Instalacja USDownloader

mara78

Użytkownik
Użytkownik
Sposob dzialajacy wtedy gdy mamy zmienne IP ( neostrada, ne24 itp)
Potrebujemy 2 programow
Usdownloader http://rapidshare.com/files/84014303/USDownloader_8_Stycznia_2008.rar
Router manager http://rapidshare.com/files/84003915/Router_Manager.rar
NFO
Router Manager jest aplikacją stworzoną do kontrolowania wybranego routera. Posiada pełną kompatybilność z addonami(pluginami),
toteż każdy programista znający się nieco na swojej robocie może umieścić swój plugin do programu.
Ponad to program monitoruje nasze ip, prędkość pobierania czy ilość pobranych danych.

Funkcje
-Program posiada nową procedurę sprawdzającą nasze "external" IP. (Zdradze tylko tyle że sprawdzanie IP odbywa się w mniej niż 100ms przy dobrym połączeniu,
podobnie jak (DOS cmd -> ping -r [x] [host])
-Kompatybilność z zewnętrznymi pluginami.
-zachowywanie takich informacji jak "Total Download/Upload , transfer speed, avarage D/U, Total used Commands or your best command" etc.
-Pełna kompatybilność z USD - O tuż program posiada pliki kontrolne których USD lub każda inna aplikacja może użyć by zrestartować router. Więcej o tym zamieszczam niżej w "Kompatybilność z USD".
-Niezauważalna praca programu. Program przy starcie jest schowany do Tray'a i może być użyty w każdym miejscu.

Program jest skończony w 100% ale jest jeszcze w fazie testów. (więcej info na stronie projektu). Jest to wersja trialowa, turowa na 14 dni. W takim razie co będzie po upływie tury, czy program będzie darmowy? Jeżeli sumka uzbierana z dotacji użytkowników zrekonpensuje moją prace aplikacja będzie darmowa i wyjdzie w pełnej wersji (niewykluczane że z reklamą) a dodatkowo postaram się udostępnić "Browser Manager" czyli specjalną przeglądarkę służąca do własnoręcznego tworzenia Reconnecta, a zasada tworzenia będzie bajecznie prosta, ponieważ wystarczy wykonać restart w Browser Managerze a aplikacja sama upożądkuje komunikaty i stworzy za nas (bez znajomości programowania) "Restartera" do routera . W przeciwnym wypadku zostanie wprowadzona opłata.

Program na ten moment obsługuje routery

- LiveBox TP

- DSL G624T

- SureCom EP-4704SX

- P10002 (niektóre routery z adresem 10.0.0.2)

- Linksys

- Microcom

- NETGEAR_DG834G

- EDIMAX_AR7064a *obsługuje routery AR firmy EDIMAX z starszym softem: 2.7.0.26(RUE0.B1)3.5.10.5

- EDIMAX_AR7064aNS *obsługuje routery AR firmy EDIMAX z na dzień dzisiejszy najnowszym softem: 2.9.5.0(RUE0.C2A)3.5.18.0 - 2.10.0.0(RUE0.C2)3.6.0.0

- Planet 4400

- Asmax *soft : Boot Code Version: 0.74.1

- PCModems *Plugin działa z modemami połączonymi z komputerem przez USB i posiadającymi "połączenie telefoniczne" w panelu sterowania.

- THOMSON SpeedTouch 536

- PENTAGRAM_Cerberus_1

Kompatybilność z USD
Jak już pisałem program posiada pełną kompatybilność z USDownloaderem. Wystarczy w harmonogramie wprowadzić
Kod:
Zadanie = Plugin spowodował błąd
Błąd = Server report: wait
Akcja = Wykonaj Program
Nazwa pliku = i tutaj podajecie ścieżke do pliku ReConnect znajdującego się w folderze kontrola w folderze z programem (Router Managerem)
Czekaj na zakończenie : Zaznaczamy
Akceptujemy zadanie klikając na OK. I to wszystko jedynie o czym należy pamiętać to to że program (Router Manager) musi być uruchomiony żeby można było korzystać z plików kontroli [DisConnect, Connect, ReConnect]

Projektowanie plugin-u
Związku z tym, że program jest na początkowym etapie (kontroluje jak na razie nieduża ilość routerów) i z tym że wiele osób pyta się o stworzenie plugin-u, zamieszczam tu krótki opis jego przygotowania.
Do stworzenia plugin-u kontroli wybranego rodzaju routera potrzebny mi jest kontakt oraz log z restartu:

Ściąganie loga
Do zrobienia loga z restartu routera trzeba użyć jakiegoś, najlepiej dobrego siffera np. CommView - tutaj link CommView do ściągnięcia, wersja trialowa spokojnie wystarczy > po ściągnięciu i zainstalowaniu uruchamiamy proces snifowania po czym wchodzimy w przeglądarkę i wykonujemy reconnecta tak jak to robimy by uzyskać nowe IP. Po zakończeniu restartu zapisujecie loga i wysyłacie go mi, na maila [email protected] ja go przejże i wyśle gotowca z powrotem na maila lub podam linka do ściągnięcia na gg.

Strona projektu --> http://lukasallware.quotaless.com/
- Tam proszę pisać wasze opinie o programie: co warto zmienić/wprowadzić lub piszcie w sprawie swoich routerów a postaram się zaprojektować specjalny plugin do jego kontroli. Zamieściłem tam specjalny news odnośnie tego.
- oprócz tego będę tam zamieszczał paczki aktualizacyjne do czasu aż zainwestuje w szybszy serwer i wprowadzę do programu aktualizacje automatyczne.

Nr: GG 8746571
E-Mail - [email protected]

u mnie z routerem linksys wag 200 program dziala :):):):):)

aaaqqq111

Użytkownik
Użytkownik
Odp: Instalacja USDownloader

nie wiem dlaczego ale strasznie mi się ten program zacina wcześniejsza wersja jakoś chodziła al etez nie była bez wad!!!

a ta sćiagnię 2 pliki i koniec niby działa a jak chce najechać na ikonke w pasku po prawej to znika i nie ma nie wie ktoś czym to może byc spowodowane??

Philips84

Użytkownik
Użytkownik

gównianym programem :p sciagnij (e)lephanta ^^

mara78

Użytkownik
Użytkownik

http://cryptload.info/
tez bardzo fajny programik i dziala rewelacyjnie
pozdro

aaaqqq111

Użytkownik
Użytkownik

http://cryptload.info/
tez bardzo fajny programik i dziala rewelacyjnie
pozdro

wielkie dzieki za ten programik działa super bez zacinania więc jak najbardziej polecam tylko podmieniłem tam w ustawienia->roterze dałem programik z usdownloadera liveboxreconect.exe i wszystko ładnie pięknie działa jeszcze raz dzięki :))

mara78

Użytkownik
Użytkownik

pikolo83 napisał:
wielkie dzieki za ten programik działa super bez zacinania więc jak najbardziej polecam tylko podmieniłem tam w ustawienia->roterze dałem programik z usdownloadera liveboxreconect.exe i wszystko ładnie pięknie działa jeszcze raz dzięki :))

cieszę się, żę mogłem pomóc ;D

darnx

Świeżak
Świeżak

jak mam ustawic usdownloadera iby sciagac na neo 1m ze zwyklym modemem a nie routerem SAGEM FAST 800

mara78

Użytkownik
Użytkownik

ustawiasz jakis program do rozłaczania routera, modemu np routermanager.

darnx

Świeżak
Świeżak

jużmi wszystko działa :)

kuva

Banned
Użytkownik

jak mas neo na zwykłym modemie to do usdownloadera instalujesz autoconnect 0.1.2.5 i po ściągniętym linku z usd autoconnect automatycznie restartuje neo i po podłączeniu usd bierze kolejny i tak w kółko dopóki wszystkie party nie pobierze

ps. ten sposób jest sprawdzony na 100% przez różnych użytkowników i prze ze mnie :)

P

Piri001

Guest

Znalazlem na pewnej stronie cos takiego :

Chello no limit rapidshare

Pakiet 2 programiki instrukcja kilka sposobow na omijanie limitow w Rs i nie tylko

http://rs317tl2.rapidshare.com/files/85953335/Chello_rapidshare_bez_limitow.rar

Nie wiem czy dziala , wiec jak ktos ma chello to niech sprawdzi i napisze .

P

Piri001

Guest

I tu drugi program ale tez nie wiem czy dziala :

Proxygen 2008
ukryj swoje IP, bądź anonimowy w sieci...

Proxygen 2008
ukryj swoje IP, bądź anonimowy w sieci...

tu to jest na allegro http://allegro.pl/item304378190_zmien_ip_i_sciagaj_z_rapidshare_za_darmo_hit_.html
ale po co placic 10 zl jak tu mozesz miec to za DARMO!!

Zmień swoje IP!
Proxygen 2008 jest to program mojego autorstwa. Pozwoli Ci on zmienić adres IP Twojego komputera jednym kliknięciem myszki! Dzięki niemu nie będziesz już nigdy ograniczony jednym IP!! Program działa na zasadzie maskowania Twojego IP, i jest on rozpoznawany jako IP wybrany z listy programu (patrz zdjęce nr 3). Program działa równierz na sieciach radiowych i na stałych IP!! Na start w bazie programu znajduje się parę IP. Do programu dołanczam instrukcję jak dodać nowe IP, może ich być dowolna ilość, np. wprowadzisz do bazy 50 IP masz na liście 50 różnych adrewsów IP gotowych do użycia!. Wybierając z listy który chcesz program automatycznie go ustawi :) Jednym kliknięciem powracasz do swojego pradziwego IP. Program nie ma żadnych limitow;)

O programie
- Prosta obsługa.
- Zmiana adresu IP jednym kliknięciem myszki!
- Dokładna pomoc zawarta w programie.
- Baza adresów proxy w pliku tekstowym!
- Możliwość prostej aktualizacji listy adresów.
- Parę adresów w bazie dołączanej do programu na start!
- Fizyczna zmiania ip nie jest możliwa dlatego też odbywa się to za pomocą specjalnych serwerów proxy!

Zastosowanie
Program ma wielę zastosowań, wypiszę parę z nich, ale jest ich dużo więcej ;) Załóżmy że zostaniesz zablokowany na jakimś forum lub czacie, wystarczy że zmienisz swoje proxy i zakładasz nowe konto lub logujesz się pod innym nickiem i bawisz się odnowa ;)
Kolejnym zastosowaniem programu może być ominięcie limitow czasowych na serwerach plików np. RAPIDSHARE.COM . Gdy chcesz ściągać pliki w opcji "Free", to wystarczy po ściągnięciu pliku zmienić swoje IP i nie musisz czekać już tak długo na kolejny plik ;) Mając w bazie np. 30 IP masz 30 możliwości ;) Jeśli sprubowałeś wielu programów i żaden nie zadziałał to się mile zaskoczysz ;)
A może poprostu z dowolnych powodów nie chcesz aby inny widzieli Twoje IP?? Tak?? To ten program jest właśnie dla Ciebie ;)

Wymagania
- System Windows XP
- Internet Explorer

oto link:

http://rapidshare.com/files/90402263/Proxygen_up_by.rar

leana

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak

Witam, mam problem z programem USDownloader, nie chce odczytywać mi kodów z RP...a wcześniej odczytywał..może ktoś wie jak uporac się z tym problemem? z góry THX

DonPedro

Użytkownik
Użytkownik

Ta najnowsza wersja obsługuje te czcionke z kotami??
Bo miałem jakoś poprzednią, wziałem update czcionek i niesety ma problemy?

aaaqqq111

Użytkownik
Użytkownik

ja tez mam problemy z tymi kotkami nie czyta ich nie rozpoznaje ocr :-((

mam nadziej że to wkrótce naprawią :)

spike200

Memento Mori
V.I.P
Użytkownik

http://users.altupdate.ru/cap/

DonPedro

Użytkownik
Użytkownik

Po update nadal mi nie czyta :(
Mili mi sie np zamiast F z kotekiem wpisuje E
Tez tak macie? Jak to rozwiązaliście

spike200

Memento Mori
V.I.P
Użytkownik

ja ściągnąłem najnowszego usd i zainstalowałem ostatniego update cap, czasem się pomyli ale w końcu trafi.

Erno

V.I.P
V.I.P
Użytkownik

USDownloader by Cancer [16.03.08]

- zero thanksów,
- zero zbędnych okien i komunikatów,
- pełna wydajność,
- harmonogram po odwróceniu zaznaczenia obsługuje większość liveboxów,
- czyta aktualne czcionki z rapidshare, megaupload, filefactory, netload.in i innych,
- nie robi śmiecia w systemie,
- szybsze czytanie czcionek,
- automatyczna aktualizacja czcionek,

Ostatnio serwery rapidshare są przeciążone, więc nieraz USD kilkakrotnie musi próbować połączyć się z serwerem, jednak dalej działa.

Zrobiłem trochę nowszą wersję. Dodałem na nowo Rsss, ale tym razem uruchamia się jedynie gdy pobieramy z Rapida i pinguje serwery gdy czekamy na pobieranie. Przez to zyskamy trochę czasu, ponieważ Rsss nie będzie wykonywany podczas pobierania z innych serwisów, a pobierając z Rapida nie trzeba czekać gdy czas już upłynie, tylko od razu pobieramy.

Do tego wprowadziłem jeszcze kilka zmian i optymalizacji. - CANCER
Download:
Kod:
http://rapidshare.com/files/100047513/USDownloader.by.Cancer.16.03.2008.rar

Do góry Bottom