Forza Horizon 4 zachwyca. Pierwsza odsłona serii zbudowana z myślą o Xbox One X

-=SETH=-

-= XBOX GOD =-
Członek Załogi
Administrator
XBF
Super Moderator
Xbox One
V.I.P
Pomocnik
XBOX MANIAK
Game Master
Liga XboxForum.pl
Achievement Hunter
PSforum.pl

PlayGround Games szykuje dla nas kolejny, wyjątkowy festiwal. Pierwsze opinie o Forza Horizon 4 są bardzo pozytywne, więc gracze mogą szykować się na wyjątkowe wrażenia.

PlayGround Games w końcu znalazło się w rodzinie Microsoftu i aktualnie deweloperzy pracują nad dwoma grami – kończą przygotowanie Forza Horizon 4 oraz rozpoczęli tworzenie dużego RPG-a w otwartym świecie.

DigitalFoundry miało podczas E3 dostęp do wersji demonstracyjnej Forza Horizon 4 i redakcja określa grę jako „naturalna ewolucję swojego poprzednika z mnóstwem nowych wizualnych funkcji i pomysłów na rozgrywkę”.

Gra to pierwsza odsłona serii, która została przygotowana od podstaw z myślą o Xboksie One X i właśnie z tego powodu na „najpotężniejszej konsoli w historii” gracze zapoznają się z tytułem w pełnym 4K, ze wsparciem HDR i przy 60 klatkach na sekundę.

Niestety, podczas E3 redakcje nie otrzymały dostępu do takich rozkoszy (brak HDR i tylko 30 fps), jednak nawet w takich warunkach trudno nie docenić wizualnej strony Forza Horizon 4 oraz oczywiście zmiennych pór roku.

Warto na pewno wspomnieć, że Forza Horizon 4 zaoferuje ponad 450 samochodów od ponad 100 licencjonowanych producentów. Twórcy obiecują największy i najbardziej zróżnicowany zestaw w serii Horizon, a jednocześnie z szeroką personalizacją znaną z serii Forza.

suki

Użytkownik
Użytkownik
Ostatnia część forzy horizon na obecnej generacji. Kolejna część znajdzie się zapewne jako lauch title nowej generacji.
Koniec końców jest bliski!
:)

krzys1190

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
Ja obstawiam że wydadzą kolny festiwal Horizon na XO by pokazać różnice w grafice pomiędzy generacjami. Oczywiście mogą zagrać wa bank ale powiedzmy szczerze 10 z 30 milionów potencjalnych nabywców nikt nie odsunie od tak bo to są olbrzymie pieniądze. Horizon 2 tez wyszedł na Xbox 360.

Inna sprawa że MS coś gmerał o braku generacji i kolejnych ulepszonych łanów.

luki093

Świeżak
Świeżak
Jak mnie denerwuje zasze przejazd przez te kałużeo_O
Fajnie jak by dodali motocykle myślę ze jako specjaliści od najlepszego arcadowego modelu jazdy na rynku i temat sterowania motocyklem ogarneli by perfekcyjnie.

Curian666

Użytkownik
Użytkownik
FH4 jest z myślą o XO a dopiero potem jest dostosowany pod XOX.

Thunderer

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Wygląda cudnie, jeśli to 30 ramek na wygląda to 60 będzie brzydsze wyraźnie. Mają się czym chwalić ale szczerze mówiąc taka Forza Motorsport 7 z 60 klatkami nie wygląda na dzieło sztuki, ot plastikowo wyglądające samochody i jednak nie ma tak dużo detali właśnie przez te 60 klatek. Obecna generacja nie jest wystarczająca na 60 ramek w 4k i cięcia będą widoczne na dużych tv ale skoro nowa generacja będzie to obecne top wyglądające gry z 30 klatek będą tak wyglądać w 60 klatkach na nowych generacjach. Tak czy inaczej horizon 4 kupię w ciemno i tak, tak jak kupiłem Motorsport 7 bo wiem że to będzie bardzo dobra gra.

Wysłane z mojego XT1650 przy użyciu Tapatalka

MirBarPL

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
Świeżak
45 min z nową FH4 - sporo materiału z gry. Polecam

Do góry Bottom