Egzotyczne lokacje, abordaż i walka na morzu - Assassin's Creed IV: Black Flag

-=SETH=-

-= XBOX GOD =-
Członek Załogi
Administrator
XBF
Super Moderator
Xbox One
V.I.P
Pomocnik
XBOX MANIAK
Game Master
Liga XboxForum.pl
Achievement Hunter
PSforum.pl

Takiego filmiku nie dałoby się nagrać w poprzednich częściach.

Zamiast betonowych miast - wyspy, dżungle i fortece na Karaibach. Zamiast rumaka - Jackdaw, okręt będący drugim bohaterem gry.
Zamiast ataku na posterunki - walka na morzu i abordaż wrogich jednostek.

Ostatnio edytowane przez moderatora:

MrDraiger

V.I.P
V.I.P
XBOX MANIAK
Użytkownik
W sumie to można powiedzieć, że z Assassin's Creed został tylko tytuł. Marka sprzeda ten produkt klientom i tyle. Ale ten gameplay zrobił na mnie mega wrażenie, nie mogę się doczekać. Kupię na pewno.

Darkkpoland

Użytkownik
Użytkownik
Nie jestem do Black Flag przekonany, ale to odkrywanie wysp wydaje się być ciekawe. Czy wie ktoś co będzie z dotychczasowym wątkiem z Desmondem(nie chcę spoilerować, mam nadzieję że rozumiecie o co mi chodzi)? Ciekawi mnie jeszcze czy będzie można przeszukiwać jakieś komnaty czy wyspy w poszukiwaniu zbroi, tak jak miało to miejsce za czasów Ezia Auditore da Firenze. Strasznie mi tego brakowało w "trójce".

zOnk31

V.I.P
V.I.P
Pomocnik
Użytkownik
Game Master
PSforum.pl
Świeżak
Niniejszym Assasins Creed zeszmacił się nie gorzej niż MS.
W następnej części bohater będzie gwiazdą futbolu.

@UP
w Black flag może dostaniesz punkty za znajdowanie skarbów (assassin z Łopatą hahahahahaha :D )

LowMen

Użytkownik
Użytkownik
Assassin od tureckiego bagna w Revelations coraz niżej upada. Szkoda, bo dwójeczka tak mnie wciągnęła, że jest pierwszą i na razie ostatnią grą, którą scalakowałem.

slimak_110

Użytkownik
Użytkownik
Na mnie gameplay zrobił wrażenie. Nie spodziewałem się żadnych nowości po tej marce. Aż tu nagle... fajnie to wszystko wygląda i tak jak miałem kolejnego AC gdzieś tak teraz się trochę zajawiłem. I muzyka fajna w tle leci w tym forcie :p

MrDraiger

V.I.P
V.I.P
XBOX MANIAK
Użytkownik
. Czy wie ktoś co będzie z dotychczasowym wątkiem z Desmondem(nie chcę spoilerować, mam nadzieję że rozumiecie o co mi chodzi)?
Wątek Desmonda jest zakończony, jego dane/wspomnienia są prawdopodobnie w 'chmurze' (takiej co przechowuje dane), a my wracamy do Abstergo, być może będziemy kierować nowym obiektem, albo po prostu bezimiennym pracownikiem Abstergo. Widać to chociażby po interfejsie (paski życia jak za czasów AC I i Altaira)

Sevcio

Użytkownik
Użytkownik
Okej, niby elegancko to wygląda i mnie też zachęciło do zagrania, no ale... Od samego początku mówione było, że AC będzie trylogią. Wyszła 1, 2, potem BH i RV. Dobra Brotherhooda i Revelations mogę uznać jako 'dodatki' do 2, bo to tylko kontynuacja historii Ezio. Potem wyszła 3. I na niej historia powinna się skończyć. Szkoda, że Ubisoft nie zrobił tak jak mówili i korzystając z tego, że Assassins znosi dla nich złote jaja, będą ciągnęli tą sagę w nieskończoność. To była jedna z moich ulubionych serii.

voltan91

XBOX MANIAK
XBOX MANIAK
Użytkownik
Wygląda ładnie, ale już tak nie pociąga jak kiedyś.

KamQiX

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
Powiem to co już mówiłem kilka razy: z końcem Ezio skończył się Assassins Creed. Jak dla mnie Assassin powinien walczyć tylko mieczem i ukrytym ostrzem, bo gdy pojawiła się broń palna, łuki i cokolwiek innego czym można zabijać na odległość gra zaczęła mi się nudzić.
Druga rzecz to walka na morzu która już pojawiła się w Assassins Creed III, płynąć statkiem nie umiałem się doczekać aż wyjdę na ląd i znów zacznę biegać, skakać po dachach i zabijać strażników. Tutaj na pewno będzie bardzo dużo pływania i wody.
Jak na grę będzie to napewno bardzo dobra gra, ale jak na kolejną część Assassins Creed będzie to znów błąd Ubisoftu który poszedł całkowicie w złą stronę i musi jak najszybciej wrócić na właściwy tor.

surferj24

Użytkownik
Użytkownik
wątek Desmonda się skońćzył wraz III częścią nie jestem na 100 % pewny ale wydaje mi się ze Black flag nie bedzie mozliwosci wylogowania sie z Animusa tylko cały czas bedziemy grasowac w przeszłosci

jesli chodzi o zaprezentowany gameplay jestem zaintrygowany i na pewno w gre zagram zwiedzanie i odkrywanie bezludnych wysp na Karaibach, nurkowanie w poszukiwaniu zatopionych skarbów czy zmierzenie sie ze sztormem na pełnym morzu wciąga jak diabli, biore w ciemno

Sanrajs

Użytkownik
Użytkownik
Muszę przyznać, że stawiałem na tej grze krzyżyk i przekreślałem ją ale widząc ten gameplay odzyskuje nadzieje, że może jednak z tego wyjść coś całkiem interesującego. AC 3 zupełnie nie przypadło mi do gustu ale w Black Flag widzę powiew świeżych pomysłów i rozwiązań.

Kazik321

Użytkownik
Użytkownik
Ja osobiście nie patrzę na tą grę jak na kolejnego AC. Gra zapowiada się wyśmienicie :D Gdyby nie Assassin's Creed w nazwie lecz nowa marka z nową, ciekawą fabułą to ta gra byłaby perfekcyjna.

paxmack

Użytkownik
Użytkownik
Jakieś fabuły się tu raczej nie doszukamy, dlatego nie można patrzeć na to jako kontynuację AC :) Po starym AC został tylko tytuł. Gra wygląda ładnie i zapowiada się bardzo ciekawie, więc na pewno zagram :) Gameplay znowu wzięty z PS...hmmm...trochę zastanawiające...

Do góry Bottom