ładowania, XO działa także po kablu.

MichuVTEC

Świeżak
Świeżak
Siostra normalnie gra na padzie z Ski w Fifę przez BT na PC i zero problemów.

Właśnie też do fify potrzebuję, tylko dla wygody wolałbym korzystać z kabla niż biegać do znajomych z kartą bluetooth i ciągle u każdego instalować sterowniki do niej ;)

Dzięki za szybkie odpowiedzi!

sqwara

Użytkownik
Użytkownik
Pad działa bez problemu, przetestowane u mnie. Jedyna uwaga to nie działa na porcie 3,0 lub działa na tym porcie a na starszym nie działa. Teraz nie pamiętam ale wiem że właśnie się męczyłem dlaczego nie działa i po przepięciu na inny port USB zaskoczył i działał.

Tavik

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
Świeżak
Na połączeniu bezprzewodowym nie ma żadnych zrywów i opóźnień,przynajmniej ja żadnych nie doświadczyłem a używałem pada sporo.

Do góry Bottom