Inside Xbox 2 skupi się na klasycznym Xboksie. Wsteczna Kompatybilność otrzyma nowe tytuły

-=SETH=-

-= XBOX GOD =-
Członek Załogi
Administrator
XBF
Super Moderator
Xbox One
V.I.P
Pomocnik
XBOX MANIAK
Game Master
Liga XboxForum.pl
Achievement Hunter
PSforum.pl

Amerykańska korporacja zapowiedziała drugi odcinek Inside Xbox. Poznaliśmy datę emisji epizodu, a jednocześnie firma zapowiedziała skupienie się na wstecznej kompatybilności z pierwszego Xboksa. W jakie klasyki chcielibyście zagrać?

Inside Xbox to nowa forma kontaktu ze społecznością marki Xbox. Microsoft zaprasza na systematyczną transmisje, podczas których otrzymamy sporo ciekawych informacji dotyczących konsol Microsoftu, czy też produkcji zmierzających na tę platformę.

10 kwietnia odbędzie się drugi epizod Inside Xbox, który rzuci nowe światło na Wsteczną Kompatybilność z pierwszego Xboksa. Firma zapowiedziała „wielką aktualizację”, której pierwsze elementy zostaną ujawnione już 9 kwietnia, by podczas wydarzenia odkryć wszystkie karty.

Na „zaspokojenie apetytu” Microsoft opublikował poniższy materiał, który oczywiście również odwołuje się do pierwszego Xboksa. Warto przypomnieć, że aktualnie we Wstecznej Kompatybilności z „Original Xbox” znajdziecie:

• BLACK™
  • Ninja Gaiden Black
  • Crimson Skies®: High Road to Revenge™
  • Fuzion Frenzy®
  • Psychonauts
  • Sid Meier’s Pirates!
  • Grabbed by the Ghoulies™
  • Star Wars: Knights of the Old Republic
  • BloodRayne 2
  • Red Faction II
  • Dead to Rights
  • Prince of Persia
  • KOF Neowave
Zestawienie można z łatwością powiększyć, ponieważ na pierwszym Xboksie zadebiutowało kilka naprawdę mocnych klasyków – w jakie tytuły chcielibyście zagrać?

krzys1190

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
Black już jest wiec mi do pełni szczęścia wystarczy Burnout 3 Takedown.

suki

Użytkownik
Użytkownik
Blacka to można ograć jedynie mając ea access. Kupić się go nie da w polskim regionie a był u nas jeden dzień za 59pln jeżeli dobrze cenę pamiętam.
U nas są zdaję się aż 3 tytuły do kupienia chyba że coś ruszyło z miejsca.

:)

krzys1190

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
Blacka to można ograć jedynie mając ea access. Kupić się go nie da w polskim regionie

Zawsze możesz poszukać płyty, nie będzie to proste ale jak zapolujesz to dorwiesz.

suki

Użytkownik
Użytkownik
Mam ea więc problemu większego nie ma.
Płyty dla mnie to przeżytek. Nie nagrywam nic ba a nawet nic nie odczytuje w napędzie hehe ;)
Tylko cyfry a czytnika w xo nie użyłem ani jeden raz.

Kyron

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
Mam ea więc problemu większego nie ma.
Płyty dla mnie to przeżytek. Nie nagrywam nic ba a nawet nic nie odczytuje w napędzie hehe ;)
Tylko cyfry a czytnika w xo nie użyłem ani jeden raz.
Ta a ja miałem już opchnąć za bezcen Titanfalla 2 i Battlefield 1 i z powotem odnowić EAakces jak jakąś gre wycofali. To znaczy że mogą którąś z tych co mi zależy w każdej chwili usunąć lub cenę akcesu podnieś 300 %. Poza tym ta wsteczna kompatybilność z pierwszego x - naprawdę ? Mnie bolą już oczy jak patrzę na Battlefield 4 czy AC IV Black Flag z początku generacji, Bad Company 2 z 360 się jednak postarzało :-( a gry z pierwszego x ? Grałem w Blacka na pirackiej ps2, teraz nie strawiłbym go niestety.

krzys1190

Xbox One
Xbox One
Użytkownik

Nie ma co porównywać black z PS2 do wersji XC, na PS2 ta gra wygląda i działa słabo w przeciwieństwie do mocniejszej konsoli ^^

edek90

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Black już jest wiec mi do pełni szczęścia wystarczy Burnout 3 Takedown.
Burnout 3 by się pograło znowu :)
Ja jeszcze bym chciał Crash Bandicoot: Warth of Cortex :D

suki

Użytkownik
Użytkownik
Ta a ja miałem już opchnąć za bezcen Titanfalla 2 i Battlefield 1 i z powotem odnowić EAakces jak jakąś gre wycofali. To znaczy że mogą którąś z tych co mi zależy w każdej chwili usunąć lub cenę akcesu podnieś 300 %. Poza tym ta wsteczna kompatybilność z pierwszego x - naprawdę ? Mnie bolą już oczy jak patrzę na Battlefield 4 czy AC IV Black Flag z początku generacji, Bad Company 2 z 360 się jednak postarzało :-( a gry z pierwszego x ? Grałem w Blacka na pirackiej ps2, teraz nie strawiłbym go niestety.
Wycofali fife14 bo serwery wyłączyli z multi. Wątpię żeby wycofali się z tf2 czy bf1.

Ps. Tak z innej beczki jest jakiś sposób na zrobienie chkdsk na tym xboxowym windows10?

krzys1190

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
Xbox nie ma trybu serwisowego.

suki

Użytkownik
Użytkownik
Xbox nie ma trybu serwisowego.
Hmmm... to jak to działa? Z automatu przy boot sprawdza sobie za każdym razem dysk? Głównie chodzi mi o dysk wewnętrzny bo te z usb to można sprawdzić pod pc bez problemu.
Czyli jak prąd wyłączą w czasie gry to do końca nie wiadomo czy jakichś szkód to nie wyrządziło (utrata danych czy uszkodzenie zapisów gier)

krzys1190

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
A kto tam ich wie może się w tle weryfikuje. Ja weryfikuje tak że kopiuje grę z jednego dysku na drugi jak się skopiuje to jest ok a jak wywali błędem to pliki są uszkodzone i wtedy mam pewność dlaczego gra się wiesza.

chrabonszcz

Banned
Użytkownik
Świeżak
Mnie bolą już oczy jak patrzę na Battlefield 4 czy AC IV Black Flag z początku generacji, Bad Company 2 z 360 się jednak postarzało :-( a gry z pierwszego x ? Grałem w Blacka na pirackiej ps2, teraz nie strawiłbym go niestety.
a szkoda bo jest wiele ciekawych tytułów, ja stawiam na Def Jam Fight for new york.
poza tym jesteś hipokrytą bo na twoim gamertagu widać że grasz w minecrafta i oczy od tego nie bolą ?
bo ja nawet bym tego nie odpalił, w przeciwieństwie do np. burnout takedown czy właśnie def jam
gry to nie tylko grafika.

Kyron

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
a szkoda bo jest wiele ciekawych tytułów, ja stawiam na Def Jam Fight for new york.
poza tym jesteś hipokrytą bo na twoim gamertagu widać że grasz w minecrafta i oczy od tego nie bolą ?
bo ja nawet bym tego nie odpalił, w przeciwieństwie do np. burnout takedown czy właśnie def jam
gry to nie tylko grafika.
Gram w Minecrafta ,hehe, się udławię. Może są tu ludzie którzy mają dzieci co grają w różne badziewia.Ja tylko strzelam.

Gruberek

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
Świeżak
grasz w minecrafta i oczy od tego nie bolą ?
bo ja nawet bym tego nie odpalił
Minecraft jest jedyny w swoim rodzaju. Nie ma drugiej takiej gry. Grafika nie ma tam znaczenia podobnie jak w grach typu pasjans czy saper.

suki

Użytkownik
Użytkownik
Minecraft rules! Kto nie gra ten nie wie co traci!

Kyron

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
Minecraft rules! Kto nie gra ten nie wie co traci!
Oj tam oj tam, kto nie grał ponad 1000 godzin w Bad Company 2 to nie wie co to gry.

chrabonszcz

Banned
Użytkownik
Świeżak
Minecraft jest jedyny w swoim rodzaju. Nie ma drugiej takiej gry. Grafika nie ma tam znaczenia podobnie jak w grach typu pasjans czy saper.
w minecrafcie nie ma znaczenia ale w starszych grach które mimo upływu czasu wyglądają o niebo lepiej grafika już jest taka że oczy bolą.
płakać się chce, przez takich 'graczy' jak wy nie ma z kim porozmawiać o starszych tytułach bo zakłądając że w dany tytuł nie graliście to przez grafikę go skreślicie.
ale minecraft rules !

Gruberek

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
Świeżak
Nadal nie rozumiesz. Chodzi tylko o to, że minecrafta nie ma czym zastąpić, a gry o które tak się sprzeczasz mają nowsze wersje z dużo lepszą grafiką. Po co grać np. w Fifę 15 skoro jest nowsza z ładniejszą grafiką i oferuje to samo, a nawet więcej.

B0ni3k

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Panowie co jak co ale wsteczna z x360 rozumiem ale tej z pierwszwgo x juz nie osobiscie wolal bym zeby odświeżyć te gry a nie wciskac stare trupy. Napalilem sie na prince of persia ale gdy zobaczylem jak to wyglada to sory ale nie. Mam to na kompa tam wyglada niebo lepiej i na full scrinie.

Do góry Bottom