Jak poprawić chłodzenie konsoli bez jej otwierania? ODPOWIEDŹ JEST TUTAJ!!!

P

przeo_91

Guest
Wiele osób pisze jak może poprawić chłodzenie swojej konsolki bez otwierania. wystarczy kilka kroków:) koszt około 100zł.

Na pewno poprawi chłodzenie podstawka z wiatrakami taka jak ta
link: http://www.allegro.pl/item312643396__intercooler_z_podstawka_x360_sklep_robson_.html

Czy pomoże Intercooler?
Tak. ale w bardzo małym stopniu pomoże na pewno rozdmuchać powietrze wokół konsoli i pomoże wyciągnąć z niej ciepłe powietrze ale to jest w małym stopniu. Z tego co wiem najlepszy z tych Intercooler-ów to link:
http://www.allegro.pl/item310303984_intercooler_nyko_orginal_najtaniej_micro_games.html

Co jeszcze może pomóc?
Aktualizacja dashboarda będzie na pewno lepiej sterowało wiatrakami.
Odsunąć konsole od źródeł ciepła i nie trzymać jej w jakiś zamkniętych pomieszczeniach typu szafki itp.
I nie trzymać jej w kurzu bo będzie go ciągła do środka i radiatorki się mogą zapchać!!!

Niektórzy mówią że stosowanie Intercooler "zabije konsole" to jest nie prawda!!! Prąd który pobiera można go porównać z ładowarką USB (Sam sprawdzałem bo też tak myślałem) W X'ie jest specjalnie dany większy zasilać na wypadek podpięcia np. ładowarki, pendrive czy pada przewodowego. Ja nie mam podpięty ten Intercooler bo dostałem go od kumpla za free a podstawkę sobie kupiłem i teraz wypada dużo zimniejsze powietrze z konsolki, w największym stopniu przyczynił się do tego ta podstawka pod którą sie podpina pod USB. PAMIĘTAJCIE ON POMAGA ALE W BARDZO MAŁYM STOPNIU, ON POMOŻE WYCIĄGNĄĆ POWIETRZE Z KONSOLI ALE ŻEBY DAŁO TO SKUTEK TO JESZCZE POTRZEBA TĄ PODSTAWKĘ KTÓRĄ SIĘ PODPINA POD USB W TEDY MA SIĘ OPTYMALNĄ CYRKULACJĘ POWIETRZA.

To wszytko co można zrobić aby poprawić chłodzenie konsoli bez jej otwierania:)

PS. Mogą występować liczne błędy ortograficzne i interpunkcyjne za które z góry przepraszam.

beavis

Użytkownik
Użytkownik
Odp: Jak poprawić chłodzenie konsoli bez jej otwierania? ODPOWIEĆ JEST TUTAJ!!!

http://www.allegro.pl/item315120545__cooler_podstawka_do_xboxa_360_sklep_robson_.html
a co myslisz o tym ma 3 wiatraki i jest tansze ale brzydsze

P

przeo_91

Guest

Też chyba bedzie dobe. co z tego ze brzydsze ważne że są wiatraczki:)

P

Piri001

Guest

Stary ale reklama . Jak bede mial X dobrego to zobaczymy czy cos to da .

P

przeo_91

Guest

ta podstawka pod USB to napewno daje dóżo ale te wiatraczki to może na 99.9 nic bo są blokowane tymi wiatrakami z Xboxa jedynie w czym pomogą to rozdmuchać powietrze wokuł X'a to wszytko co dają.

beavis

Użytkownik
Użytkownik
Odp: Jak poprawić chłodzenie konsoli bez jej otwierania? ODPOWIEDŹ JEST TUTAJ!!!

A mogl bys napisac cos o halassie jakie emituja te wiatraczki w podstawce

P

przeo_91

Guest
Odp: Jak poprawić chłodzenie konsoli bez jej otwierania? ODPOWIEDŹ JEST TUTAJ!!!

zleży o którą ci podstawkę chodzi ta dorsza ma lepsze wiatraczki ciszej parcują ta tańsza(Czarna) bardziej hałasuje wiem bo mój wujek kupił tą tańszą i u niego głośniej pracuje.

Grzelus301

Użytkownik
Użytkownik

Eee, dobre może i być :D Jak tylko X'ek wróci z naprawy to coś takiego sobie sprawie może :) Ale raczej kupie sobie tą podstawke bo ten interrcooler to mi tka nie pasi troche :) Chociaż i tak jakby przyłożyc w mojej konsoli ręke do tylnych dwóch wiatraków to można się sparzyć :D to może jak będzie kasa to sobie sprawie obydwa :p

beavis

Użytkownik
Użytkownik

W sumie taka podstawka to naprawde nie glupia rzecz nietylko zewzgledu na chlodzenie. Wczoraj przewrucilem konsole i oczywiscie odruchowo chcac ja lapac... wylalem na nia cole a gdy bym mial podstawke nie bylo by tematu

Grzelus301

Użytkownik
Użytkownik

przeo_91
A twoim zdaniem która podstawka jest lepsza ? Ta czarna(tańsza) czy ta biała(droższa:D), ta czarna może jest i głośniejsza ale o hałas to mi tu tak nie chodzi, czarna posiada 3 wiatraki a biała 2.
Różnią się jakoś wydajnością ?
Nie zawsze to co droższe jest lepsze :D A 3 to już nie to co 2 ;D

P

przeo_91

Guest

To nie ma znaczeia która podstawka czy tańsa czy drozsza ja wybrałem ta droższą bo hest biała i bardziejdo X'a pasuje:)

bart55

Świeżak
Świeżak

Ja mam od kilku dni Intercooler (NYKO) i jestem zadowolony. Konsola po ok. 3 godz. pracy jest o wiele chłodniejsza niż była bez dodatkowego chłodzenia. Osobiście radzę sie zaopatrzyć w tego typu dodatki. Dobre chłodzenie to podstawa.

P

Piri001

Guest

A wiecie co ja zauwazylem : xbox bez skorupy chodzi normalnie a w opakowaniu sie grzeje , gubi kolory ( to tylko u mnie ) itd . Wiec lezy bez pudel , otwarty i dziala normalnie .

yecoras

Użytkownik
Użytkownik

Z tego co slyszalem intercoolery to pic na wode napewno ten ktory podpina sie wtyle pobiera on energie moze nie az tak porzajaca ale pobiera co powoduje wiekszza podatnosc na przegrzanie owszem cos wieje ale nie jest to dobra sprawa jesli chce sie wszystko popiac do xboxa to trzeba tez zwrocic uwage na to ile mocy dodatkowo jest przez te urzadzenia pobierana. Co do podstawki mozliwe ze ejst to dobre nawet gdy usb podlaczy sie do ladowaki usb wtedy energia jest pobierana wlasnie z innego zrodla. Wiec bym nie proponowal nic takiego napewno. Mysle ze by trzeba bylo tylko zmodyfikowac chlodzenie we wnetrzu xboxa wtedy napewno zauwazy sie roznice...

Majcher997

Użytkownik
Użytkownik

Kurczę, chętnie bym w tą podstawke się zaopatrzył, ale mój x leży, bo stac to średnio może :-\

Fistach

Świeżak
Świeżak

Hmmm, a mnie zastanawia jak ta podstawka zasysa powietrze, no bo w końcu po bokach trzyma konsole, a spodu za bardzo nie widać? Ktoś może się podzielić wiedzą?

Dziękuje i pozdrowienia!

Do góry Bottom