GTA IV Dlaczego nie dogrywa textur!

Status
Temat zamknięty. Nie możn a w nim odpowiadać.

cux

Użytkownik
Użytkownik
Jaczomb napisał:
czyli moze to wina Ixtreme....
To nie wina ani Xtreme, ani iXtreme,tylko nagranej plyty i jakosci tej plyty. Dzisiaj specjalnie wydalem 249,90PLN na ORYGINALNE GTA IV i wszystkie problemy zniknely, a tez mam przeflashowana konsole. Gra sie miodzio! W koncu wszystko jest dograne na czas i nie znika ulica. Pisalem juz, ze zauwazylem iz plytka dziala ciszej w napedzie niz pirat? Pisalem, Jaki z tego wniosek? Ze te wszystkie Verbatimy czy Platiniumy poprostu za szybko sie kreca. albo kupcie jakas porzadna plyte, albo oryginala.

Pozdro, temat do zamkniecia moim zdaniem.
Wszelakie watpliwosci zostaly rozwiane, ale dla rpzypomnienia:

Na Xbox'ie Arcade, bez HDD, flash x8, Xtreme, oryginalne GTA IV chodzi bez najmniejszego zarzutu.
wszystkie te teorie, ze potrzeba twardziela byly wyssane z palca.

spike200

Memento Mori
V.I.P
Użytkownik
Odp: GTA IV Dlaczego nie dogrywa textur!

Wszystko się wyjaśniło. Teraz tylko próby różnych prędkości i płyt :)

kris137

Świeżak
Świeżak

woooot?!

plx niech ktos jeszcze to potwierdzi i uderzam jutro na empik;]

marcinsz101

Świeżak
Świeżak

Jeszcze mimo wszystko warto spróbować na obrazie płyty wziętym z oryginała.

Furson

Użytkownik
Użytkownik

dzieki cux ze kupiles oryginala i upewniles sie ze dziala wszystko pieknie bez hdd na arcadzie z przerobka
teraz chyba zrobie to samo . ludzie, w koncu to gta IV!warto wydac te 200-250 zl (ta gra jest warta nawet wiecej)
rzeczywiscie temat do zamkniecia

sarinek

Użytkownik
Użytkownik

Powiedzcie mi jaka płyta jest najwyższej jakości? Są wogóle takie? SONY może? nie wiem nie znam się a chce sprobować na dobrej(droższej) DVD

grzech1991

Banned
Użytkownik

w.g. testow jakosci to verbatim

Curry_

Użytkownik
Użytkownik

z tego co się orientuje to własnie verbatimy są najlepsze i zawsze polecane. są jeszcze werbatimy z AZO. podobnoć sa lepsze. możesz spróbować. mi tam dogrywanie nie przeszkadza. sporadycznie się zdaży że coś się dogra. a powtórze się ale na piracie zawsze się będzie cięło bo nie da się wypalić płyty tak żeby była jak tłoczona. fizycznie jest to po prostu nie możliwe. żeby nie było że nie uprzedzałem.

sarinek

Użytkownik
Użytkownik

grzech1991 napisał:
w.g. testow jakosci to verbatim
nie no wiem ze VERBATIM ale nie wie mczy sluszeliscie ze sa indyjskie i z singapuru. te pierwsze sa hujowe strasznie. nagralem GTA na verbatimie i kiszka. dlatego pytam o jakas lepsza alternatywe:]

nitrolukas

Użytkownik
Użytkownik

sprawdz co masz napisane na opakowaniu ;) made in singapur czy made in india i juz bedziesz wiedzialczy masz dobra plyte czy nie :) ja nagralem na singapurkiej i znika jak sie masz wojciech :D

szadon

Użytkownik
Użytkownik

Sprawdzałem z dyskiem i na 100% dysk nic nie daje

nitrolukas

Użytkownik
Użytkownik

Wlasnie znalazlem cos takiego:

Ok what i have found;
Benq 12x
Verb's burnt at 2.4x
HDD

When i first started playing the game I got bad pop up's just like the images floating on the net near the fair ground. I hd this till around mission 8, after this the pop ups seems to haev dropped right off, the road is always there, so is most of the detail and this is on a motorbike too.

I have since turned the xbox off, turned it on and gone straight driving round with no issues. Im wondering if it copies it to the hard drive slowly, or its the first few missions that cause the problem as mine is fine now.

pojawila sie tez odp na to :

Benq 8x
Verb's burnt at 2.4x
20GB HDD
Falcon chip

Same thing happen to me, right now it's only minor texture issue occasionally.
co o tym myslicie??czy ktos z arcadem i benq doszedl tak tak jak oni do 8 misji i zauwazyl poprawe??czy moze jest cos na rzeczy z tym dyskiem...

Rozne osoby pisaly ze dysk nic nie daje..wiec moze jest tak ze akurat pierwse czesci gry sa jakos tak nagrane ze benq sobie nie radzi...a potem jest juz dobrze ??

Nie wiem jak wy ale mnie to na tyle denerwowalo ze niewiele gralem a juz bardzo malo misji..moze warto tosprawdzic

sarinek

Użytkownik
Użytkownik

nitrolukas napisał:
sprawdz co masz napisane na opakowaniu ;) made in singapur czy made in india i juz bedziesz wiedzialczy masz dobra plyte czy nie :) ja nagralem na singapurkiej i znika jak sie masz wojciech :D
znika co? tekstury czy problem? ;]

nitrolukas

Użytkownik
Użytkownik

no niestety tekstury ;]

polaris20

Użytkownik
Użytkownik

No ja chciałem sie tylko pochwalić zakupem GTA w empiku 249 zl :/ ale powiem warto było!
Żadnych problemow z teksturami wszystko śmiga jak powinno multi to już wogole jest ********* sprawa!!
Pykam na Xboxie premium starej wersji z napędem BenQe wiec ten problem co byl wczesniej to winna chyba pirata wiec zapraszam do kupna! sory ze tak koslawo napisane wszytsko ale caly czas emocje wrzą :D :D :D :D

kantona

Użytkownik
Użytkownik

Ja dziś zamówiłem GTA4 - będzie u mnie w piątek

I w końcu dowiemy się jak to jest z Arcade+BENQ+iXTREME bo właśnie to posiadam i wersja ICON gubiła tekstury

Stwierdziłem że w najgorszym wypadku jak nadal będzie to samo - wystawię na allegro za około 50-100 zł mniej ;)

sarinek

Użytkownik
Użytkownik

Niech ktoś jeszcze sprawdzi tak: Zróbcie kopie z oryginału ( jak macie kogos kto ma ) ale zripujcie ja albo tak samo, albo wolniej niż nagrywacie tak jak koleś poniżej to zrobił. Jemu działa. Może nam tez zadziała;]

I ripped my purchased NTSC copy (not a rental, evident by the certificate of authenticity still on the case) using an ms 28 drive flashed with 0800 firmware. I used Xbox Backup Creator 2.8. I set the read speed to 8x.

I burnt to a Verb (purple wrap) using Clone CD at 4x on a Pioneer 111d. The game plays perfect on my Elite w/Benq iX 1.41 8x and my Premium w/ms28 iX 1.4 8x
I always rip my games at a slower speed and burn faster.

nixon

Użytkownik
Użytkownik

moim zdaniem to kwestia odpowiedniego ripu i na piratach tez bedzie mozna plynnie grac :)

nie pozostaje nic tylko czekac na obrazy w sieci :D

Grzelus301

Użytkownik
Użytkownik

Miał ktoś może taki problem, że w czasie jazdy po mieście na 3 wyspie od lewej strony wywałało wam komunikat o brudnej płycie w różnych miejscach tej wyspeki. Chodzi mi o wersje z torrenta Grand_Theft_Auto_IV_MULTI5_PAL_READNFO_XBOX360-iCON.*******. Bo nagrałem juz 4 płytki i we wszystkch tak samo wywala... A inne gry co nagrywam chodzą bez żadnych zastrzeżeń. I się zastanawiam czy to moze wina obrazu, ale dzisiaj sciągne na nowo obraz i wypale na nagrywarce kumpla... Moja to ASUS DRW-2014L1(a nagrałem juz na niej z 10 gier). Płyty to EMTeci, inne gry na niej śmigają a Verbatimek nie moge znaleść na stanie, ale szukam.:)

spike200

Memento Mori
V.I.P
Użytkownik

A może to nie wersja ripu? raczej w to wątpię. Myślę że to kwestia nagrania bo w końcu na samsungach i hitachi to śmiga.

Status
Temat zamknięty. Nie możn a w nim odpowiadać.

Do góry Bottom