Czy warto kupić xbox one głównie dla jednej gry? (Nowy czy używany)

Ma4ensi

Użytkownik
Użytkownik
Witam, nie jestem jakimś zapalonym graczem i rzadko grywam w cokolwiek (chociaż mam dobry PC). Jednak niedługo wychodzi gra, która bardzi mnie interesuje RDR2 (gralem w pierwsza czesc i bylem zachwycony), wiadomo gra nie wyjdzie w najblizszym czasie na PC (o ile w ogole wyjdzie) i zastanawiam sie czy jest sens kupic konsole głównie dla jednej gry. Z tego rodzi sie kolejne pytanie, czy kupować nową konsole, czy używaną (jesli tak to jaką wersje)?

MirBarPL

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
Świeżak
Możesz śmiało celować w używane one s - dużo jest ofert że sprzętem rocznym lub młodszym jeszcze na gwarancji a przez to że teraz króluje one x to wcześniejszą wersję możesz kupić w okolicach nawet 500zl - nówki czasami idzie wyrwać w promocjach do 800zl.
Czy warto kupić? To już inna kwestia zależy od finansów, miejsca na półce itd itd. Każdy ma inne priorytety i możliwości.

tysszek

Banned
Użytkownik
Ja kupiłem ostatnio pierwsza edycję one za 300zl dla dzieci :)

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka

Kyron

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
Mój 10 letni pecet zdycha a konsole z tamtego czasu śmigają jak złoto. X1 to bdb zakup.

Ma4ensi

Użytkownik
Użytkownik
Możesz śmiało celować w używane one s - dużo jest ofert że sprzętem rocznym lub młodszym jeszcze na gwarancji a przez to że teraz króluje one x to wcześniejszą wersję możesz kupić w okolicach nawet 500zl - nówki czasami idzie wyrwać w promocjach do 800zl.
Czy warto kupić? To już inna kwestia zależy od finansów, miejsca na półce itd itd. Każdy ma inne priorytety i możliwości.
Gdzie szukać takich ofert? Bo ja używane widze za 700-800zł, a nowe to od 950zł w górę.

MirBarPL

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
Świeżak
Oferty poniżej 700zl to bardzo szybko schodzą, nie zobaczysz ich wiszących długo na żadnym serwisie. Standardowo używana to 700zl ale ja gdy szukałem w okolicach marca i czekałem na promocję to też widywałem okazję że ludzie chcieli szybko sprzedać one s bo była promo na X. Jak Ci się nie spieszy to zaglądaj codziennie na allegro lub olx a prędzej niż później trafi ci się poniżej 700zl..
Nówki to tylko na promocjach - bywały i po 800 na ms store z innych krajów lub z Amazona.

Do góry Bottom