Ile na gry wydaje przeciętny posiadacz Xbox'a 360

Status
Temat zamknięty. Nie możn a w nim odpowiadać.

Hosee

Użytkownik
Użytkownik
Microsoft przedstawił nam garść ciekawych statystyk dotyczących przeciętnego, brytyjskiego gracza. W tym celu przebadanych zostało 251 osób w wieku od 25 do 34 lat.

Okazuje się, że średnio jeden właściciel Xboksa 360 na tamtym rynku wydaje na swoje hobby 64 funty miesięcznie. Stanowi to równowartość około 300 złotych. 13% graczy wydaje jednak na gry aż ponad 100 funtów (ok. 500 złotych).

Przeciętny gracz gra w aż siedem różnych tytułów miesięcznie. Najpopularniejsze są oczywiście shootery. Za nimi uplasowały się RPG-i oraz wyścigi.

Zdecydowana większość posiadaczy Xboksa 360 gra 3 lub 4 razy w tygodniu (83%), a prawie połowa przeznacza na to od 3 do 4 godzin dziennie.

Microsoft twierdzi, że w porównaniu do przeciętnego mężczyzny to właśnie gracze stanowią bardzo pożądaną dla marketingowców grupę. Są to bowiem zazwyczaj osoby zarabiające więcej i ceniące dobra luksusowe.

Firma przypomniała również, że to właśnie ich konsola była najchętniej kupowaną na terytorium Stanów Zjednoczonych w styczniu tego roku. Nabywców znalazło wtedy 381 000 Xboksów – o 48 000 więcej, niż w styczniu 2010. Wydatki Amerykanów na tą konsolę przekroczyły w pierwszym miesiącu obecnego roku pół miliarda dolarów.

Źródło: Gry.wp.pl

kj5

Użytkownik
Użytkownik
Cóż, anglia.
Osobiście gram w 2-3 tytuły miesięcznie i wydaje mniej więcej 300zł ROCZNIE. Wole się wymieniać.

Mnih

XBOX MANIAK
XBOX MANIAK
Użytkownik
ciekawe statystyki... 300 zł miesięcznie, za dużo, jak na polskie realia. 3-4 godziny dziennie, wszystko zależy od czasu, raz gram 24h na dobę a raz przez miesiąc konsola leży nie używana

MrDraiger

V.I.P
V.I.P
XBOX MANIAK
Użytkownik
I ja mam podobnie jak !Mnih. Konsola już 3/4 tygodnie leży jak leży, bo mam nowego PCta, ale jak za niedługo kupię Red Dead Redemption, to konsolka chyba będzie rzadziej wyłączana, dużo rzadziej : ) A co do kasy ile wydaję na gry, to raczej mało, bo po prostu tyle nie mam, X360 mam od 14 miesięcy, a na półce tylko 6 org. gier, w czwartym kwartale wydałem 400zł w jednym miesiącu na gry (Naruto UNS 2 i Assassin's Creed Brotherhood) ale to był taki większy skok, który już się raczej nie powtórzy.
Ogółem to teraz wolę kupić Crysisa 2 na PC za 120zł ( a nie za 200zł) i smyrać na multi do utraty tchu i prądu, bo online jest za free. O.

Hextor

V.I.P
V.I.P
Użytkownik
Hehe niektórzy wydają 30-40zł na 10 gier :)

Skolud

Użytkownik
Użytkownik
300zł na miesiąc... Chciałbym ;)

Osobiście kupuję co rok nowego FPS'a i głównie w niego gram do kolejnej części a inne gry kupuję co kilka miesięcy (np. ostatnio kupiona przeze mnie to FIFA 11). I jak na razie nie mam zamiaru kupować niczego innego ;)
A co do czasu spędzanego - jak wyżej pare osób pisało - dziś kilka h, jutro cały dzień, a czasem tydzień przerwy... zależy od czasu i ochoty ;x

neo937

Użytkownik
Użytkownik
13% graczy wydaje ponad 100 funtów na gry miesięcznie... W Polsce raczej nie do ogarnięcia jest takie coś, chyba że zarabia się głownie na takie "gadżety". Poza tym - przeciętny gracz gra w 7 tytułów miesięcznie i głównie są to shootery. To jest dobre, bo podczas całego roku wyjdzie może z 5 dobrych strzelanek, a reszta, wiadomo, do gry się nie nadaje :D Dziwie się więc anglikom że graja też w takie crapy :p

Altres

V.I.P
V.I.P
Użytkownik
7 nowych gier w miesiącu kurde czyli Brytyjczycy lubią gry bardzo nisko pułkowe bo nawet nisko pułkowe tak szybko nie wychodzą .

Jechu

V.I.P
V.I.P
XBOX MANIAK
Użytkownik
Game Master
PSforum.pl
Przy tanich msp to za 300zl mam ok 15 gier :p 300zł to ja może rocznie wydaje na gry :)

Marf

Użytkownik
Użytkownik
JA tam kupuje używki i szukam dobrych okazji,np niedawno temu wyrwałem GTA 4 (stan bdb-) za 25zł ! :)
A też mam tak jak niektórzy jak mialem golda to naparzałem cały weekend w MW2 na multi,a jak nie mam golda i gram offline to nie gram dużo :)

bgszef

Banned
Ja tez wydaj cos okolo 300 zl na miecha na gry. Tylko, ze ta cene wliczone sa jeszcze browary, nabitki i szlugi, no i puste plyty hehe

TheDarkKnight

Użytkownik
Użytkownik
Chciałbym być takim przeciętnym graczem... Ja kupuję na kilka miesięcy 2 lub 3 tytuły... W tym roku dopiero na jesień pewnie coś kupię, ew. wcześniej FIFE 11 jak się uda i może coś jeszcze styknie.

maciek267

Użytkownik
Użytkownik
Hmm.. gram raz/dwa razy na 2 tygodnie po 2h srednio.. A na gry wydaje 300zl, ale na pol roku...

neCro

Użytkownik
Użytkownik
rocznie wydaje 50 zl, na polce mam 40 tytulow, przelazlem moze 25 max a reszte oddam biednym dzieciakom, dziekuje, dobranoc

Hextor

V.I.P
V.I.P
Użytkownik
Ja tez wydaj cos okolo 300 zl na miecha na gry. Tylko, ze ta cene wliczone sa jeszcze browary, nabitki i szlugi, no i puste plyty hehe
Hehe dokładnie :)

JA tam kupuje używki i szukam dobrych okazji,np niedawno temu wyrwałem GTA 4 (stan bdb-) za 25zł ! :)
A też mam tak jak niektórzy jak mialem golda to naparzałem cały weekend w MW2 na multi,a jak nie mam golda i gram offline to nie gram dużo :)
Uważaj kupowanie używek to piractwo :)

Grahf666

Użytkownik
Użytkownik
Za czasów, kiedy potrafiłem grać codziennie po 1-3 godziny (w weekendy dużo więcej) , kupowałem jedną lub dwie gry na 3 miesiące (w dniu premiery lub kilka dni póżniej). Głównie po to, aby wesprzeć twórców. Resztę niestety piraciłem.

QwerTaj

V.I.P
V.I.P
Użytkownik
W Polsce gracz wydaje średnio 30 zł miesięcznie i gra w 10 tytułów ^^

lozo55

Użytkownik
Użytkownik
Liga XboxForum.pl
ja średnio na miecha wydaje jakieś 4-5 zł

PoPierwszeZwiększMase

Użytkownik
Użytkownik
ja średnio na miecha wydaje jakieś 4-5 zł
Jakim cudem?Ja miesięcznie na gry wydaje ok. 100 zł ^^

Dzokej

Użytkownik
Użytkownik
NO TA JA SIE PYTAM!!!!..... KTO WYRABIA MOJA NORME?

kurde anglicy sa jacys maniakami...

a myslalem ze polska :)

Status
Temat zamknięty. Nie możn a w nim odpowiadać.

Do góry Bottom