Jak dobrać odpowiedni TV do Xboxa360 ?

kolek5

Użytkownik
Użytkownik
Witam.
Kupiłem ostatnio Xboxa360 Arcade i dzisiaj chcę jechać z Xem do sklepu, podłączyć go i sprawdzić na którym TV najlepiej będzie odbierał w HD. Mam jednak tylko 2 płyty: Oryginalną składankę dołączoną do Xboxa i grę Halo2. Czy w Halo 2 będę widział róźnice między HD 720 a zwykłym obrazem ???? Czy można jakoś inaczej sprawdzić tą różnicę? Nie wiem może film czy coś innego???

zaku666

Użytkownik
Użytkownik
Odp: Jak dobrać odpowiedni TV do Xboxa360 ?

ze sklepu nie oplaca sie kupic... ze sklepu internetowego sporo zaoszczedzisz.. powiedz tylko JAKI TO MA BYC TV ( cale , przedzial cenowy ). roznica? hm TV trzeba wpierw ustawic a w takich galeriach nikt ich nie ustawia (no chyba ze chca sie go pozbyc albo kosztuje 10k... ) wiec i tak nie odwzorujesz w pelni tego co mialbys grajac... NP w moim samsungu do gier trzeba uaktywnic TRYB GRY + ustawic odpowiednio kolory kontrast ostrosc i wiele innych... poprostu - podaj ile chcesz wydac a my Ci mozemy pomoc wybrac

realizer

V.I.P
V.I.P
Użytkownik

na Halo 2 tego nie sprawdzisz bo gra nie obsluguje rozdzielczosci HD

cux

Użytkownik
Użytkownik

Sciagnij sobie jakies demka, wypal na plyte i wtedy jedz sprawdzic. Demka odpalaja sie tez na nieprzerobionych konsolach. Mozesz to wypalic na CD czy tez zwyklej DVD (bo domniemam, ze nie masz HDD,pisales Arcade). Tylko jezeli juz bedziesz wypalal to nie na byle jaka plyte, bo na tych tanszych loadingi w demkach sa STRASZNIE DLUGIE.

kolek5

Użytkownik
Użytkownik

Chcę kupić TV 32 calowy z HD Ready tak do 2800zł oczywiście na raty. Co byście mogli mi doradzić i gdzie kupić? Z góry dziękuję za pomoc. Nikt nie pomoże???

Mr.Hankey

V.I.P
V.I.P
Użytkownik

LCD 32' do 3000zł? Zdecydowanie lepiej zaoszczędzić jeszcze ok. 500zł i kupić TV nie HDReady a FullHD. W tej chwili w tym przedziale cenowym zdecydowanie najlepsza jest Toshiba 37 X3000P. Kupisz ten TV już za ok 3100zl a jakość obrazu (pod warunkeim, że masz mocny sygnał - kablówka odpapa) jest nieporównywalnie lepsza niż w TV HDReady w podobnej cenie. No i w grach FullHD sprawdza się zdecydowanie lepiej.

rYs1292

Użytkownik
Użytkownik

KUP SOBIE GATEWAYA MONITOR 24 cale full HD za 1400 :D

realizer

V.I.P
V.I.P
Użytkownik

rYs1292 napisał:
KUP SOBIE GATEWAYA MONITOR 24 cale full HD za 1400 :D
jezeli juz kupowac monitor to lepiej ten http://www.allegro.pl/item352103866_piekny_nowy_gateway_hd_lcd_5ms_pip_hdcp_fv_gw36m.html 2x taniej a jak ktos juz pisal FULL HD jest jak narazie dla xbox'a zbedne

kolek5

Użytkownik
Użytkownik

Dzięki za rady ale już kupiłem TV Samsung 32 cale LE32R82B. Obraz jest super! Ostry zero smużenia, kolorki soczyste, dźwięk też daje radę. Jestem bardzo zadowolony z zakupu i polecam ten TV.

zaku666

Użytkownik
Użytkownik

kolek5 napisał:
Dzięki za rady ale już kupiłem TV Samsung 32 cale LE32R82B. Obraz jest super! Ostry zero smużenia, kolorki soczyste, dźwięk też daje radę. Jestem bardzo zadowolony z zakupu i polecam ten TV.
ciesze sie ze moglem pomoc i wybrales proponowany przeze mnie model ;D

sulim

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak

Siemka zamierzam kupić TV LCD typowo pod Xboxa360 no i oglądania filmów na DVD mam koło 2tys złoty. Myślałem nad 32 calowym z HDReady . Jeśli mógł by mi ktoś doradzić czym sie sugerować podczas kupowania może polecić jakiś konkrety model będę wdzięczy. Jeśli polecicie jakiś mogel z LG cena może być wyższa niż 2tys.

plutap

Użytkownik
Użytkownik

Samsung 32" LE32S81B dobry telewizor w bardzo przystępnej cenie
jeżeli chcesz LG to LG LG 32LB76

zaku666

Użytkownik
Użytkownik

plutap napisał:
Samsung 32" LE32S81B dobry telewizor w bardzo przystępnej cenie
jeżeli chcesz LG to LG LG 32LB76
jezeli samsung 32" to samsung le32r82b(seria S to najnizsze modele) na skapiec.pl kosztuje 2040pln sam go kupilem msc temu? moze 2, kosztowal mnie 2310pln... polecam juz 3 osobom polecilem kupili i sa mega zadowoleni.. a w LG mi sie nie podobal obraz... jak typowo pod xboxa to warto wziac samsunga (tryb gry, duzy kontrast, 60hz )

mac251

Świeżak
Świeżak

Kup sobie Sony Bravia 32 cale do 2500 zł już kupisz w sklepie internetowym

milkman

Użytkownik
Użytkownik

Mam monitorek Asus VW192s 19calowy (natywna - 1440x900) -jak kupowałem go nie myślałem o xboxsie . Jak myślicie poradzi sobie z x360? Czy raczej żadnych rewelacji nie wróżycie ?

Co do jakości obrazu w grach PC - jestem bardzo zadowolony .

sulim

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak

Chyba skusze się na tego Samsunga dzięki za pomoc

bibru

V.I.P
V.I.P
Użytkownik

Ja osobiście posiadam TV CRT Phillipsa 32PW9551.
Pasuje znakomicie do 360'tki. Co prawda jest duży i ciężki (około 60 kg), ale wszelakie fora go wychwalają. Nie kupicie go już w żadnym sklepie jedynie co jakiś czas pojawi się na allegro. Ten tv supportuje rozdziałkę 720p i 1080i
A co do gier, to nie ma jeszcze gry (i chyba nie będzie) na xboxa360 z rozdzielczością 1080p.
Swój model kupiłem za 1500 zł.

rybosz

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak

witam mam zamiar sobie kupić ten monitorek który już tutaj w temacie był polecany
http://www.allegro.pl/item352103866_piekny_nowy_gateway_hd_lcd_5ms_pip_hdcp_fv_gw36m.html

do tego Xbox360 premium HDMI
no i w związku z tym mam pytanie czy jeszcze muszę dokupić jakiś kabel żebym mógł się cieszyć najlepszą jakością obrazu?

cux

Użytkownik
Użytkownik

Kabel component Ci wystarczy. Poza tym monitorek ma kiepsciutki kontrast...

rybosz

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak

to jaki byś polecił w tym przedziale cenowym?

Do góry Bottom