1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Dysk w konsoli nie pokazuje realnej pojemności.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez gzyho, Sierpień 8, 2013.

  1. gzyho

    gzyho Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miałem zainstalowane na dysku kilka gier lecz zdecydowałem się je usunąć. Zrobiłem to przez program Modio na komputerze. Lecz po włożeniu dysku z powrotem do mojego xboxa, jego pojemność nie zmieniła się ale plików nie ma dysku. Jak temu zaradzić wyłączając opcję sformatowania dysku?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

    Ja z swojej strony polecam
  3. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4294
    Polubienia:
    760
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    formatowanie dysku pomoże, ale uważaj na profil i save. Zawsze usuwaj dane z dysku przez konsole, ominiesz takie jaja, tym bardziej jak twoja konsola nie jest zmodyfikowana.
     
  4. gzyho

    gzyho Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam przeróbkę RGH2.0. Czy jak sformatuję dysk to wystarczy później, że wrzucę z powrotem swój folder z FreeStyle Dashboard oraz plik launch.ini i będzie działać przeróbka?
     
  5. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1088
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    A dysk jaki. pod USB zewnętrzny czy wewnętrzny w kieszeni konsoli?
     
  6. gzyho

    gzyho Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  7. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1088
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    w FSD, w konfiguracji, 1-sza zakładka od góry, a potem w niej na samym dole masz takie co jak 3 opcje resetów. Zrób każdą z nich po kolei i zobacz czy pojemnośc wróci do normy. Jeśli nie to będę pisał dalej co robić.
     
  8. gzyho

    gzyho Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wykonałem te trzy opcje resetów i pojemność nadal błędna.
     
  9. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1088
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Nie pozostaje nic innego jak format dysku, ale spod menu konsoli, jednak przed tą operacją 3 rzeczy do zachowania.
    1 Profile, w tym celu najlepiej przenieść na pendrive (niestety menu oryginalne xboksa nie pozwala kopiować profili a jedynie przenosić) w tym celu użyj pendriva sformatowanego w systemie Fat32, włóż do konosli i w konfiguracji , dyski przydziel mu dajmy na to ze 2GB na pamięć pod Xboksa, po tej czynności wejdz w konfiguracji w dyski, najedz na ten wenwetrzny dysk, potem PROFILE, i przenieś zawartość na inną pamięć czyli pendrive. Jesli chcesz przenieśc inne rzeczy niż tylko profile przenieś co tam Chcesz.
    2 Zachowanie katalogu FSD na dysku oraz własnie pliku launch.ini, oczywiście wszystko wrzuć np luzem na pendrive ( o ile miejsca ci starczy)

    Po pewnym i kompletnym zachowaniu/ przeniesieniu danych na np Pendrive sformatuj dysk z poziomu menu konsoli, Po tych operacjach pozostaje wszystko przywrócić na hdd, oraz przenieść z powrotem Profil/profile i reszte
     
  10. gzyho

    gzyho Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jednak sytuacja u mnie wygląda tak, że nie mogę wyjść do oryginalnego dashboard'a. Gdy klikam przycisk guide a następnie wchodzę w ustawienia systemu pyta się mnie czy chcę zakończyć sejsę po czym ląduję z powrotem we FreeStyle Dash'u.
     
  11. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12754
    Polubienia:
    1189
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Bo nie trzymasz rb

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  12. gzyho

    gzyho Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ok, dzięki wielkie za pomoc.

    Po formacie i przerzuceniu plików z FSD i launch.ini wyskakuje mi komunikat przy botowaniu BŁĄD F3. Zawiesił się FSD 3.

    Edytuj posty, nie pisz jednego pod drugim ...TigraTeam
     
  13. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1088
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    :-( pozostaje wgrać nowe i świeże FSD. Hmmm kto wie może to one było przyczyna wcześniejszego złego pokazywania pojemności. Ale cóż, po kolei trzeba eliminować możliwe usterki.
     

Wczytywanie...

Poleć forum