Flash: Hitachi v46 / v47 / v59

grzes207

Użytkownik
Użytkownik
Dziekuje za poradnik udało sie sflashowac,orginalny klucz zapisał sie w folderze tylko w 4 plikach bin:47_16-2x.bin,key.bin,now.bin,was.bin.Który to jest oraginalny mój klucz pod jaka nazwa ??

Pabcio

Użytkownik
Użytkownik
Key.bin

grzes207

Użytkownik
Użytkownik

a te 3 do czego sa ??,wgrałem 4.1 podłaczyłem pod lcd właczyłem gre gersy 1 i nie działaja i nawet starsza gre i cos nie działa,czyzby flash sie nie udał pisało na koncu ze done.

Pabcio

Użytkownik
Użytkownik
Facet, bez obrazy, ale jak nie wiesz podstawowych rzeczy to nie bierz się za flasha bo zrypiesz napęd tak jak ja. Poczytaj trochę i dopiero. Wygląda na to, że Ci się nie udało sflashować i może przywróciło Ci oryginalny firmware. Key.bin to jak sama nazwa wskazuje klucz napędu. Was.bin to jaki firmware był poprzednio, now.bin to jaki jest teraz. Mogę się mylić, ale raczej jest tak jak napisałem.

akir

Xbox One
Xbox One
V.I.P
Pomocnik
Użytkownik
PSforum.pl
Co najlepsze z hitachi zapisuje się tylko 1 plik, a nie 4 .. Sprawdź czy w którymkolwiek jest jakiś klucz jak nie ma, to masz zonka

Pabcio

Użytkownik
Użytkownik
Co najlepsze z hitachi zapisuje się tylko 1 plik, a nie 4 .. Sprawdź czy w którymkolwiek jest jakiś klucz jak nie ma, to masz zonka
Zależy jakiego flashera używa. Klucz MUSI być. Ja używałem BirdyFlashera i był jeden plik "orginal.bin" w którym był też klucz.

grzes207

Użytkownik
Użytkownik
Zależy jakiego flashera używa. Klucz MUSI być. Ja używałem BirdyFlashera i był jeden plik "orginal.bin" w którym był też klucz.
Uzywałem flashix

michu282

Użytkownik
Użytkownik
Takie pytanie mam, jak sprawdzić czy dany napęd jest sflashowany jakąkolwiek przeróbką? Chodzi mi o sprawdzenie po podłączeniu napędu pod pc.

Pabcio

Użytkownik
Użytkownik
Skoro napisałeś to w wątku z hitachi to domyślam się, że chodzi o ten napęd? Ściągnij z xbins najnowszą paczkę z folderu "old". Posegreguj wg. daty. Powinien być chyba Xtreme 2.3. Uruchamiasz wiersz poleceń, wchodzisz do tego folderu i wpisujesz "gethitv". Coś w tym stylu.

Inna metoda to po prostu zobacz jakie gry odtwarza konsola. Jeśli do wave 3 to ixtreme 1.51. Jeśli niżej to starsze, a jeśli wszystkie to Xtreme.

michu282

Użytkownik
Użytkownik
No właśnie aktualnie nie mam memorki i profilu więc sprawdzenie za pomocą pirata będzie problemem.

Jungleflasher'em da radę sprawdzić jaka tam przeróbka siedzi? Czy tylko ten sposób co podałeś?

Napęd to Hitachi, dzięki za pomoc ;)

Pabcio

Użytkownik
Użytkownik
JF nie mam pojęcia. Może pokaże się w logu po rozpoznaniu napędu. Na pewno pokazuje jak otwierasz sczytany firmware. Ogólnie nie mam zaufania do tych windowsowych flasherów.

DonAndress

Użytkownik
Użytkownik
Czy do napedu Hitachi v.0047DJ istnieje iXtreme Non Stealth?

Jezeli tak, to jak nazywa sie plik, ktory trzeba wgrac?
Jezeli nie, to czy istnieje inny firmware pozwalajacy odpalac wszystkie gry na Hitachi tak jak robi to Non Stealth 1.61?

Blackburn

Użytkownik
Użytkownik
w paczce od dexa nie ma hitachi 1.61 ns

dziewczyna

Użytkownik
Użytkownik
wystarczy jak wgrasz 1.51... bo i tak odpala wszystkie gry.

DonAndress

Użytkownik
Użytkownik
wystarczy jak wgrasz 1.51... bo i tak odpala wszystkie gry.
Bez dodatkowej plytki z plikiem activate.ISO?
Obecnie mam iXtreme 1.41 i chcialbym grac jak do tej pory, bez niepotrzebnej zabawy.

Czy firmware Xtreme 5.3 nadal odpala wszystkie gry niezaleznie od wersji zabezpieczenia w grze?

czechu191

Użytkownik
Użytkownik
Xtreme 5.3 tak odpala niezależnie od wersji zabezpieczenia ale do granie po live odpada ale jest ono na samsunga

DonAndress

Użytkownik
Użytkownik
Nie gram online, czekam az bedzie PL ;)

A czy wiesz moze skad sciagnac wersje Xtreme 5.3 dla Hitachi?
Znalazlem tylko dla Toshiba-Samsung...

Pabcio

Użytkownik
Użytkownik
Nie gram online, czekam az bedzie PL ;)

A czy wiesz moze skad sciagnac wersje Xtreme 5.3 dla Hitachi?
Znalazlem tylko dla Toshiba-Samsung...
Chłopie, daj sobie luz bo widzę, że się nie orientujesz a Hitachi uwalić jest bardzo łatwo. Najnowszy Xtreme na Hitachi jest w wersji bodajże 2.4. Poczytaj najpierw a później działaj. No i nie da się go sflashować przez dosa.

DonAndress

Użytkownik
Użytkownik
A ja jednak poprosze o pomoc...

Mam plyte AsRock z chipsetem s-ata VIA, w biosie melduje sie jako VIA 8237 (czy to odpowiedni model?), mam zainstalowane sterowniki do VIA w Windowsie XP. Podlaczylem naped (Hitachi v.47) kablem s-ata, zasilanie wzialem z xboxa, naped nie zostal wykryty ani przez bios, ani przez WinXP, czyli chyba dobrze. Nastepnie wlaczylem JungleFlasher (0.1.73) i teraz zaczyna sie trudnosc... JF wykrywa jakis naped samoczynnie, ale jak nacisne przycisk z trzeba kropeczkami obok listy wyboru portu, to wykrywa inne napedy. To znaczy o innych oznaczeniach. Ponizej przyklady:

1. PLDS / DG-16D2S / 2 / PLDS DG-16D2S
2. PLDS / DG-16D2S / 7485 / PLDS DG-16D2S
3. PLDS / DG-16D2S / 7485 / A1D6 DG-16D2S
4. PLDS / DG-16D2S / 7485 / OCAAA1D608CG82651000
5. brak wykrycia

Dla pewnosci odlaczylem zwykly naped DVD od komputera i zostawilem tylko ten z xboxa. Przy kazdym odpaleniu JF wykrywa inny naped (oznaczenia) - sa tylko cztery podane wyzej rodzaje.

W zwiazku z tym nie wiem, co mam wskazac jako moj naped.
Moze jakas podpowiedz?

Probowalem kilka razy wprowadzic w mode-B i chyba sie udalo, wysuwalem tacke przyciskami i dzialalo, w managerze urzadzen byla albo dluga nazwa PLDS *[costam costam]* albo tylko samo PLSD. Ale kiedy dalem przywroc oryginalny firmware, JF wyplul po chwili blad "ram upload - execute failed" abo jeszcze jeden troche inny, ale teraz nie pamietam dokladnego bledu.
Mam naped z juz wgranym iXtreme 1.4 (taki juz kupilem) stad przywracanie stockowego.

Kolejna sprawa, to ze nawet jak na liscie napedow po prawej stronie okna, nad przyciskiem Refresh jest jakis naped (co nieczesto sie zdarza), to w logu na dole okna nigdy nie ma, ze odnaleziono Hitachi.

Czy pliki w folderze JF\firmware powinny sie jakos specjalnie nazywac?
W tej chwili mam orig47.bin oraz ix151-47.bin wziete wprost z paczki iXtreme 1.51.

Bardzo prosze o jakies wskazowki.

Blackburn

Użytkownik
Użytkownik
z tego co widze to wogole nie widzi twojego hitachi.
bo powinien sie nazywac dvd-rom GDR3120L
posprawdzaj w jungleflasher czy ktoryc port widzi takowy naped

Do góry Bottom