Czym się różni premium od arcade

ryszardzamek

Świeżak
Świeżak
Witam wszystkich
Tak jak w temacie zastanawiam się czym one się różnią
I czy do arcade można wbudować dysk twardy i jeśli tak to jak sprawdzić w meni która to wersja (konsola którą chce kupić niema polskiego meni )
Proszę o dokładna odpowiedz i pokierowanie w opcjach :-\

dodo

Użytkownik
Użytkownik
Odp: Czym się różni premium od arcade

Może nie dokładnie, ale zawsze coś więcej informacji ;)

Looknij TO.

Gemini

Użytkownik
Użytkownik

A o co chodzi z tym HDMI? O ten kabel z tymi 6ciamo chincami? Tam piszę że w wersji Xbox 360 Premium - Tak od sierpnia 2007, w starszych Nie.
Widze też że powinienem mieć Miesiąc subskrybcji Xbox Live Gold..... Nie miałem żadnej zdrapki w kartonie.

dodo

Użytkownik
Użytkownik

Miesiąc masz. Musisz założyć konto LIVE i wtedy bez żadnej zdrapki aktywujesz sobie jak chcesz miesiąc Gold'a. Podobno można tak robić do 3 kont na jednej konsoli. Czyli jeśli założysz 3 konta LIVE to masz 3 miechy za free, ale każde następne konto już nie będzie miało darmowego Gold'a.

Gemini

Użytkownik
Użytkownik

Hmmm. I ten miesiąc golda jest na każdą konsole. Czyli jak mi dadzą inną konsole ( bo jedzie do naprawy - ROD) to mi to może przepaść?
Nie podłączałem jeszcze konsoli do neta bo mam net z kablówki ( net jest pod moją karte sieciową w kompie). Żeby działał mi net na konsoli muszę kupić rojtera czy coś tam....

dodo

Użytkownik
Użytkownik

Gemini napisał:
Hmmm. I ten miesiąc golda jest na każdą konsole. Czyli jak mi dadzą inną konsole ( bo jedzie do naprawy - ROD) to mi to może przepaść?
Nie podłączałem jeszcze konsoli do neta bo mam net z kablówki ( net jest pod moją karte sieciową w kompie). Żeby działał mi net na konsoli muszę kupić rojtera czy coś tam....
Masakra, co ty gadasz. Jak net może być przypisany do jednej karty sieciowej :p Ustawiasz na konsoli te same adresy IP, bramki, maski i DNS'y co na PC, przepinasz kabelek i resetujesz modem w celu uzyskania nowego numeru karty i już masz net. Ja mam też net z kablówki i tak robiłem do momentu kiedy nie dołożyłem do kompa 2 karty sieciowej i teraz mam net na kompie i na konsoli jednocześnie.

Co do tego Gold'a. Nie jestem pewien, jeśli na tej konsoli nie były zakładane konta to pewnie masz taką możliwość. Na swoim koncie jeśli nie aktywowałeś to też ciągle masz możliwość uzyskania 1 miesiąca konta Gold.

Gemini

Użytkownik
Użytkownik

Normalnie. Jak zakładali mi net to spisali numer karty sieciowej. Po podłączeniu kabla do konsoli neta nie było.

dodo

Użytkownik
Użytkownik

Jess :eek: U mnie też spisali i co. Na pewno nie ustawiłeś adresów w ustawieniach konsoli i nie zresetowałeś modemu (Masz zewnętrzny modem?). Sprawdź to, bo więcej już tego samego pisać nie będę ;)

P.S. Modem resetujemy wyłączając go z gniazdka na kilka sek i ponownie włączamy 8) Jak nie działa, to jeszcze raz :p

Gemini

Użytkownik
Użytkownik

Tak mam zewnętrzny modem. I masz rację nic tam do konsoli nie wpisywałem. Podłączyłem kabel i chciałem wejść na xbox live. Konsola napisała że sprawdzi połączenie czy coś i zatrzymała się na chyba 3cim teście.

Wiem jak restartować modem. Czasem jak nie mam neta to odłączam go z gniazdka na 3 minuty i po podłączeniu net działa.

WReki

Użytkownik
Użytkownik

premim od arcade różni sie tym ż arcade zamiast dysku twardego ma memorke(zazwyczaj 256MB)... więc jak chcesz grac przez neta to musisz sobie kupic Premium czyli tą z twardzielem (zazwyczaj 20GB)

Do góry Bottom