FIFA 11 jak zrobić taki trik?

damian7154

Użytkownik
Użytkownik
YouTube - FIFA 11 - mistrzowie trików

Piłkę między nogami z wyskokiem to wiem jak zrobić, ale jak uderzać tak potężnie, żeby bramkarz się nawet nie ruszył?
Zawsze jak gram to bramki strzelam z pola karnego lub max. z 20-30 metrów. Nie potrafię też strzelić takiej typowej bomby. Robię kombinacje z RB i bez ale ciężko. Nawet przy niektórych sam na sam sobie nie radzę bo kopię prosto w bramkarza.
Macie może na to jakiś sposób?

Jeszcze powiedzcie mi czy opłaca się grać na ręcznych ustawieniach? ( Ja gram poziom Zawodowiec + ręczne ) czy może lepiej Klasa Światowa + automatyczne? Nie wiem jak jest popularniej podczas gry online i podczas turniejów

Trybex

Użytkownik
Użytkownik
nie gram online u siebie, ale u kumpla często pykam, to po necie zawsze jak grałem każdy miał automatyczne, wieć tak gram.
Niestety Fifa to nie Pes i nie ma takich soczystych strzałów. Jeżeli chcesz mocno strzelić to musisz sobie wypracować bardzo dobrą i czystą pozycję do strzału, tak żeby nikt Ci nie przeszkadzał, do tego gracz powinien mieć w skillach strzał z dystansu (czy jakoś tak) a przed strzałem wypuścić sobie piłkę (czy to zwodem czy prawym analogiem). Rzadko się udaje, ale mi jak wychodzi to przeważnie po zwodzie RB+LT + w jakąś stronę - jest to taki delikatny zwód jakby do mijania tyczek i po tym warto udeżać jak jest czysta pozycja.
Strzał z rb wg mnie działa dobrze max do 22 metra, bo potem to już podania do bramkarza a nie strzał.
Być może silne strzały są pod LT, tak samo jak w rzutach wolnych. Kiedyś testowałem, ale nie widziałem różnicy pomiędzy nim, a zwykłym strzałem.

A co do sam na sam, to pomimo tego, że w karierze mam już 1066 goli to i tak czasami marnuje. Najłatwiej wg mnie jak idziesz na wysokość narożnika pola karne i delikatnie łamiesz akcję do środka. wtedy lekki strzał +rb i piłka leci po długim po ziemi. Jednak wg mnie najskuteczniejsze (gram 3 napadziorami lub 1 i 2 ofensywnymi) to jak wychodzisz sam na sam to klikasz lb i urywa się twój koleś z drużyny, dopasowując tempo biegu wykładasz mu patelnie.

x_kamil

Użytkownik
Użytkownik
Jak przy strzale trzymasz RB to uderzasz finezyjnym strzałem, czyli piłka zostaje podkręcona i według mnie tak najlepiej strzelać z dystansu (piłka częścej wpada do siatki).

Trybex

Użytkownik
Użytkownik
zdefiniujmy dystans. może to być 20 metr jak również 35, a nie wieże że strzelisz finezyjnie(technicznie) z 35 metrów. 25 metr czasami wpadnie, ale to i tak rzadko. Jak wcześniej pisałem, górna granica finezyjnego to ok 22 metrem, czyli troszkę za półkolem.
I zgadzam się z Tobą że najłatwiej tak strzelić, ale do pewnego momentu, bo potem to już są podania do bramkarza, a nie strzały.

x_kamil

Użytkownik
Użytkownik
Dzisiaj strzeliłem piękną bramkę zza pola karnego finezyjnym strzałem (słabym zawodnikiem). Co do strzału z 35 metrów i dalej to trzeba zawodnika z dużą parą w nodze (np. Robben którym strzeliłem bramkę z połowy) i z atrybutem strzały z dystansu, choc takie strzały wpadają rzadko (przynajmniej mi). Ja mam inne pytanie: jak strzelić bramkę loobem ale takim gdzie piłkę podnosisz nogą (a nie podcinką)?

ratajczak1503

Użytkownik
Użytkownik
Niestety, ale o ile w poprzednich FIFACH można było strzelić mniej więcej z połowy, lub z ponad 30m, to w tej FIFIE jest to prawie niewykonalne, bo z niewiadomych przyczyn bramkarz potrafi złapać potężny strzał bez żadnego piąstkowania itp...
Co prawda można trafić z mocnego dystansu, ale jest to bardzo trudno. O ile w FIFIE 10 25/100 strzałów z połowy kończyło się golami, to tu 1/200 tak się kończy.
Najdalej udało mi się chyba trafić z 37m(ale to z rzutu wolnego, tak w trakcie meczu to max 30m)

Outsider

Użytkownik
Użytkownik
Moim zdaniem z daleka strzelać najlepiej tak: Stajemy na połowie i biegniemy na sprincie twarzą do bramki i trzymając analog lewy w stronę bramki wciskamy B do 3/4 paska siły. ważne aby tak strzelać z troszkę bliżej niż z połowy bo wtedy bramkarz jest dalej od bramki i będzie taki lob. Drugi sposób: jesteśmy po lewej stronie boiska i biegniemy na przeciwległy róg potem pasek siły na polowe lub 3/4 i analog skręcamy na drugi róg.

Trybex

Użytkownik
Użytkownik
Nie wiem czy o taki "lob" Ci chodzi, ale można piłkę podnieść trzymając LB+3x w stronę w którą biegniesz. Wtedy tak jakby przerzucasz piłkę nad wślizgiem czy rzucającym się bramkarzem, ale pewnie nie o to Ci chodziło. Nic innego nie przychodzi mi do głowy.

Tu np gol z mocnego strzału, który zapiął mi kumepl (+-25 metr) Powtórka — 3 | EA SPORTS Bramka może i bez szału, ale rzadko nawet takie coś wpada. Link za jakiś czas pewnie będzie nieaktywny, bo wrzucenie na stronkę i pobranie to jedyny sposób, żeby przegrać bramki z xa na kompa :p
szkoda, że skasował moją bramką z dobrych 30 metrów Villą.

damian7154

Użytkownik
Użytkownik
Nie wiem czy o taki "lob" Ci chodzi, ale można piłkę podnieść trzymając LB+3x w stronę w którą biegniesz. Wtedy tak jakby przerzucasz piłkę nad wślizgiem czy rzucającym się bramkarzem, ale pewnie nie o to Ci chodziło. Nic innego nie przychodzi mi do głowy.

Tu np gol z mocnego strzału, który zapiął mi kumepl (+-25 metr) Powtórka — 3 | EA SPORTS Bramka może i bez szału, ale rzadko nawet takie coś wpada. Link za jakiś czas pewnie będzie nieaktywny, bo wrzucenie na stronkę i pobranie to jedyny sposób, żeby przegrać bramki z xa na kompa :p
szkoda, że skasował moją bramką z dobrych 30 metrów Villą.
Chyba o to mu chodzi :p też chciałem wiedzieć jak to jest. Jutro sprawdzę. A co do bramki to strzelałem też takie

x_kamil

Użytkownik
Użytkownik
Nie, to nie to :) Jak znajde na youtube to wstawie.

theversus

Użytkownik
Użytkownik
Z tego co wczoraj grałem, (na 4 pady 2v2 4h) to wywnioskowałem, że można oddać strzał przy którym bramkarz sie nie ruszy. Koledzy strzelali tak finezyjnym rb+b lecz piłka musiała być uderzana zewnętrzną częścią stopy lepszą nogą u zawodnika.
np messi strzelił i z ok. 25m lewą nogą zewnętrzną częścią stopy a casillas sie nawet nie ruszył :)

bodi

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Ja mam inne pytanie: jak strzelić bramkę loobem ale takim gdzie piłkę podnosisz nogą (a nie podcinką)?
Pewnie masz na myśli tzw Scoop Pass, który się robi LT + X, przy czym X naciskamy bardzo krótko, dodać należy też, że wykonywać go mogą tylko zawodnicy z pewnymi atrybutami np. Messi.

Do góry Bottom