Czy ten zasialcz pasuej do Core?

TymonPRO

XBOX MANIAK
XBOX MANIAK
Użytkownik

Majcher997

Użytkownik
Użytkownik
Odp: Czy ten zasialcz pasuej do Core?

Ja mam Core i mam ten sam więc chyba tak

cris14

Użytkownik
Użytkownik

Napewno pasuje 8) 8) Mam kolege co ma Premium HDMI(175w) a ja mam starego Premium i i tak mi chodził na tym zasilaczu 8) 8)

P

przeo_91

Guest

cris14 napisał:
Napewno pasuje 8) 8) Mam kolege co ma Premium HDMI(175w) a ja mam starego Premium i i tak mi chodził na tym zasilaczu 8) 8)
Gdy podpinasz zasilacz 175W do konsoli która ma 90nm i potrzebuje 203W to masz dwa razy większe prawdopodobieństwo ROD bo konsola nie ma dostarczanego wymaganego prądu i w efekcie się nagrzewa.

Wiec rób tak dalej i podpinaj sobie zasilacz od Falcon :p A potem dziwić się ze tyle awarii w starszych konsolach .

PS. Naprawdę ludzie są czasami bezmyślni!!!

peku

Użytkownik
Użytkownik

Ja myśle że co paść by padł ale na bank nie przez nagrzanie...

P

przeo_91

Guest

Właśnie przez nagrzanie X'y padały jak najęte, ponieważ GPU i CPU się nagrzewały i płyta główna z powodu wysokiej temperatury się wyginała i wyrywała podzespoły.

PS. peku jak chcesz dowodu to podłącz zasilacz 200W do kompa który wymaga 250-300W i zobaczysz że wszystko się nagrzeje począwszy od zasilacza a kończąc na wszystkich podzespołach :)

peku

Użytkownik
Użytkownik

wiem ze od nagrzewania padają :p ale chodzi mi o to ze jak moze sie cos nagrzac od mniejszego zasilania niz potrzebne :p przecie to nielogiczne i niezgodne z wiarą kościoła rzymsko-katolickiego. ;D

P

przeo_91

Guest

Z tym kościołem to dobre :D Ale od zbyt niskiego dostarczania prądu tak niestety jest :-\ , najbardziej na tym cierpi oczywiście zasilacz który nie wyrabia :D

Do góry Bottom