Epic Games: Wizja gier na kolejna generację konsol!

Status
Temat zamknięty. Nie możn a w nim odpowiadać.

Uped

Użytkownik
Użytkownik
Twórcy niezwykle popularnych i często wykorzystywanych w grach silników Unreal Engine, firma Epic Games, postanowili spojrzeć nieco w przyszłość - na imprezie GDC sprezentowali swoją wizję tego, jak będą wyglądały gry w następnej generacji konsol. I narobili smaka.

Jeżeli kiedyś przyjdzie w końcu czas na nową generację konsol (a przyjść przecież musi), to ekipa z Epic Games widzi ją w barwach dokładnie takich, jakie przedstawione zostały na wrzuconych przez nas obrazkach. Obrazki te pokazano na zamkniętej prezentacji, która odbyła się na tegorocznym Game Developers Conference i nie ma co ukrywać - robią naprawdę duże wrażenie. Tym bardziej, że to przecież ulepszony silnik Unreal Engine 3.

Mark Rein z Epic Games twierdzi, że materiały te reprezentują piękną wizję tego, co firma powinna być w stanie zrobić - nie w tej, ale już w przyszłej generacji konsol. Cóż, jeżeli tak mają wyglądać gry przyszłości, to bez wątpienia wchodzę w to, panie Rein.

Tekst z GAMEZILLA.PL | Unreal Engine 3 w kolejnej generacji konsol, czyli wizja przyszłości według Epic Games

NikoBellic91

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
A najlepsze jest to że ta prezentacja została odpalona na kompie w którym siedzą 3x GTX580. A jeśli faktycznie tak będą wyglądały pierwsze gry na konsolach to ja nie mam pytań co będzie po paru latach ;O I w dodatku to Unreal Engine 3, normalnie unreal .

EDIT: Tech demo niedługo będzie można obejrzeć (w nie dalekiej przyszłości) i zobaczyć jak to wszystko przedstawia się w ruchu :D

btw. Wyjaśni mi ktoś co to te MSAA ?

neo937

Użytkownik
Użytkownik
Multi Sample Anti Aliasing. Czyli wielowątkowe wygładzanie krawędzi (albo coś w tym stylu :p )

Gra wygląda fenomenalnie. Jeden z trzech silników w tym roku, które pokażą pazur ;]

Hextor

V.I.P
V.I.P
Użytkownik
O kur.. Jeżeli będzie taka grafa na konsolach to wolę nie myśleć co będzie na PC :D

Onicniepytaj

Ryżownik
Ryżownik
Xbox One
Użytkownik
@UP
I ile przyjdzie nam zapłacić za takiego kompa który lajtowo uciągnie taką otoczkę wizualną :)

Hextor

V.I.P
V.I.P
Użytkownik
@UP
I ile przyjdzie nam zapłacić za takiego kompa który lajtowo uciągnie taką otoczkę wizualną :)

Pewnie z 4-5k pln max

poliway

Użytkownik
Użytkownik
taka grafa bedzie ale na 100% nie na obecnej generacji konsol....

Jechu

V.I.P
V.I.P
XBOX MANIAK
Użytkownik
Game Master
PSforum.pl
Coś pięknego te neony odbijające się na podłożu :)
Na obecnej generacji konsol nie ma co liczyć na takie efekty :p

Mnih

XBOX MANIAK
XBOX MANIAK
Użytkownik
screeny robią wrażenie.. aż ciężko mi sobie wyobrazic w co będą grały moje dzieci :D jak im pokażę Crysisa na max detalach to mnie wyśmieją .

persik06

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Taka grafa na pewno nie pójdzie na mój telewizor :D Ale jak będzie to spróbuje na raty wziąść ;) A co do grafy to będzie można własny film robić :D

bgszef

Banned
Taka grafa na pewno nie pójdzie na mój telewizor :D Ale jak będzie to spróbuje na raty wziąść ;) A co do grafy to będzie można własny film robić :D
To samo sobie pomyslalem, ze TV fullhd to juz moze byc za malo ;)

Marf

Użytkownik
Użytkownik
Jak ta technologia idzie do przodu..
Jeszcze niedawno były same pixele...
Ale ciekawi mnie jak bedą wygladały gry za tak 15lat chyba podobnie bo co oni tam jeszcze dodają ? :p

Arii

Użytkownik
Użytkownik
Wszystko jest możliwe ;) grafika na prawdę robi wrażenie :) co jak co :) ale technologia idzie tak do przodu :) że za parę lat wygenerowanie takiej grafiki nie będzie żadnym wielkim osiągnięciem :)

Matti1231

Użytkownik
Użytkownik
Dla mnie szczytem będzie taka sytuacją, kiedy grając przed wypasionym TV, spojrzysz za okno i nie zobaczysz różnicy w ,,grafice,, :D

Shibby

Użytkownik
Użytkownik
To będzie znak, że trzeba się leczyć ;]

bgszef

Banned
To będzie znak, że trzeba się leczyć ;]

Pare lat temu bylem na jeziorem i pomyslalem sobie, ale fajna woda, prawie jak w Morrowindzie :D To co to bedzie za pare lat hehe

Altres

V.I.P
V.I.P
Użytkownik
A najlepsze jest to że ta prezentacja została odpalona na kompie w którym siedzą 3x GTX580. A jeśli faktycznie tak będą wyglądały pierwsze gry na konsolach to ja nie mam pytań co będzie po paru latach ;O I w dodatku to Unreal Engine 3, normalnie unreal .

EDIT: Tech demo niedługo będzie można obejrzeć (w nie dalekiej przyszłości) i zobaczyć jak to wszystko przedstawia się w ruchu :D

btw. Wyjaśni mi ktoś co to te MSAA ?
I do tego jeszcze renderowane w programie graficznych przez parę godzin a nie w czasie rzeczywistym jak to się dzieje w grach , więc wizja fajna ale daleka ,a jeśli osiągną to konsole to co będzie się działo na PC ciężko sobie wyobrazić .

Lukas4Angels

Użytkownik
Użytkownik
Altres skad wiesz ze to bylo renderowane ? Czy tylko tak myslisz ?
Bo czytalem, ze wlasnie w czasie rzeczywistym byl pokaz ...

mihcal5

Banned
screeny z taką grafą to łatwo zrobić, ale grę z taką grafą już trudnij żeby konsole udźwignęły

NikoBellic91

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
screeny z taką grafą to łatwo zrobić, ale grę z taką grafą już trudnij żeby konsole udźwignęły
Rozumiem, że znasz już całkowitą specyfikację przyszłych konsol ? Dobrze wiedzieć...

Status
Temat zamknięty. Nie możn a w nim odpowiadać.

Do góry Bottom