Far Cry 5 to wzór optymalizacji. Porównanie grafiki z konsol i PC

-=SETH=-

-= XBOX GOD =-
Członek Załogi
Administrator
XBF
Super Moderator
Xbox One
V.I.P
Pomocnik
XBOX MANIAK
Game Master
Liga XboxForum.pl
Achievement Hunter
PSforum.pl

W ostatnich latach fani grania na PC byli maltretowani fatalnie zoptymalizowanymi tytułami multiplatformowymi na komputerach osobistych. Na szczęście Far Cry 5 zrywa z tym negatywnym trendem.

Wszystko wskazuje na to, że Far Cry 5 nie jest kolejnym skleconym na kolanie portem wersji konsolowej. Tym razem posiadacze nawet trochę starszych pecetów zgłaszają bardzo dobre zachowanie tej sandboksowej strzelaniny.

Gracze, którzy posiadają 3-4 letnie pecety, które nie wyrabiały już przy okazji ostatniej odsłony Total War i Assassin's Creed Origins, nie mają żadnych problemów z zabawą w Far Cry 5 na ustawieniach... Ultra.

Takie opinie potwierdzają niezależne testy, przeprowadzone m.in. przez redakcję Guru3D, PCGamesN i PC Gamer. Dziennikarze zgłaszają, że Far Cry 5 działa zadziwiająco dobrze nawet na 3-4 letnich kartach graficznych, w jakości Ultra. W takiej sytuacji trzeba po prostu pogodzić się z 30 fps, w 1080p. Wg testów PC Gamer Far Cry 5 nawet takich kartach graficznych jak GTX 770 i GTX 1050 utrzymuje 31 fps na ustawieniach Ultra.

Można zatem pochwalić Ubisoft i to jak deweloperzy zoptymalizowali zmodyfikowany silnik Dunia. Pozostaje życzyć tylko, by inni autorzy z podobną troską podchodzili do multiplatformowych gier, trafiających oprócz konsol również na PC.

krzys1190

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
Albo mi się wydaje albo obraz na XOX lekko przeskakuję względem PC. Strzelam że gra chodzi w 30fps na tosterze i w 60 na blaszaku i to może wywoływać 'szarpanie'.

Brolly

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Jak dla mnie pc wygląda najlepiej, jednak różnice między pc a xox są nie duże.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Do góry Bottom