Jak podłączyć Xbox360 do zestawu kina 5.1?

sarinek

Użytkownik
Użytkownik
Witam. Mam X arcade i jak podlaczam go przez hdmi to nie mam juz jakiegokolwiek wyjscia zeby podlaczyc zestaw kina. Czy wogole jest taka mozliwosc?

spike200

Memento Mori
V.I.P
Użytkownik
Odp: Jak podłączyć Xbox360 do zestawu kina 5.1?

Gdzieś czytałem że przez hdmi leci także głos, więc spróbuj podłączyć audio do telewizora.

sarinek

Użytkownik
Użytkownik
Odp: Jak podłączyć Xbox360 do zestawu kina 5.1?

oczywiscie wiem ze leci głos. tylko powiedz mi jak mam to zrobic. mam zestaw kina ktory ma hdmi i wejscie optyczne. xbox jest podlaczony do TV. tv jest podlaczone przez hdmi(2 port) do kina. i ciekawe jak ja mam podpiac kino do hdmi. jak uzywam jednego portu to nie moge uzyc drugiego. Czy jest jakas przejsciowka czy cos zeby podlaczyc x przez optyczny kabel do zestawu 5,1? troche zamieszalem. ogolnie chodzi mi o to zeby x było podłączony i do TV i do zestawu (na niezaleznych kablach). No chyba ze jest jakas inna mozliwosc zebym podlaczyl ten dzwiek. zaznaczam ze nie moge uzyc Componenta bo juz mam go uzywany przez ps2. anybody got any idea?

społeczeństwo x360 help mee Chichot naprawde nie ma nikogo kto ma podłączonego xa do zestawu 5,1??

NORMALNIE NIE WIERZE żE NIKT Z FORUM NIE MA XBOXA PODLACZONEGO DO KINA DOMOWEGO!!! NIKT NIE KOZYSTA Z DZWIEKU PRZESTRZENNEGO???????????????

nie pisz postów pod postem (modyfikuj) //peku

uandme

Świeżak
Świeżak
kolego, czy xbox arcade ma wyjscie optyczne? jesli tak to podlacz kablem optycznym kino domowe z xboxem.

Jesli nie ma, to na TV na pewno masz wyjscie audio (chinch lub tez optyczne). Podlacz chinch'ami lub optykiem TV z kinem i będzie git..

haras

Użytkownik
Użytkownik
Ja bym to zrobił inaczej, kup kabel vga do podłączenia xboxa, będziesz miał wyjście optyczne do kina domowego, a twój TV skoro ma 2 wejścia hdmi to ma raczej też wejście d-sub

skols

Użytkownik
Użytkownik
przecież HDMI od X'a przesyła dźwięk do TV, więc skoro TV jest podłączony do kina to dźwięk powinien lecieć z kina. Ja mam w TV opcje (SONY BRAVIA KDL-32L4000 w którym w menu jest opcja do ustawienia źródła dźwięku, TV albo zewnętrzne. Więc gdy ustawie zewnętrzne to dźwięk zawsze powinien "lecieć" z kina w takim wypadku. Ale niestety to tylko teoria bo jeszcze nie mam kina i nie mogę tego potwierdzić na 100%

pawelkrak

Banned
V.I.P
Użytkownik
nie znam tego z praktyki ale wpinając 1 kabel VIDEO HDMI do apmlitunera dostarczasz mu dźwiek cyfrowy i obraz . Drugim kablem HDMI łaczysz amplituner z TV (HDMI). albo

rozebrac wtyczke z obudowy plastikowej i wpiac hdmi i org. kabel z optical lub poprostu podlaczyć Xa po COMPONENT do TV a audio OPTICAL. Ja mam to rozwiazanie i jest wszystko jak nalezy ;)

Adrian0702

Świeżak
Świeżak
Sora że sie podpinam pod temat mam mały problem żeby Xbox 360 podłączyć pod kino domowe aby mieć dzwiek 5.1
oto co posiadam:
telewizor LCD LG 37LG2000
kino domowe JVC XV-THD5
XBOX 360 BEZ HD
I KABEL Microsoft XB360 Component HD AV Kabel
jak to poskładać w całość

Dragon_2009

Użytkownik
Użytkownik
XBOX do TV podłaczasz HDMI. z TV jak masz wyjście optyczne to kablem optycznym do wejścia w kinie domowym i już.

zresztą zajrzyj tutaj:

http://xboxforum.pl/sprzet-f27/jak-i-czym-podlaczyc-monitor-oraz-glosniki-stereo-5-1-do-konsoli-xbox-360-a-10302.html

Art.13

Użytkownik
Użytkownik
W pudełku jest przejściówka z wejścia analogowego tego koło HDMI na audio

kichu

Użytkownik
Użytkownik
Witam mam taki problem mianowicie do kina przez optyk mam podłączone ps3 a xbox przez HDMI do tv i w żaden sposób nie mogę uzyskać żadnego dźwięku z kina domowego jedyny dźwięk jaki mam to dźwięk z tv jakieś pomysły?

rider_24

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
zależy jak masz w tv. ja mam lcd samsunga xbox leci z hdmi na tv a kino przez optyczny z tv i nie ma problemu. tyle że kino ma zapewne jedno optyczne i musiał byś zmieniac optyka raz z ps3 a raz z tv, ale jeszcze można z tv do kina przez coaxial

kichu

Użytkownik
Użytkownik
tv to zwykly lcd i mam go polaczonego z kinem przez scart

rider_24

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
a w tv masz wejscie optyczne czy choćby coaxial. albo chinch 5.1 tylko takie wyjścia i do kina łączysz i korzystasz z aux w kinie. a jak nie to pozostaje kabel vga do xboxa z optykiem na audio

kichu

Użytkownik
Użytkownik
w tv mam tylko hdmi no i jakies chinche nic innego nie ma

rider_24

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
a jaki masz tv? marka model

kichu

Użytkownik
Użytkownik
modelu dokladnie nie znam ale jest to jakis stary LG tak samo kino

kichu

Użytkownik
Użytkownik
A najlepsze jest to ze jak podlacze xa przez tego scarta do tv i na kinie ustawie opcje tv audio to dzwiek z xa jest ale obraz tragiczny :(

rider_24

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
z tyłu powinno pisać na tv. dziwne bo skoro masz hdmi to w sumie powinny być też wyjścia na audio. mój samsung już niemłody i ma coaxial i optical o stereo nie wspominając. a wejście coaxial wygląda jak chinch tyle że powinno pisać nad nim coaxial. i w kinie też powinno być

Do góry Bottom