Poradnik Jak zrobić, żeby gry XGD3 działały po "cichej aktualce"

adam34689

V.I.P
V.I.P
Pomocnik
Użytkownik
Czyli mając lt.3.0, gry nagrane ihasem, zielony log z abgx'a mogę ryzykować granie przez neta? A co z aktualką z neta, która się sama pobierze? Ryzykuje czymś mając ciągle podłączoną konsolę do świata ww, ale nie grając w multi?
Jeśli nie grasz, to odłączaj kabel sieciowy, ale nie musisz. Nie powinieneś dostać bana, przynajmniej nie w najbliższym czasie.

manukkk

Użytkownik
Użytkownik
Witam
MAm bardzo ważne dla mnie w tej chwili pytanie. Wiem, że może była już odpowiedź na to pytanie ale to jest ponad 50 stron a mi odpowiedź potrzebna na teraz. Czy gry xgd2 bedą działać po cichej aktualizacji ?? Z góry dziękuję za odpowiedź i przepraszam za to pytanie ale poprostu potrzebuje odopwiedzi naprawde na chwile obecną.

akir

Xbox One
Xbox One
V.I.P
Pomocnik
Użytkownik
PSforum.pl
Oczywiście będą

manukkk

Użytkownik
Użytkownik
Hmm to dziwne bo mam konsolke jasper z dashem 699 i działają tylko oryginały.
Dodam że konsola jest zbanowana.

adam34689

V.I.P
V.I.P
Pomocnik
Użytkownik
Hmm to dziwne bo mam konsolke jasper z dashem 699 i działają tylko oryginały.
Dodam że konsola jest zbanowana.
Aktualizacja usunęła LT? Jakiego Dash'a miałeś wcześniej? Jaki komunikat wyskakuje po próbie uruchomienia gry?

manukkk

Użytkownik
Użytkownik
Aktualizacja usunęła LT? Jakiego Dash'a miałeś wcześniej? Jaki komunikat wyskakuje po próbie uruchomienia gry?
Tak. Ale wgrałem na nowo LT+ 3.0 i lipa nic nie dało. Nadal tylko oryginalne kręci. Wcześniej nie wiem jaki był dash zreszta czy to ważne skoro dasha nie da sie cofnać. Co do komunikatu to przy probie polaczenia z xbox live wyskakuje ze konsola jest zablokowana z powodu zlamania warunkow umowy. A podczas proby uruchomienia gry nagrywanej nie pamietam dokładnie.

adam34689

V.I.P
V.I.P
Pomocnik
Użytkownik
Sprawdź, czy wszystko jest ok na innym profilu. Nagraj grę XGD2 (np. Fifa 12) i zobacz, czy się uruchamia. Jaki wyskakuje komunikat?

piter0701

Świeżak
Świeżak
Super poradnik wszystko już pięknie chodzi.
Duży >>>>>POZYTYW<<<<<.

pozar13

Świeżak
Świeżak
Na lt 2.0 też wszystkie gry będą działać ??

_Grigori_

Świeżak
Świeżak
Witam
Gry mam nagrane zwykłą nagrywarką i mogę grac tylko z płyty, po zainstalowaniu gry po chwili wyświetla mi się komunikat o problemie z płytą. Można sobie z tym jakoś poradzić, czy żeby grać z HDD konsoli płyta musi być nagrana iHASem?

venom85

Użytkownik
Użytkownik
a jak do mojej nie dzialajacej gry nie ma uaktualnienia np PROTOTYPE 2 to co mam zrobic??

Rock

Świeżak
Świeżak
Podpinam się do pytania mam cicha aktualkę po odpaleniu ghost recon future soldier pracuję właśnie nad próbą odpalenia gears of war 3 i do niego mam patcha a jak będę chcial odpalić tego ghost recona do którego nie ma patcha to co mam zrobić????

Rafau666

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
wgrać 3.0 :p

Rock

Świeżak
Świeżak
U mnie już problem rozwiązany. Po restarcie konsoli coś przemieliła i wszystko śmiga xgd3 też oprócz ghost recon future soldier :/ nagrywam tak jak w poradniku i nic dodaje topology pod lt 2.0 i **** :/

luziq

Użytkownik
Użytkownik
próbował ktoś z wiedźminem 2 z dubbingiem polskim?
media id: 6914E177 gra wypalona bez błędów nagrywarką ihas pod lt 2.0... daje się zainstalować jest grafika ale wywala błąd, próbowałem dograć odpowiednie title update (pod 6914E177) już wszystkimi programami, czyściłem cache robiłem lb rb x lb rb x, instalowałem i usuwałem z dysku wciąż bez efektu. komuś się udało? btw. to znaczy że mam tą cichą aktualizację? konsola się sama do neta podłącza, pozastaje mi w najgorszym razie wgrać lt 3.0, tak?

badboy8

Użytkownik
Użytkownik
Aktualka blokująca gry instalowała się wprost z dashem czy jakoś "samoistnie" przy Live ?

ESLORD

V.I.P
V.I.P
Pomocnik
XBOX MANIAK
Użytkownik
samoistnie. instalując dash 14699 dostajesz to w gratisie

badboy8

Użytkownik
Użytkownik
A może to ktoś wytłumaczyć ? Kiedy ta aktualizacja się wgrywa ? tylko przy jednym dashu czy każdym nowym ? / Pytam bo nigdzie nie znalazłem jakiegoś wytłumaczenia.

Konsolke kupiłem, miałem już najnowszy dashboard a pare dni temu przerobiłem.
Nadal mi to grozi ?

akwarium25

Banned
kilka dni lt 3.0? dash musisz miec najnowszy xbox live 15xx offline 14xxx.

maksymilian_rz

Świeżak
Świeżak
Witam. Jakby ktoś mógłby mi udzielić parę odpowiedzi :)

Mniej więcej rok temu przerabiałem konsolę - jak sprawdzić jaki był wgrany flash?

Ostatnio kolega próbował włączyć nagrywaną Fifę 12 i wystąpił problem z akutalizacją. Wgrałem więc starszy dashboard (13599) i teraz nie włącza się nam nagrywana Fifa 11; oryginał Forza Motorsport 3 działa.

Próbować wgrać inne dashboardy czy trzeba od początku przerabiać konsolę?

Proszę o pomoc.

Pozdrawiam.

Do góry Bottom