Enigmah video selector & NTSC

szlose

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Witam. Naprawde jestem skonfuzjowany bo przeszykalem dziesiątki for i nie znalazłem jakies konkretnej odpowiedzi.

Poniewarz mam sporo gierek w NTSC i mi na xboxie360 nie działaja to nie wiem co robic. Widzialem ze jest taki programik Enigmah video selector ale ani nigdzie nie moge go sciagnac ani nigdzie dokladnie nie opisane czy zawsze to dziala itd itd

Po drugie widzialem ze mozna kupic jakis kabel ktory cos tam poprawia czy cos... no nie wiem dlatego pytam.

Ogolnie prosilbym o rady co zrobic aby działaly gry w NTSC na xboxie...
Z góry dzieki!

spike200

Memento Mori
V.I.P
Użytkownik
Odp: Enigmah video selector & NTSC

u nas w poradnikach jest poradnik jak przerobić. Ale podobno gra po uruchomieniu i tak wywala błąd.

P

przeo_91

Guest

Z takich gier użytku niestety nie zrobisz na konsoli PAL chyba że będziesz miał konsole NTSC to już inna sprawa :D

realizer

V.I.P
V.I.P
Użytkownik

spike200 napisał:
u nas w poradnikach jest poradnik jak przerobić. Ale podobno gra po uruchomieniu i tak wywala błąd.
chyba w koszu .

spike200

Memento Mori
V.I.P
Użytkownik

Heh no chyba nawet, no to jeśli w koszu to nawet nie zaglądaj. Bo i tak nie działa ;)

szlose

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak

Kurde czyli jak sciagnalem gry NTSC i nagrałem na płytke to na xboxie chodzic nie beda ? ::(( np. gta IV widzialem tylko w NTSC i co wtedy zrobic :S

edit: no czyli wychodzi poprostu ze musze sciagac same gry w palu... szkoda tylko ze 7 gier NTSC nagrałem na verbatimki i h*j ;s jakby ktos mial jakis pomysl to niech napisze !

cux

Użytkownik
Użytkownik

To widocznie zle szukales, bo GTA IV mozesz znalesc z latwoscia w wersji PAL. A NTSC ci nie pojdzi i skoncz juz mialczec, musisz sciagac gry PAL albo Region Free-w tytulach maja zaznaczone.

Erno

V.I.P
V.I.P
Użytkownik

cux napisał:
To widocznie zle szukales, bo GTA IV mozesz znalesc z latwoscia w wersji PAL. A NTSC ci nie pojdzi i skoncz juz mialczec, musisz sciagac gry PAL albo Region Free-w tytulach maja zaznaczone.
Nie bym był taki pewny że nie da rady przerobić NTSC na PAL, w poradnikach jest poradnik napisany przez KuvA, ja sam z nim rozmawiałem i powiedział mi że przerobił ponad 8 gier z NTSC na PAL i do tej pory mu działają !

cux

Użytkownik
Użytkownik

Erno napisał:
cux napisał:
Nie bym był taki pewny że nie da rady przerobić NTSC na PAL, w poradnikach jest poradnik napisany przez KuvA, ja sam z nim rozmawiałem i powiedział mi że przerobił ponad 8 gier z NTSC na PAL i do tej pory mu działają !
Ten poradnik jest juz dawno w smietniku, bo mimo iz w XBOXDVDMuller pokazywalo, ze gra zostala przerobiona (wszystkie regiony zaptaszkowane) to i tak na xbox'ie PAL nie dzialala. Gdyby ten poradnik byl skuteczny nigdy nie wyladowalby w smieciach. A skoro mowil, ze przerobil i gry dzialaja to klamal i juz.

P

Piri001

Guest

Jest nowy poradnik . Tamten byl napisany przez Tomii a nowy przez Kuva wiec ...

szlose

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak

To ja tak zwięźle zsumuje temat dla tych co moga miec podobny problem co ja!

Jezeli masz konsole w PALu to sciagaj gry w PALu lub Region Free. (chyba ze znalazles takich linkow)
Np. bardzo chcesz jakąs gierke ale jedyne linki jakie mozesz znaleźć sa w NTSC.
Jak juz masz gierke w NTSC to zajrzyj tutaj i jak pisze autor oraz sporo innych ludzi (ja nie testowalem jeszcze) powinno działac!
Kod:
http://x360iso.org/index.php?topic=2589.0
Wydaje mi sie ze wszystko wyjasnione i mozna zamknąc temat. Napewno pomoze on niejednej osobie.
Dzieki za pomoc =]

Do góry Bottom