Czy ten router będzie odpowiedni?

damian7154

Użytkownik
Użytkownik
TP-Link TL-WR340G Router WiFi wysyłka NAJSZYBCIEJ (1441695813) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

Czy znajdę coś lepszego w tej cenie?
Internet mam UPC 5 Mb/s ( w marcu na 80% będzie 25 Mb/s ).
Czy wszystkie poradniki na tym forum dot. konfiguracji Live będą na nim śmigały?
System mam Win 7 x86 Ultimate ( pirat ).
Konsola x360 slim nieprzerobiony.

mihcal5

Banned
raczej kazdy router w tej cenie jest dobry, ja mam trochę droższy bo w granicach 75zł (jak kupowałem - 100zł) i bardzo dobrze śmiga

Specter

Użytkownik
Użytkownik
Wolalbym dolozyc 30zl i kupic Pentagrama P6361, jest zdecydowanie bardziej rozwojowy. 3x szybsze WiFi (150mbit, ten ma 54mbit), oraz co wazniejsze, Pentagram ma opcje klonowania MAC i ukrywanie SSID

damian7154

Użytkownik
Użytkownik
TP-Link Router WiFi DSL TL-WR340G UPC ASTER wi-fi (1462370756) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

chodzi mi o to czy taki router wystarczy? czy będę potrzebował jakiegoś okablowania?
mam modem UPC, tutorial jest na forum o podłączaniu konsoli pod router, ale tylko do LinkSysa.

dennykropka

Użytkownik
Użytkownik
Slim ma wbudowane WiFi także nie będziesz potrzebował raczej okablowania.
Co do wyboru tego routera to nie wiem, bo sam właśnie chce kupić jakiś.

Specter

Użytkownik
Użytkownik
Jak juz napisalem wyzej, polecam sprzet Pentagrama.

damian7154

Użytkownik
Użytkownik
Nie mam kasy na Penta. Tzn mam, ale na koncie. Router chcę zamówić już dziś. Max 80 zł z przesyłką. I jeszcze jedno pytanie: czy utracę swoje dotychczasowe konto z ciężko zapracowanymi G i wbitymi aczikami?

blazejp

<a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto
V.I.P
Użytkownik
Wolalbym dolozyc 30zl i kupic Pentagrama P6361, jest zdecydowanie bardziej rozwojowy. 3x szybsze WiFi (150mbit, ten ma 54mbit), oraz co wazniejsze, Pentagram ma opcje klonowania MAC i ukrywanie SSID
Dokładać do czegoś co i tak się nie wykorzysta?

Ponad 100Mbits ma mało operatorów sieci
Router od tp-linka również ma klonowanie mac oraz ukrywanie ssid co i tak koledze nie będzie potrzebne

Co do konta, to nic nie utracisz

Specter

Użytkownik
Użytkownik
Wydaje mi sie, ze lepiej kupic sprzet rozwojowy. Tym bardziej, ze roznica w cenie jest zadna. A biorac pod uwage predkosc dostepu do netu (niedawno bylem szczesliwy majac 3mbit, teraz mam 60, a od kwietnia bede mial 120mbit).
Poza tym dochodzi kwestia sieci domowej, dzis praktycznie kazda osoba w domu ma swoj komputer. Lepiej miec mozliwosc przesylu danych miedzy komputerami szybsza, niz wolniejsza.
Ukrywanie SSID zawsze sie przyda.

damian7154

Użytkownik
Użytkownik
a w tym tp linku zrywa połączenia przy ściąganiu? kumpel opowiadał, że miał tanszy router i mu przerywało i musiał resetować

blazejp

<a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto
V.I.P
Użytkownik
W żadnym routerze nie będzie zrywac połączenia jeśli się nie będzie grzebac w ustawieniach oraz nie będzie się zbyt daleko od niego

slawek70

Użytkownik
Użytkownik
Mam identyczny kupiłem ok 1.5 miecha temu, 0 problemów, śmiga aż miło.

Do góry Bottom