Czyszczenie xboxa 360

karoles357

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Witam!
Posiadam xboxa 360, wersja z 2009 roku. Nie pamietam kiedy była ostatni raz czyszczona z kurzu, nie grzeje sie(jest tylko lekko ciepła nad tylnim wentylatorem podczas gry w gta v), lecz widac kurz z tyłu i na wierzchu w tych dziurach. Jest sens jej teraz czyszczenia? Jeżeli tak to jak to najbezpieczniej zrobić?

torawa

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Młotkiem :)

Jasne, że warto czyścić, ale co to znaczy nie pamiętam? To sugeruje, że to robiłeś więc po co to pytanie?

Ja swojego czyściłem niedawno, bo się zacinała klapka. Pierwszy raz po 4 latach to były tam tumany kurzu. Ogólnie raz na 1-2 lata, bo trzeba przeczyścić laser, wbrew pisaniu niektórych daje to dużo i kilka razy "uratowałem" konsolę.

Jak to zrobić masz na youtube, tam masz jak rozkręcić X360 (i różne modele), potrzebne będą odpowiednie śrubokręty (ja mam ze 20 końcówek), da się rozkręcić do najmniejszej śrubki bez ryzyka, tylko nie wolno zapomnieć która do czego! Warto układać systematycznie. To proste klocki Lego (bez pułapek typu złośliwe taśmy w niektórych PS2 czy padach PS2 itp, złośliwie jako pułapka).

Do góry Bottom