DISC 2 ? - Zwiększenie szybkości gry

Mortimer

Użytkownik
Użytkownik
Witam , czy po zainstalowaniu DISC 1 , zainstalowanie DISC 2 , przez konsole ( 1 instalowana z plyty) zwiększy mi to jakkolwiek płynność gry ? I co mógłbym zrobić aby FPS'y wzrosły ? (ostatnio mialem takie dziwne lagi , ze na wyscigu jadac po prostej wpadlem pod mape i ukonczylem ostatni -,-) Czasami gra chodzi jak marzenie a czasami po wyjściu z apartamentu gra szaleje . Czasem nawet na małym wyścigu gra klatkuje co jakieś 10-15 sekund.

Kamilxd

Użytkownik
Użytkownik
Ta gra już tak po prostu chodzi na tej konsoli .Spadki fps zdarzają się może jednak nośnik na którym masz zainstalowaną grę ma słaby odczyt/zapis .Swoją drogą była wzmianka o tym ,że Rockstar odradzało instalowanie drugiego dysku.

Ostatnia edycja:

Butcher696

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Brednie mam oryginalną gre i konsole i zawsze a to zawsze płynnie - najnowsze DLC i patche - dodatkowo zawsze instaluje 2 płytę na DVD a obecnie z braku miejsca na 16GB USB 2 bo na 20GB hdd mam inną 2 płytową grę i również działa pięknie zero spowolnień czy to co R pisał doczytywanie tekstur .

Prędzej masz wadę na płycie albo laseru .

krzys1190

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
DVD2 instalujesz a DVD1 masz w napędzie, jeżeli masz już słaby laser to warto zainstalować DVD1 na pendrive tylko takim z dobrym odczytam 30MB+.
To powyżej zmniejsza problem z doczytam tekstur i tylko to, na żadne magiczne podniesienie fps nie licz to konsola... Swoją drogą możesz mieć już mocno zmęczony dysk twardy. Co do wyścigów to nie problem konsoli a połączenie internetowego i nie tylko twojego a wszystkich.

Brednie mam oryginalną gre i konsole i zawsze a to zawsze płynnie - najnowsze DLC i patche - dodatkowo zawsze instaluje 2 płytę na DVD a obecnie z braku miejsca na 16GB USB 2 bo na 20GB hdd mam inną 2 płytową grę i również działa pięknie zero spowolnień czy to co R pisał doczytywanie tekstur .

Prędzej masz wadę na płycie albo laseru .
Wiesz co był taki kawał o dwóch informatykach... Sam R* powiedziałby nie instalować obu płyt.

Butcher696

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Po pierwsze DVD2 to PLAY a DVD1 to install :)

Zdjęcia płyt:

http://www.covergalaxy.com/forum/microsoft-xbox-360/16935-grand-theft-auto-v-ntsc-discs.html

Co do instalowania na fabrycznych HDD może i tak było na początku albo patch coś poprawił - ale nie wiem od 1 dnia wydania na płycie grałem na HDD z 2 płytami zainstalowanymi - teraz mam na USB 2.0 dobrej firmy penie DVD2 zainstalowane i z tego co jedynie widzę to że zdecydowanie szybciej ładuje sie gra i miedzy postaciami ale to normalne pamięć flash jest szybsza od HDD

kenway11

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Najlepiej zainstalowac dane płyty 1 czyli tekstury na HDD a płyte 2 na pendrive (jest o wiele lepiej niz gdy płyta jest niezainstalowana i cały czas chodzi w napedzie)

Butcher696

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Generalnie lepiej w ogóle instalować (jak ktoś nie ma dysku to teraz są tanie albo pena i jedynie Batelffield 3-4 oraz Dragon age inkwizycja wymaga oficjalnie na oficjalnej konsoli instalacji na dysku - nie uznaje penów) ale takich gier jest może z 5 nie pamiętam wszystkich tytułów - ale wiadomo przerobiona może cuda :) ,wracając do tematu lepsza instalacja niż czytanie płytki A: Napęd dłużej potrzyma B: Granie wielokrotne nie wiem setki godzin zrobi na płycie prędzej czy później sporo rys - nawet jak się dobrze z płytami obchodzisz.

Co do GTA V miałem swego czasu 2 na HDD ,potem 1 na HDD a 2 Play na Penie USB2.0 a teraz z braku miejsca na 20GB HDD (DA inkwizycja zainstalowana) Przeniosłem na 2x 16GB peny USB2.0 GTA V na 1 jest 1 płyta a na 2 płyta play i gra działa cudnie - choć wcześniej działała idealnie .

Ogólnie wiekszość gier instaluje na penie - chyba że nie moge albo chwilowo zajęte a nie mam innego pod ręką . Tekstur efektu nie widzę różnicy nawet jak na HDD było wszystko 100% idealnie - jedynie płyty play czy całość na penie daja o 30% przyrost wczytywanie gier ale wiadomo peny są szybsze od HDD - obecnych czy to w konsolach czy w PC (Oczywiście poza SSD po to wielkie peny można powiedzieć z szybszym transferem niż najdroższy i najlepszy pendrwe)

Do góry Bottom