Xbox One X FunBox 3.0 kapryśny NAT na XOX

krzys1190

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
Posiada ktoś z was FunBox 3.0 ? Macie problem z NATem na swoich Xbox-ach ?

tysszek

Banned
Użytkownik
Ręcznie ustaw porty. Ten automat świruje

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka

krzys1190

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
Potrafi to działać tydzień, dwa elegancko a od kilku dni walczę z zamkniętym NATem na XO. Co ciekawe na PS4 mam zawsze NAT typ 2 a na XO mam często średni/zamknięty, pomagało robienie testów NAtu po kilka razy na konsoli by był otwarty. Jak wchodzę w UPnP IGD to na liście zawsze pojawia się port XO czyli teoretycznie działa. Mam porty dodane.

seyu

Użytkownik
Użytkownik
@krzys1190 ustaw w konfiguracji funboxa IPv6. Dopisz do swojego loginu neostrady /ipv6 na końcu.
Na IPv6 nie ma blokowanych zadnych portów/nie ma natu.

Sam korzystam z funboxa 3.0 w domu i śmiga bez żadnego problemu.
Nat zawsze otwarty.

Ważne też żeby podłączać XOX bezpośrednio do funboxa beż innych routerów po drodze.

krzys1190

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
Dzięki za sugestię spróbuje jak się znowu spitoli, na razie działa elegancko po którymś restarcie.

Mich-al

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Ewentualnie możesz spróbować przełączyć funboxa w tryb bridge i podłączyć jakiś porządny router, np. TP-Linka. Ja mam tak zrobione z urządzeniem od UPC i nigdy problemów nie miałem. Dodatkowo jest dużo lepsze Wifi.

Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka

krzys1190

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
To urządzenie nie ma tej funkcji. Musiałbym kupić urządzenie z ffth i zastąpić w całości FB3.0 podpinając się bezpośrednio pod światłowód.

Neron

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Trzeba było brać FB 2. Wtedy mogłeś go zastąpić innym routerm.

krzys1190

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
Wiesz ja kto mówią. Gdybym wiedział że się przewrócę to bym się położył ;)

Mam pomysł jak to ugryźć ale nie mam routera pod ręką by to przetestować, mianowicie podpiąć router pod FB3.0 i dać go na DMZ.

Czasu nie cofnę, miałbym ONT to kupiłbym teraz Asus RT-N66U_C1 i spokój, 2 lat będę się musiał z tym bublem teraz bujać.

Ostatnia edycja:

Do góry Bottom