Fable III-problem

xfanx

Banned
Witam,
Jestem nowy na forum. Mam problem z nagraniem FableIII. Przeczytałem już stos artykułów i poradników, lecz dalej nic;/ Mam LT+, ale po włożeniu płytki do napędu, po krótkim czasie pojawia się czarny ekran i informacja, aby przeczyścić płytkę szmatką... Gra była patchowana i sprawdzana w ABGX oraz wypalana na Verbatimach i Vakossach z prędkością 2,4x i 4,0x. Może ktoś bardziej doświadczony ma jakiś pomysł, bo już nie wiem co jest nie tak.
Pozdrawiam.

Gambit95

Użytkownik
Użytkownik
Co prawda nie mam LT+, ale chyba nie trzeba żadnej gry przy takiej przeróbce patchować (mogę się mylić).

neCro

Użytkownik
Użytkownik
Co prawda nie mam LT+, ale chyba nie trzeba żadnej gry przy takiej przeróbce patchować (mogę się mylić).
Nie trzeba, ale to nie zmienia faktu ze gra powinna ruszyc. Byc moze winy nalezy szukac po stronie firmware'u, inne gry chodza Ci bez problemu?

xfanx

Banned
Inne gry chodzą bez problemu.
Dodam, że mam też najnowszego dash'a kinectowego.

krisr77

Pomocnik
Pomocnik
Użytkownik
to znaczy ze sie zle nagralala

sweeterek

Banned
Xbox One
Użytkownik
Koledzy,mam lt+ i gry trzeba patchowac czy jak to tam nazwac,w kazdym razie te trzy tytuly FABLE,NFS i AC trzeba przelatywac najnowszym ABGX,oczywiscie zalezy tez skad sie sciagnelo dana gre,ja sciagam gry bez patchy,czyste gry ktore tak czy siak dla pewnosci przelatuje ABGX=em,i wszystkie chodza,nie mialem zadnego problemu.
Mam lt+,robilem ABGX,gram.
Kolego,ustaw ABGX wg tego tematu
Kod:
http://xboxforum.pl/iso-f31/przygotowanie-obrazu-iso-do-gry-na-lt-73831.html
,tylko pamietaj ze ma to byc najnowszy ABGX bodajze 1.0.5(moge sie mylic),potem nagrywaj przez IMG BURN przedkoscia 1x najlepiej na Verbatimach,ja tak robie za kazdym razem,mimo ze mam bardzo dob ra nagrywarke i gry dzialaja zawsze.

xfanx

Banned
No właśnie wzorowałem się na tym temacie. Ale jeszcze nie nagrywałem z taką prędkością, jutro spróbuje.
Jak coś moja nagrywarka to LG-GSA-H55L

opeael2

Pomocnik
Pomocnik
XBOX MANIAK
Użytkownik
PSforum.pl
zawsze przepuść obraz przez najnowszy abgx....potem nagraj z jak najmniejszą prędkością....podczas nagrywania nic nie rób na komputerze....w ten sposób wyeliminujesz wszystkie albo dużą część problemów z niedziałającą gra............

sweeterek

Banned
Xbox One
Użytkownik
Wydaje mi sie ze to pomoze,bo wlasnie mam taka sama przerobke,robilem ABGX i gram normalnie.
Wersje masz tez taka sama ? Czy z 4 na koncu ?

xfanx

Banned
Mam najnowszego abgx'a 1.0.5.
Edit:
Wersja mojego Dash'a:
2.0.12611.0 , to chyba ten najnowszy.

sweeterek

Banned
Xbox One
Użytkownik
Jest nowszy dash.
To powinno ci Fable dzialac,nie wiem w czym moze tkwic problem.
UStawienia pisales ze masz takie same,przelatujesz to wszsystko masz na zielono ?

xfanx

Banned
Gdy nagrywałem ostatnio to sprawdziłem i miałem wszystko na zielono. Ostatnio spróbowałem zmienić z Wave6 na Wave4. I po tamtym zabiegu w ABGX pokazuje 2 linijki na czerwono:
Video CRC does not matches!
V0 CRC does not matches!
I od tej pory nie nagrywałem.

krisr77

Pomocnik
Pomocnik
Użytkownik
zmieniles wave to chyba oczywiste ze abgz polazuje bledy

Do góry Bottom