FIFA 11 taktyka

nwaisback

Banned
Witam
Mam problem z ułożeniem lub dobraniem taktyki do składu AC MILANU. Czy ma ktoś sprawdzone taktyki ? Lub mógłby mi pomóc w ułożeniu ?
Skład :

Abbiati
Van der Wiel Nesta Thiago Silva Atonini
Pirlo Gattuso Robinho Ganso
Cassano Ibrahimović

Zależy mi na tym aby Cassano i Ibra byli jako 2 atakujacych, a żeby Robinho i Ganso też mogli coś postrzelać, trudno mi jest ułożyć tak żeby pogodzić ich. Proszę o pomoc

karrolex

Użytkownik
Użytkownik
Nikt ci taktyki nie ułoży. Musisz sam kombinować. Każdy taktykę ma pod siebie, żeby dobrze się grało. ja bym proponował "4-1-4-1-1", "4-1-4-2". Mi się ta dobrze gra AC Milanem z ta taktyka. A co do poustawiania zawodników to ci nie pomogę. Pozdrawiam

blazejp

<a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto
V.I.P
Użytkownik
Gram milanem praktycznie wszystkie mecze.
Najlepszą taktyką według wielu osób jest słynne (1)-4-1-2-1-2
Zaczynając od ataku, nie polecam ci zdejmować pato. Jeśli umiesz robić zwody to akurat on będzie w tym najlepszy. Stawiam go na lewym ataku
Na prawym ląduje albo Ibra albo Cassano. Jako że Ibra jest wolnieszy to najlepiej go ustawić w patrze z pato.(w 2 połowie możesz zrobić zmiane za pato bo on się szybciej męczy)
Zawodnik na środku za napastnikami to najlepiej pirlo/robinhio. Jednym możesz spróbować strzelać z daleka, a drugim sfałszować podanie do napastników i samemu dojść do pola karnego.
Dwóch pomocników polecam w tworzeniu taktyki przesunąć troche bardziej w kierunku linii bocznych.
Jeśli chodzi o składnie akcji to lecąc równo dwoma napastnikami na 2 albo 4 obrońców spróbuj podawać na dobieg(z wystawieniem RB+A) i odegranie do niego

mały25

Użytkownik
Użytkownik
panowie, w co wy gracie, nie ma gorszej gry niż fifa

Pes król !!

blazejp

V.I.P
Użytkownik
A ja już wiem skąd się wziął twój nick ! HA ! HA ! HA !

nwaisback

Banned
Dobra, dzięki.
A co do zwodów jakie najprostsze?

macieQ

Użytkownik
Użytkownik
Najlepiej takie, które sam nauczysz się robić bez oglądania filmików. Jeżeli wolisz z filmików to tutaj masz dużo:
Ja używam wszystkich od 0:19-1:40, jeżeli grasz single to nie opłaca się robić zwodów, tylko wystarczy na szybkim biegu wypuścić piłkę (RS), lub biec bez szybkiego biegu, a gdy jesteś przy przeciwniku to wtedy szybki i go omijasz.

Ostatnio edytowane przez moderatora:

nwaisback

Banned
Jakoś sobie poradziłem z taktyka, ale na ps3 w 10 lepiej mi szło a tutaj... słabo.
Mam jeszcze jedno pytanie otóż aktualizacje składów miałem pobraną. I gdy daje nowego manegera to muszę w rubryce zaznaczyć SQUAD : Download Lastes czy jakoś tak i bez podłączenia neta do Xa nie moge zacząć manegera(z aktualnymi składami np. Afallay) A składy są bo w kick off na xbl i maneger < tylko tu muszę pobrać skład. Czy jest jakieś rozwiązanie do tego ?

Denilson

Świeżak
Świeżak
co do zwodów: ja że tak powiem jestem średnio zaawansowany i mimo że znaw wiele na pamięc nie jest łatwo przechodzic dzięki nim gram na klasie światowej i nawet messim jest ciężko efektownie przejśc trzeba to po prostu długo cwiczyc każdy zwód wykonuje się praktycznie w innej pozycji. jeden ale najprostszy czyli na zacinkę wychodzi najlepiej, naciskasz najpierw X(wrzutka) potem szybko A(podanie) praktycznie 9/10 udaje się okiwac przeciwnika, możesz też trzymac robiąc to samo lewy brake wtedy niektórzy dobrzy technicznie robią fajny trik rabona fake( udaje że wrzuca z krzyżyka).

co do taktyki : ustawiaj według piłkarzy jakich masz , jeśli masz 3 świetnych napastników nie warto marnowac jednego na ławce, u ciebie widze jest dwóch dobrych defensywnych pomocinków więc w środku powinni rządzic (chociaz gattuso to juz nie ta sprawa) ja gram newcastle własnie w takim ustawieniu barton i nolan grają defensywnych i nolan i strzelają koło 6-7 goli na sezon(klasa światowa) skrzydłowi w tej taktyce mniej strzelają ale za to dużo asyst mają więc jest ok, pozdro

kretos666

Banned
Użytkownik
Świeżak
ja na twoim miejscu zrobił bym tak

~~~~~~OBRONA~~~~~~
pirlo + Gattuso
Robinho Ganso
Cassano
IBRA

ibra na szpicy z tego faktu, że wykończenie akcji 100 na 100 ;] pozdro :D PS. JA TAK BRATA WKURW*** JUŻ TYDZIEŃ ZA NIC WYGRAĆ NIE MOŻE ;d

nwaisback

Banned
Milanem jakoś ciężko mi szło a wiedziałem że mam dobra taktykę 4-1-2-1-2 podobna jaką miałem na PC też FIFA 11. I postanowiłem zrobić nowego Manegera i powiem wam że Liverpoolem gra się świetnie.
Reina

Kelly Agger Carraghe Johnson
Lucas
Gerrard Hamsik

Raul M

Suarez
Carroll

nwaisback

Banned
Mam jeszcze dwa pytania co do FIFY. mam pobraną aktualizację składów, ale jak daję nowy Maneger to ustawiając czas gry itp. muszę podpiąć neta żeby pobrać skład aby grać na aktualnych np. Suarez Liverpool. I JESZCZE JEDNO PYTANIE CZY LIGA MISTRZÓW LUB EUROPY JEST W 1 ROKU MANEGERA ? CZY TRZEBA PRZEJŚĆ 1 SEZON TAK JAK NA PC ABY GRAĆ W PUCHARZE MISTRZÓW.

PROSZĘ O ODP

blazejp

V.I.P
Użytkownik
W 2 sezonie jest dopiero jak będziesz miał dobre wyniki w lidze

pakcent1

Użytkownik
Użytkownik
jak zrobić tick z 1:23 minuty?

Hakan0110

Świeżak
Świeżak
Witam. MAm pytanie. Jak się ustawia bocznych obrońców, żeby byli bardziej ofensywni i się włączali częściej do akcji?

blazejp

V.I.P
Użytkownik
W opcjach

Do góry Bottom