Jakie kupić głośniki (?)

Ajhon007

Użytkownik
Użytkownik
Witam.

Mam pytanie do was w sprawie głośników do pc ponieważ mam ten kabel VGA żeby podłączyc X-a do Monitora ale nie ma głosu więc tzreba mieć głośniki z jakimś wejściem (nie znam sie na tym w ogóle) więc proszę was o podanie mi jakiś linków z allegro najlepiej żeby były to głośniki 5.1 do 170zł~~

thx

Grzelus301

Użytkownik
Użytkownik
Odp: Jakie kupić głośniki (?)

Jeśli masz głośniki w których niema wejścia Chinch to kup sobie przelotke chinch-jack i po sprawie :)
A głośników to Ci nie doradze bo się na tym nie znam :0 Sam ma 7letnią wieże Hi-Fi i ma wejście chinch :)
Nie znam się za bardzo na tym ale to chyba będzie pasować(tak myśle ale czasem zawodze :D )
Kod:
http://www.allegro.pl/item339200266_adapter_jack_stereo_na_2_x_rca_chinch_zloty_.html

misiek8

Użytkownik
Użytkownik

Do 170 zl to te
http://allegro.pl/item342991672_najtaniej_glosniki_5_1_creative_inspire_t6100.html
A jak chcesz dolozyc to te
http://allegro.pl/item340884933_logitech_x_530_5_1_70w_nowa_wersja_gw_24m_gratis.html

Logitechy sa lepsze,ale Creativy nie sa od nich specjalnie gorsze.
Sam mam Logitechy i sobie chwale,a mialem tez Creativy na wyprobowanie.Jesli kasa to priorytet i nie jestes zadnym melomanem bierz smialo Creativy.

P.S.Na allegro znajdziesz Creativy tansze z 20 zl od tych u gory,ale beda mogly miec skrocony okres gwarancji,wiec uwazaj.

Laska

Użytkownik
Użytkownik

Nie kupuj głośników 5.1 do gier żadna gra nie jest w true surroundzie ! Kup 2.0 porządne np
http://www.allegro.pl/item341204813_wspaniale_glosniki_2_0_creative_gigaworks_t20.html
Bardzo dobre od razu z chichami i z membranami dobrej klasy ;)

Dante

Użytkownik
Użytkownik

głośniki za tą cene nie będą miałe w sobie dekodera więc nie uzyskasz na nich dźwięku Dolby Digital 5.1., na kompie z kartą muzyczną tak ale na x360 będziesz miał tylko stereo.

Ajhon007

Użytkownik
Użytkownik

Dziękować!

Mi nie chodzi o to żeby mi wszystkie 5 działały ale żeby był jakiś dźwięk, a przy okazji bym miał 5.1 do PC :)

pozdrawiam

misiek8

Użytkownik
Użytkownik

Ajhon007 napisał:
Dziękować!

Mi nie chodzi o to żeby mi wszystkie 5 działały ale żeby był jakiś dźwięk, a przy okazji bym miał 5.1 do PC :)

pozdrawiam
Na X360 beda Ci dzialac wszystkie 5,a na PC 5.1 bedzie naprawde niezle sobie radzic.Idz do jakiegos sklepu RTV i niech Ci zapuszcza z nich jakas sensowna muze-sam ocenisz czy Ci beda pasowac.

Laska

Użytkownik
Użytkownik

Ale czy jest sens kupna głośników 5.1 aby w każdym słyszeć to samo ?? No chyba nie głośniki 5.1 są po to że z centralnego idą dialogi z przednich cała akcja a z tych z tyłu efekty specjalne np strzały

misiek8

Użytkownik
Użytkownik

Laska napisał:
Ale czy jest sens kupna głośników 5.1 aby w każdym słyszeć to samo ?? No chyba nie głośniki 5.1 są po to że z centralnego idą dialogi z przednich cała akcja a z tych z tyłu efekty specjalne np strzały
Koles chce je takze uzywac na piecu,a tu nabiera zestaw 5.1 sensu.Do sluchania mp3 czy ogladania filmow DivX spokojnie mu wystarcza.

Laska

Użytkownik
Użytkownik

Nie ma czegoś takiego jak mp3 nagrane w pięciu kanałach więc nie wprowadzaj ludzi w błąd Dvix/Xvid są formatami bardzo kiepskiej jakości gdzie może w jednym na sto filmów występuje dźwięk rozprowadzony na pięć kanałów. Także zarówno do x360 jak i komputera polecam głośniki 2.0 czyli inaczej mówiąc Stereo

Ajhon007

Użytkownik
Użytkownik

Laska napisał:
Nie ma czegoś takiego jak mp3 nagrane w pięciu kanałach więc nie wprowadzaj ludzi w błąd Dvix/Xvid są formatami bardzo kiepskiej jakości gdzie może w jednym na sto filmów występuje dźwięk rozprowadzony na pięć kanałów. Także zarówno do x360 jak i komputera polecam głośniki 2.0 czyli inaczej mówiąc Stereo
I chyba tak zrobię kupię lepsze 2.0!

Dzięki wszystkim za pomoc. Temat do zamknięcia!

pozdrawiam

P

przeo_91

Guest

Temat zostanie, przyda się moim zdaniem :)

misiek8

Użytkownik
Użytkownik

Laska napisał:
Nie ma czegoś takiego jak mp3 nagrane w pięciu kanałach
A gdzie ja cos takiego napisalem?!Ja pisze ze w typowo PC uzytku takie glosniki daja rade,plus jaka znosna dzwiekowka.

peku

Użytkownik
Użytkownik

Są mp3 nagrane w 5.1 a nawet w DTS'sie i nawet mam taką płyte (brat .) i trzeba miec dekoder dts zeby ją odtworzyc bo inaczej słychac takie dziwne dzwieki traszki buczenie itp. A jak sie wlozy do kina domowego z Dolby i DTS to pięknie gra w 5.1.

Do góry Bottom