Flash liteon 7xxx

neron95

Świeżak
Świeżak
Przy próbie wydobycia dvd-key pojawiają się same zera (robione przez probe a późnej przez lutowanie ścieżek )
mam Chipset nforce 630a

DANMAR

Banned
nie wiem po co lutowanie w tym napędzie skoro masz probe. Zrób jeszcze raz wszystko dokładnie i musi działać.

neron95

Świeżak
Świeżak
Łącze ścieżei "R707" oraz "R708" i nie muszę już korzystać z probe
Ma ktoś jakiś pomysł bo już 2 dzień nie mogę nic zrobić

DANMAR

Banned
według którego tutka to robisz? Napisz dokładnie jak to robisz po kolei?

neron95

Świeżak
Świeżak
Robię to według tutka offtopic http://xboxforum.pl/firmware-napedow-f160/flash-lite-jungleflasher-dosflash-9472.html
Po włączeniu systemu odpala zasilanie (brane z x360) i podpinam sate , włączam JF,wybieram port z napędem otwieram tackę do połowy i kilkam dvdkey32
i wyskakuje mi serial data is bad

DANMAR

Banned
samo otwarcie tacki nic nie da. Potrzebujesz probe czyli zestaw xecutera albo własnej produkcji samo połączenie scieżek też nic nie da. Jeśli nie masz probe nie odczytasz klucza.

opeael2

Pomocnik
Pomocnik
XBOX MANIAK
Użytkownik
PSforum.pl
napisz czy naped był już przerobiony i co jest wgrane bo albo coś paprasz albo masz wgrane stare lt i twoje łaczenie ścieżek nic nie da

neron95

Świeżak
Świeżak
Z probe było identycznie a połączenie tych ścieżek daje identyczne efekt(probe odpowiedzialny jest za dostarczenie odpowiedniego napięcia do R707)

neron95

Świeżak
Świeżak
Napęd ma oryginalny firmware

DANMAR

Banned
Jeśli wydaje Ci się że samo połaczenie ścieżek wystarczy to powodzenia. Zrób sobie chociaż to PROBE i zobaczysz ze zadziała.

neron95

Świeżak
Świeżak
Mam i używałem go wcześniej i był taki sam efekt

DANMAR

Banned
po otwarciu tacki do połowy odłaczasz zasilanie napędu na chwile?

opeael2

Pomocnik
Pomocnik
XBOX MANIAK
Użytkownik
PSforum.pl
zrób probe albo daj komuś bo jak uwalisz to dopiero bedzie płacz a litki v1 drogie nie są

neron95

Świeżak
Świeżak
tak odłączam zasilanie

DANMAR

Banned
skoro odłaczasz zasilanie to znaczy że masz uwalony probe i nie ma innej mozliwości.Tu wielkiej magii nie ma.

neron95

Świeżak
Świeżak
Dobra dzięki spróbuje jeszcze raz zrobić tego probe

Do góry Bottom