Forza horizon 3 - online?

MirBar

Banned
Xbox One
Użytkownik
Świeżak
Witam.
Zakładam nowy wątek bo z tego co ostatnio zauważyłem lepiej farmić nowymi wątkami na tym forum w dziale dla świeżaka (może dlatego wygląda on jak kosz) niż podłączyć się do wątku który ma podobne lub nawet taki sam sens w tytule - ciekawe czy za wyrażanie opinii też tutaj lecą warny (jeśli tak to niedługo się pożegnamy). Ale do rzeczy:

Tak sobie gram od kilku dni w tą grę - wcześniej kilka lat temu dużo grałem w tdu i tdu2 (test drive unlimited - pewne niepotrzebnie ale w razie czego). Pewnie niesłusznie ale jednak porównuję te grę właśnie do tamtych.
W test drive grało się online cały czas. Byłem zalogowany online i miałem sesje cały czas z innymi użytkownikami płynnie się zmieniająca w zależności od tego w jakim rejonie wyspy byłem lub kto wyszukal moja osobę. W tym czasie mogłem też normalnie uczestniczyć w singlu (po zakończeniu jakiegoś wyścigu płynnie włączalo mnie do jakiejś sesji online).

Tutaj w Forza jest jakoś inaczej. Jestem oczywiście non stop online na konsoli. Ale w grze jeżdżę cały czas z botami (czy drivatarami) podczas jazdy swobodnej i wyścigach singla. Mogę tego singla rozgrywać.
Gdy chce grać innymi ludźmi mam jakby dwie opcje. Przygoda online oraz jazda swobodna online. W jeździe swobodnej łączy mnie do jakiejś sesji 12 osobowej w której jeżdżę swobodnie albo biorę udział w wydarzeniach. Oczywiście dostaje za to CR i publikę - wiem. Ale czy singla normalnie można rozgrywać? Nie zauważyłem tego.
Czy to co robię i opisałem to jest norma? Czy jest jakoś jeszcze inaczej podobnie np do tdu2 żeby po odpaleniu gry być od razu online?

A no i jeśli ktoś ma ochotę opisać bo jeszcze nie miałem okazji sprawdzić - co to jest przygoda online?

Fabiosek1

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
Przygoda online to chyba single online. Gram od paru dni, ale wydaje mi się, że to jest to (nie sprawdzałem).

MirBar

Banned
Xbox One
Użytkownik
Świeżak
Dzisiaj wieczorem może spróbuję to mocniej zgłębić.

Do góry Bottom