Gry z golda na xbox one nie mając xbox one

szlovak

Użytkownik
Użytkownik
Witam

Zauważyłem już dawno, że można było klikać gry "games with gold" które są na xbox one ale wyświetlają się na 360 i dodawały się teoretycznie na własność. Czy jak kupię one to rzeczywiście te gry będą moje?

Druga sprawa , wygląda że w tym miesiącu zmienili to i jak nie mam one to nie można już dodawać następnych gier z one, a przynajmniej w tej chwili tego co jest , a jest to Battlefield 1 i jakiś Victor Vran (chociaż tego Vrana mogę klikać wielokrotnie na xbox 360 i ciągle mówi że dodał i że jest posiadany. Cały czas można tak robić). Poprzez stronę też nie można dodać nie mając xboxa. Też tak macie?

W sumie to chyba chcą zachęcić do kupna konsoli nowej, tyle że ja tłukę tylko BF 4, po drugie xbox one x jest drogi, a ja chciałem coś odświeżonego kupić. Mam mocnego PCta i słaby to sens . jakieś rady?

kuleczka91

Dziewczyna
Dziewczyna
Xbox One
Pomocnik
XBOX MANIAK
Użytkownik
1. Tak gry będą Twoje, ale one działają nieco inaczej na X360. Żeby gry z golda na XO działały to musisz mieć golda aktywnego, gry z X360 nadal działają nawet bez golda.
2. MS już to dawno popierdzielił, teraz wymuszają na ludziach instalację gry, a kiedyś klikało się tylko kup.
3. Kup o wiele tańszą Skę, nikt od Ciebie nie wymaga kupna od razu XOX'a ;). 23 listopada będzie tzw. Black Friday i wtedy jest wysyp tanich zestawów Ski z grami. W tamtym roku bodajże szło kupić za 600-700zł nową z 3 grami.

szlovak

Użytkownik
Użytkownik
Dzięki za radę.

kuleczka91

Dziewczyna
Dziewczyna
Xbox One
Pomocnik
XBOX MANIAK
Użytkownik
@szlovak wiesz co wczoraj dodawałam sobie do konta gry przez www. Nie chciało mi pokazać mojego XO i już w sumie odpaliłam konsolę i wiesz co się okazało? Że te gry mi się jednak przez www do konta dodały. Po prostu przy grze klikasz Zainstaluj, wyjdzie okienko gdzie, klikasz anuluj, a gra i tak jest dopisana do konta :)

Do góry Bottom