Jak zgrywać ? / rippowac ?

eiffello

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Jak rippowac ??

Interesuje mnie jak tworzyc obrazy plyt x360 na komputerze.
I z oryginalek i z backupow.

Czy wystarczy stworzyc obraz czy trzeba cos jeszcze ??

Na zgrywaniu obrazow z backupow najbardziej mi zalezy - wydaje mi sie ze w tym wypadku wystarczy zwykle zgranie obrazu na dysk ???

zgrywanie z oryginalow :

http://www.360-hq.com/xbox-tutorials-29.html

brattanek

Ojciec dyrektor
Członek Załogi
Administrator
XBF
Xbox One
V.I.P
XBOX MANIAK
Użytkownik
Świeżak
Odp: Jak zgrywać ? / rippowac ?

Zrzucasz jak zwykłe ISO na PC czy PS2.

eiffello

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak

No to zgralem obliviona jako ISO na dysk z mojego backupa.

Raikoh

Użytkownik
Użytkownik

Daj znac czy po ponownym nagraniu dziala bez problemow, bo akurat tym sie nigdy nie interesowalem a jestem ciekaw.

Bl1zZ

Użytkownik
Użytkownik

Ja mialem potrzebe zgrac NBA 2k7 na dysk (backup), bo mi sie plytka zaczela psuc (nie Verbatim, ani Platinum... taka biala, bez nadruku), ale nie chcialem zmarnowac 14zl na Verbatima... dlatego takze poczekam na odpowiedz :)

zeneq

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak

Najprostszy sposób to wrzucić plytke z gra do napedu, odpalic najnowszego CloneCD i kliknac 'Odczyt CD i zapis jako plik z obrazem płyty', działa i w przypadku oryginalow i "kopii" :)

PS. czasami bywa tak, ze obraz zrobi się kijowo, wiec lepiej sprawdzic go XDVD Mulleter czy wszystko ok.
Jesli nie jest ok, to mozna uzyc DVD Decryptor - te 2 programy jeszcze nie zawiodly... pozdr

ruby2221

Świeżak
Świeżak

Czy utworzenie obrazu może odbyć się przez alcohol ?? I czy potem wystarczy tyllko wypalic go z pod alcoholu i mam skopiowna gre??

Bl1zZ

Użytkownik
Użytkownik

Jezeli robi DOKLADNY obraz calej plytki, to tak. Ale najlatwiej uzyc DVD Decrypter'a

_clavius_

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak

No więc tak. Kopie możesz przegrać normalnie programem "clone cd" używając drugiej od lewej opcji "kopiowanie bezpośrednie". Ze zgrywaniem obrazów z orginałów jest troszkę większy problem. Musisz posiadać jeden z napędów które czytają płytki xboxa a jest ich stosunkowo niewiele jeden z nich to np samsung SH-D162C. Następnie napęd taki musi być spatchowany softem Kreona v.81. Następnie musisz posiadać kilka niezbędnych programów takich jak isobuster, imgburner oraz SS Merger + dodatkowo mieć dostęp do strony z kodami zabezpieczeń do gry którą masz zamiar skopiować. Następnie działasz według wskazówek tutoriala w angielskiej wersjii robisz wszystko po kolei i.... już ;) masz kopie zapasową. Czyż to nie proste :)

xziomx

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak

Ja zgrywam programem WinIso którego polecam !

menfis

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak

Ja do kopiowania gier na dysk uzywam spacjalnego rodzaju nepade DVD-Rom firmy samsung podmienilem w niem firmware na kreona i teraz uzywam programu xbox backup creator co odrazu paczuje gry i sa gotowe do wypalenia, szczeze mowiac nieslyszalem o innej metodzie kopiowania gier niewliczajac wxripper, wiec jak to jest wsadzacie gry x360 do zwyklego dvd i kopiujecie za pomoca clone cd???

grzech1991

Banned
Użytkownik

tak ale tylko "kopie" i do po zgraniu nie maja patchy do ixtreme

domciok13

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak

był juz taki temat;/

x3600