Dlaczego nie warto kupywać Xbox 360 Core/Acrade!

P

przeo_91

Guest
Core/Acrade nie daje rady?!

Brak możliwości zapisywania cache-u nie tylko zwalnia grę i wydłuża czasy dogrywania, ale potrafi być zinterpretowany jako błąd dysku, powodujący wyrzucenie z gry. Jak dotąd nie pojawiła się jeszcze stosowna łatka, która rozwiązałaby ten problem. Warto poczekać, rozbić świnkę skarbonkę troszkę później, ale za to lepszy zestaw. Przy okazji, w wielu sklepach droższa wersja kusi klientów gratisową grą. Konsole sprzedawane w Polsce sprowadzane są z różnych zakątków świata, a nie wszędzie gniazdka elektryczne wyglądają tak, jak w naszym kraju. Dlatego warto sprawdzić, czy aby kabel od zasilacza nie ma pięciu bolców.Zaoszczędzicie sobie zdziwienia i rozczarowania, kiedy w domu okaże się, że nowej konsoli nie da się włączyć. Jeżeli jednak obudzisz się z ręką w nocniku, nie poddawaj się (a przynajmniej nie od razu - dop.red.) – wystarczy wizyta w sklepie elektrycznym i zakup adaptera do wtyczek za kilkanaście złotych.

Jaki z tego morał? Najlepiej dołożyć te 200zł i mieć PREMIUM z dyskiem :)

Z tymi wtyczkami to nawet w wersjach PREMIUM się zdarzało.

realizer

V.I.P
V.I.P
Użytkownik
Odp: Dlaczego nie warto kupywać Xbox 360 Core/Acrade!

imo po co doplac 200-300zl za dysk jak konsole sie bedzie przerabiac ? (bo jednak wiekszosc ludzi kupujacych arcade nie mysli o grze po sieci tylko o przerobce)

spike200

Memento Mori
V.I.P
Użytkownik

ale przeróbka nie oznacza przecież rezygnowania z online. Przeo ma rację, najlepiej dołożyć do premium i mieć wszystko. W końcu microsoft zapowiedział że dysk będzie konieczny.

Majcher997

Użytkownik
Użytkownik

Zależy co komu potrzebne. Ja na przykład premium nie kupiłem i dziś też bym nie kupił, bo niepotrzebne mi headsety, 2 pady i inne gówna. CORE + dokupiony dysk i jest oki, ew. dziś może na arcade z falconem bym się skusił :D

piterrut

Świeżak
Świeżak

teraz na allegro bez problemu można wyrwać dysk za 140zł

termbest

Użytkownik
Użytkownik

Kupilem arcade 2 tyg temu i sie nie oplaca bo gram po necie tzn wszystko ok z xboxem ale tzreba bylo dokupic headset i w najblizszych dniach zamierzam kupic dysk... na dodatek jeszcze spadl yceny co mnie po prostu niesamowicie wkurzylo ;d

Erno

V.I.P
V.I.P
Użytkownik

LoL ja mam Arcade !

Teraz kupie jakiś uszkodzony dysk 20GB (lub samą obudowę od HDD) i dokupię dysko 120GB BEVS i gitara :D

Bardziej mi się to opłaca...

nixon

Użytkownik
Użytkownik

moim zdaniem jak ktos nie ma kasy to niech bierze arcade ja robie bynajmniej tak samo, dysk jeszcze nie jest wymygany ale bedzie jak kazdy wie....

w pozniejszym czasie mozna dokupic dysk

realizer

V.I.P
V.I.P
Użytkownik

Erno o co biega z tym dyskiem BEVS bo ja nie kumaty 8) mozna jakos kasy zaoszczedzic ? tez mam Arcade :mad:

Erno

V.I.P
V.I.P
Użytkownik

Można i to sporo ;D

http://x360iso.org/index.php?topic=720.0

Dysk 120 - 225 zł + Kieszeń na dysk [można zdobyć na eBay lub z uszkodzonego dyska do X360] (lub dolutowujesz kabel SATA do płyty głównej)

Do góry Bottom