Denerwujacy problem

Rtruth

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Mam problem i nie wiem jak sobie z tym poradzic. Chce sobie zagrac od nowa w pare gier np fifa 18 ale jak usune zapis na konsoli to wlączajac gre wlacza mi sie jakas synchronozacja i ten zapis wczytuje sie znowu. Orientuje sie ktos jak wylaczyc synchronozacje zapisow na konsoli albo na koncie ea albo jak usunac ten zapis z konta ea?

Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka

kuleczka91

Dziewczyna
Dziewczyna
Xbox One
Pomocnik
XBOX MANIAK
Użytkownik
A próbowałeś usunąć ten zapis z konsoli, dać konsolę offline, odpalić fifę, zacząć coś grać, zrzucić grę do dasha, dać konsolę online i wtedy powinien się zapis nadpisać.

Rtruth

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Na taki pomysl nie wpadlem zobacze dzis moze sie uda. Chociaz pewnie jak sie polacze z netem to sejw pobierze z konta ea. A co to znaczy wrocic do dasha? Chodzi o te jakby menu glowne konsoli?

x X x

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
W Centrum Gry jest opcja usunięcia danych lokalnych jak i z chmury (w której przechowywana jest kopią danych konta).

Rtruth

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
A gdzie dokladnie bo ja widze tylko opcje usuniecia zapisu gry ale z chmury nie widzialem

x X x

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Zaznaczasz konkretną grę, klikasz przycisk start (3 kreski na padzie), zarządzaj grą, i tam powinieneś mieć dostęp do zapisów dostępnych na konsoli i w chmurze. Aktualnie piszę z głowy, nie mam teraz przed oczyma interfejsu konsoli.

Edit:

Przedostatnia kropka:

https://support.xbox.com/pl-PL/games/game-setup/cloud-game-saves-faq

Jak usunąć już niepotrzebne zapisane stany gry?

Danymi poszczególnych gier możesz zarządzać w obszarze Gry i aplikacje na ekranie Start. Jak to zrobić:

Naciśnij przycisk Xbox , aby otworzyć przewodnik, a następnie wybierz pozycję Gry i aplikacje.

Wyróżnij grę, naciśnij przycisk Menu na kontrolerze, a następnie wybierz pozycję Opcje gry.

W menu po lewej stronie ekranu przewiń w dół do obszaru Zapisane dane, wyróżnij zapisane dane dla swojego tagu gracza po prawej stronie, a następnie naciśnij przycisk A na kontrolerze.

Zostanie wyświetlony monit o potwierdzenie usunięcia danych zapisanego stanu gry:

Opcja Usuń z konsoli umożliwia usunięcie lokalnej kopii tego stanu gry. Podczas następnej gry będzie można odzyskać go z chmury.

Opcja Usuń wszędzie umożliwia usunięcie zapisanych danych z tej konsoli, chmury oraz wszystkich innych używanych przez Ciebie konsol.

Opcja Anuluj umożliwia pozostawienie nienaruszonych danych.

Ostatnia edycja:

Rtruth

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Wlasnie problem w tym ze usuwalem wszedzie ale jak wchodze do gry i loguje sie do konta ea to zapis mi przywraca. Pewnie jest gdzies w chmurze ea zapisany a nie wiem tez jak to usunac a loguje sie automatycznie

x X x

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
No to nie wiem. Ja robiłem tak z NFS Payback jakoś czas temu i zadziałało bez problemów z tym, że nie pamiętam abym wewnątrz gry logował się do konta EA - raczej nie.

Rtruth

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Niestety w fife sie loguje automatycznie z serwerami ea. No nic musze zalozyc 2 konto i na nim grac

x X x

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Support EA na pewno pomoże w tej sprawie ;)

Rtruth

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Napisalem do nich na fb ale cos nie odpisuja moze nie rozumieja po Polskiemu

Odpisali ze nic nie da sie zrobic i moge tylko zagrac od nowa na nowym koncie w konsoli

Jednak jest mozliwosc usuniecia swojej druzyny ultimate team. Wystraczy w tym trybie wejsc w moj klub i jest tam opcja usuniecia calego klubu i mozliwosc zagrania od nowa

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Do góry Bottom