Dysk zewnętrzny 3.0 nie działa

dominik490

Użytkownik
Użytkownik
Siemanko. Dzisiaj zakupiłem ten dysk:
kierując się tym artykułem
Niestety konsola widzi go jako "odtwarzacz multimediów". Dziwi mnie to, ponieważ wydawałoby się, że spełnia wymagania.
W takim razie ten zwracam, a prosiłbym o polecenie czegoś 1 TB, żeby gierki weszły.

-=SETH=-

-= XBOX GOD =-
Członek Załogi
Administrator
XBF
Super Moderator
Xbox One
V.I.P
Pomocnik
XBOX MANIAK
Game Master
Liga XboxForum.pl
Achievement Hunter
PSforum.pl
Formatowałeś go w konsoli?

dominik490

Użytkownik
Użytkownik
Po wejściu w ustawienia, gdy chce wybrać opcję ustaw do przechwytywania, pojawią się komunikat że urządzenie jest zbyt wolne, i potrzebny interfejs conajmniej 3.0. Co z tym fantem można zrobić?

-=SETH=-

-= XBOX GOD =-
Członek Załogi
Administrator
XBF
Super Moderator
Xbox One
V.I.P
Pomocnik
XBOX MANIAK
Game Master
Liga XboxForum.pl
Achievement Hunter
PSforum.pl
Przejściówka tłumi? jak to podłączasz?

dominik490

Użytkownik
Użytkownik
Kablem dołączonym do dysku, ma on dwa końce USB, dołączony jest adapter na USB-C. Próbowałem kablem USB-USB C Samsunga i nadal to samo.

krzys1190

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
Czy kabel Samsunga jest USB C w wersji 3? USB C ma wiele standardów, wtyczka ta sama a może być np. 2.0 jak i 3.
Sprawdzałeś na innym USB w konsoli?
Ja usunąłbym partycję, podłączył ponownie dysk do konsoli na kablu z zestawu i zobaczył co będzie.
W ostateczności sprawdził na kolejnym kablu, który jest 100% USB C w wersji 3.0+
Ps. jeszcze pytanie czy adapter nie jest wąskim gardłem, coś na opakowaniu lub w instrukcji jest napisane?

dominik490

Użytkownik
Użytkownik
Czy kabel Samsunga jest USB C w wersji 3? USB C ma wiele standardów, wtyczka ta sama a może być np. 2.0 jak i 3.
Sprawdzałeś na innym USB w konsoli?
Ja usunąłbym partycję, podłączył ponownie dysk do konsoli na kablu z zestawu i zobaczył co będzie.
W ostateczności sprawdził na kolejnym kablu, który jest 100% USB C w wersji 3.0+
Ps. jeszcze pytanie czy adapter nie jest wąskim gardłem, coś na opakowaniu lub w instrukcji jest napisane?
https://mediamarkt.pl/pl/product/_kabel-usb-c-samsung-ep-dg930ibegww-15m-1432660.html - ten kabel kupiłem w MM.
Co do tego dołączonego do zestawu - nie ma żadnych informacji o adapterze.
Co do usuwania partycji - sądze ze usuną mi się dane z dysku wewnętrznego Xone? Pozatym jak to wykonać?

W razie co zapytam:
Ten kabel będzie git?

Ostatnia edycja:

-=SETH=-

-= XBOX GOD =-
Członek Załogi
Administrator
XBF
Super Moderator
Xbox One
V.I.P
Pomocnik
XBOX MANIAK
Game Master
Liga XboxForum.pl
Achievement Hunter
PSforum.pl
Co do usuwania partycji - sądze ze usuną mi się dane z dysku wewnętrznego Xone? Pozatym jak to wykonać?
Pod Pc usuń partycje w menedżerze dysków.

dominik490

Użytkownik
Użytkownik
Generalnie pomysł jest taki, żeby zwrócić ten dysk i kupić np to:

Nwm czy chce w nim mieszać, na reddicie czytałem że sporo osób ma ten sam problem z tym dyskiem.
Jedyny problem że MediaMarkt niechętnie chce przyjmować zwroty dysków. Jutro mam podjechać, jak kierownik będzie.

krzys1190

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
https://mediamarkt.pl/pl/product/_kabel-usb-c-samsung-ep-dg930ibegww-15m-1432660.html - ten kabel kupiłem w MM.
Co do tego dołączonego do zestawu - nie ma żadnych informacji o adapterze.

W razie co zapytam:
Ten kabel będzie git?
Nigdzie nie ma specyfikacji tego kabla, czyli to USB 2.0, gdyby było inaczej pochwaliliby się. Po za tym trochę ponad 10zł samo mówi, dobre kable są drogie.

Generalnie pomysł jest taki, żeby zwrócić ten dysk i kupić np to:

Nwm czy chce w nim mieszać, na reddicie czytałem że sporo osób ma ten sam problem z tym dyskiem.
Jedyny problem że MediaMarkt niechętnie chce przyjmować zwroty dysków. Jutro mam podjechać, jak kierownik będzie.
Jak kupiłeś stacjonarnie, to skazany jesteś na łaskę kierownika sklepu. Dziś takie czasy że trzeba zamawiać przez neta, masz 14 dni na zwrot bez łaski i podania przyczyny.
Temat z reedita myślę że kończy temat.

dominik490

Użytkownik
Użytkownik
OK. Spróbuję to zwrócić. Generalnie chciałbym jednak rozszerzyć pamięć w moim Xone, mam wersję 500gb i raptem FIFA i jeden CoD. W takim razie zdecydować się na ten Seagate dedykowany xboxowi, co z linku wyżej? Wszystkie gry odtworzy?

-=SETH=-

-= XBOX GOD =-
Członek Załogi
Administrator
XBF
Super Moderator
Xbox One
V.I.P
Pomocnik
XBOX MANIAK
Game Master
Liga XboxForum.pl
Achievement Hunter
PSforum.pl
Będzie działać. Teraz to bier min. 2Tb. 1Tb to masz 3 gry i nara.

krzys1190

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
Sporo ten dysk kosztuje, ale jak masz budżet to najprostsza opcja. W tej cenie kupisz też 2TB, ale SSD. Sam dysk 2,5'
Jak nie boisz się majsterkować to, zobacz jakiś poradnik wymiany dysku w swojej konsoli.
Ja miałem o tyle prostsze zadanie że w XOX to banał. Przy czyszczeniu konsoli wsadziłem ssd, pendrive z systemem i po kilku minutach gotowe.

Do góry Bottom