Xbox One Funkcjonalność HDMI

Brzoz3k

Świeżak
Świeżak
Dzień dobry,
dzisiaj zamówiłem swoją pierwszą konsolę, nie chcę już inwestować w PC jako sprzęt do grania, głównie używam pada.

Teraz zacząłem zastanawiać się na funkcjonalnością złącz HDMI - jedno jest portem wejścia, drugie wyjścia. Głównie do grania będę używał monitora 24", a sporadycznie tv 55". Teraz pytanie: czy oba porty mogą obsługiwać wyjście, tak abym mógł wybrać który ekran ma w danym momencie działać? Częste przepinanie kabla jest raczej mało wygodne, konsola przyjdzie w poniedziałek, a mnie już zżera ciekawość.

Serdecznie pozdrawiam,
Adam

davex

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
Jak sama nazwa wskazuje jedno in drugie out. Jak chcesz uzyskać wyjście na wejściu? Drugi port jest do dekodera

Wypalcowane na Redmi Note 4

adasbb

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Niestety nie, jeden port jest wyjściowy, drugi na urządzenia zewnętrzne. U mnie robi on za połączenie PS3 do TV :D

Brzoz3k

Świeżak
Świeżak
a szkoda, trzeba będzie przepinać kabel ;). Wiem, na logikę ok, ale jest to na tyle niewygodne, że już myślę co i jak.

Widzę, że można zakupić hub HDMI, próbował ktoś?

davex

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
a szkoda, trzeba będzie przepinać kabel ;). Wiem, na logikę ok, ale jest to na tyle niewygodne, że już myślę co i jak.

Widzę, że można zakupić hub HDMI, próbował ktoś?
Np coś takiego.

Brzoz3k

Świeżak
Świeżak
To mnie satysfakcjonuje, pytanie techniczne - jeżeli jednocześnie odpalę dwa wyświetlacze to gra będzie wyświetlana na obu, na którymś z większym priorytetem czy też nic nie zadziała?

davex

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
Powinna być na dwóch jednocześnie

Do góry Bottom