Dysk USB kilka partycji / PS3 Media server

seweryn789

Użytkownik
Użytkownik
Witam.
Posiadam dysk USB 500gb i chce go podpiąć pod X'a zeby sciągać na niego demka itp..
Dysk ma zawalone około 400gb(partycja NTFS) i nie chciałbym tych danych stracić..
Wydzieliłem 16gb partycję sformatowałem w fat32..
Jeśli sformatuje go do pracy z X'em to dane z partycji NTFS sie nie posypią ?
Czy można przygotować dysk do pracy z X'em z posiomu PC ? Wrzucić jakieś pliczki czy coś ?

Druga sprawa to film z napisami..
Jak ? ? ?
Próbowałem z Windows Media Center, ale z marnym skutkiem.. (napisy były na PC, a na X'ie niee..)
Podobno PS3 Media server jest dobre, ale nie znajduje mi X'a, anie X nie znajduje PS3 Media server..
Zależy mi również na jakości..

Xbox slim 4gb, Windows 7...

HELP ME !
walcze z napisami od 3 dni :)

EDIT:
X'a mam od grudnia, konta miałem wcześciej założone na stronce..
chciałem zobaczyć jak działa gold, założyłem konto na konsoli i pisze, ze jest FREE..
Jak przetestować gold'a ?

saperxd

Użytkownik
Użytkownik
formatując dysk tracisz wszystkie dane znajdujące się
nie, nic się nie posypie

h-y-d-e

Użytkownik
Użytkownik
Napisy w divx to całkiem łatwo w TVersity + ffdshow. W win XP to banał w Vista/7 trochę kombinacji ale nie wiele.
Przypuszczalnie PS3 Media server działa analogicznie :) pewnie ten sam powód niepowodzenia.

Jakby co to moge opisać jak to zrobić z TVersity.

blazejp

<a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto
V.I.P
Użytkownik
PS3 Server może ci nie działac bo masz pewnie włączonego firewalla na kompie
Ja gdy mam właczonego to mi też nie wykrywa

h-y-d-e

Użytkownik
Użytkownik
@up
wtedy się dodaje wyjątek do firewalla, ale to podstawy i oczywiste

seweryn789

Użytkownik
Użytkownik
Tak, zapora jest wyłączona...
Nie mam pojęcia w czym problem..

Słyszałem plote, że TVeristy muli i gubi jakość..

Jakieś sugestie co z tym PS3 Media Server ?
Próbował ktoś z dodatkiem do WMC ? gdzieś czytałem, ale nie moglem znalesc szczegółów

No to w końcu przygotowanie dysku pod X'a formatuje all czy tylko partycję fat ?

h-y-d-e

Użytkownik
Użytkownik
TVersity muli bardziej i gubi jakość jeśli tak ustawisz, tzn ustawisz transkodowanie. Chyba nawet domyślnie jest włączone. Transkodowanie polega na tym, że materiał jest w locie konwertowany do innego formatu - a to obciąża mocno pc. Za to materiał transkodowany jest do formatu który na pewno xbox odtworzy (WMV) więc można oglądac film zakodowany kodekiem którego sam xbox z np pendrive by nie dał rady odtworzyć. Kolejna sprawa to, ze video przekodowane jest lżejsze (kosztem jakości) więc można w ten sposób uniknąć 'przycinania' filmu, co się szczególnie przydaje przy połączeniu o słabej przepustowości (wifi b/g).
Jeśli masz mocne PC i szybką siec (kabel lub wifi n) to najlepiej wyłączyć transkodowanie, albo ustawić, żeby transkodował tylko kiedy konieczne (jest taka opcja), tzn tylko formaty których bez transkodowania xbox by nie odtworzył, jak rmvb na przykład.

A co do problemów z napisami to napisz na jakim systemie próbujesz.

KULA

V.I.P
V.I.P
Użytkownik
jeżeli chcesz napisy w filmie to polecam program VirtualDub wgrywa napisy do filmu bardzo dobry program jak nie używałem PS3 Media Server to zawsze wgrywałem sobie napisy do filmu

h-y-d-e

Użytkownik
Użytkownik
@up
lekko bez sensu bo:
1) bardzo czasochłonne - film trzeba przekompresować
2) duża strata na jakości filmu - powtórna kompresja skompresowanego materiału

KULA

V.I.P
V.I.P
Użytkownik
1. Odpalasz program i zamiast patrzeć jak program pracuje to można pograć na konsoli.
2. Ja zawsze ściągam filmy DVDRip lub BDRip i jakoś nie zauważyłem spadku jakości po wgraniu napisów

h-y-d-e

Użytkownik
Użytkownik
A ja to bym chciał film oglądać, od razu jak mnie najdzie ochota, a nie czekać na coś itp idt., jak mam czekać to lepiej do kina iść:)
Spadek jakości musi być i musi być spory, skoro nie widzisz to 'good for you'

seweryn789

Użytkownik
Użytkownik
Ma ktoś podpięte dysk USB pod X'a na 16gb partycji, najlepiej na slimce ?
mógłby ktoś podrzucić te wszystkie ukryte pliczki jakie X wrzuca przygotowując dysk pod siebie ?
Chciałbym sprawdzić czy wtedy moj X zobaczy dysk..

bo nie mam gdzie wrzucic tych 400 gb danych, a nie chce ich stracic dlatego chciałbym jakoś wykombinować to 16 gb pod X'a :)

PS: Przegladarka internetowa w X'ie przez WMC to mit ?

krisr77

Pomocnik
Pomocnik
Użytkownik
PS: Przegladarka internetowa w X'ie przez WMC to mit ?

nie mit al wielki shit uzywanie tego to pomylka

seweryn789

Użytkownik
Użytkownik
A możesz podesłać mi taką przeglądarkę pod slimke i win7 ? ;>

I jak z tym dyskiem ? (czyt. wyżej )

Do góry Bottom