Dwa pytania VGA I FIRMWARE

deek

Użytkownik
Użytkownik
Witam
Mam tv lcd samsunga le32r51b czym lepiej podłączyć component czy vga.Ja słyszałem że lepszy vga + moge ustawić rodziałke 1366x768(mojego tv). Ale czy gdy mam podłączone vga to jest wtedy progresywne skanowanie(p). ??

Drugie pytanko lepiej żeby firmware był ustawiony na odczyt 8 czy 12?? nie będą gry chaczyć na 8?? dzieki za info.

Sahdy84

Użytkownik
Użytkownik
Odp: Dwa pytania VGA I FIRMWARE

powiem tak jesli masz tv HD podlacz komponent obaraz bedzie zajefajny jesli nie masz tv HD to wykombinuj bardzo dobry monitor i podlacz vga.

ale to zalezy od ciebie :D

co do szybkosci odczytu preferuje odczyt 12x jest to standardowy odczyt ,z mniejsza szybkoscia nigdy nie masz pewnosci ze naped dobrze to przyjmnie czy sie nie uszkodzi to jest moje zdanie moga sie co nie ktorzy z tym nie zgadzac

P

Piri001

Guest

Chociaz na forum polecaja 8x predkosc . Podobno oszczedza sie wtedy laser .

spike200

Memento Mori
V.I.P
Użytkownik

Ja zawsze miałem 8x i gdy zmieniłem na 12x grało się bardzo nie komfortowo, napęd chodził jak suszarka do włosów. Aktualnie jestem na 5x i też nie mam zupełnie żadnych problemów z odczytaniem.

Sahdy84

Użytkownik
Użytkownik

ja bym zostal przy tych 12

pomysl tak jest duzo uzytkownikow ktorzy lubia miec cicha konsole wiec sie decyduja na mniejsza szybkosc a co za tym idzie ludzie ci wypowiadaja sie ze maja problem z napedem wiem ze to co wypisuje moze jest totalna bzdura ale moze cos w tym jednak jest

:)

P

Piri001

Guest

Shady84 napisał:
ja bym zostal przy tych 12

pomysl tak jest duzo uzytkownikow ktorzy lubia miec cicha konsole wiec sie decyduja na mniejsza szybkosc a co za tym idzie ludzie ci wypowiadaja sie ze maja problem z napedem wiem ze to co wypisuje moze jest totalna bzdura ale moze cos w tym jednak jest

:)
Totalna bzdura

deek

Użytkownik
Użytkownik

dzięki wam za odpowiedzi.Czyli co do napędu to już wiem raczej 8x.Ale kurde rozpisaliście sie na temat tych napędów ;) a tak niewiele na component VS vga. Ja właśnie słyszałem że nie ważne czy monitor czy tv hd lepszy jest ponoć vga .Bardziej ostry obraz a ciutek gorsze barwy w stosunku do componentu. Pozatym dzieki vga ustawie sobie roździelczość 1366x768(mój tv) czyli troche wieciej niż 720p. Tak na marginesie mój tv maxymalnie obsłuży 1080i.

tv to 32 cale le32r51b. aaa właśnie bo bym zapomniałem jak ustawie roz 1366.... a gra jest w 720p (1280x768) to przeskaluje mi sie w dół troche prawda?? Jeszcze raz dzieki pozdrawiam.

Do góry Bottom