Jakie kupić przejściówki aby podłączyć konsole do LCD przez DVI najlepszej firmy?

fanatyk22

Użytkownik
Użytkownik
Dobra mówię z góry jestem zielony a chcę Xboxa360 tylko dlatego że muszę zagrać w Halo!!! Chce nowego zapewne będe kupował w media i teraz pytanie? Chce Slimke 250 giga i teraz ma ona tą płytę Jasper? Dwa czy jest awaryjna? Czy są inne rodzaje Xbox360 slim 250 giga? I najważniejsze jak już otrzymam od was odpowiedzi na te pyt. i zdecyduje się na kupno to mam prośbę czy mógłby mi ktoś napisać jakie kable mam kupić aby połączyć ixsa z LCD Flatron Wide 19 Cali L194WT-SF. Chcę to podłączyć przez HDMI_DVI... Jakiej firmy kable są najlepsze i gdzie można dostać oryginalne?...

Wujek WilQ

Użytkownik
Użytkownik
Spis płyt głównych xbox360 ( motherboard xbox360 )

Nie nie ma innych rodzajów z dyskiem 250 GB, dostępne opcje to 4 GB lub 250 . Nie wiadomo jak są awaryjne, ponieważ mają za mało "przebiegu". 1 lepsze kable z allegro przy HDMI nie ma różnicy.
Do moda, proszę cię dodaj gdzieś nazwy tych płyt głównych, bo już mnie to słabi któryś raz z kolei ktoś się o to pyta.

fanatyk22

Użytkownik
Użytkownik
Czyli z tej ciekawej tabelki wynika że Slimke można brać w ciemno :)... Oki teraż jeszcze do szczęścia pozostały mi odpowiedzi na pytania jakie przejściówki kupić? Chodzi mi o firmę...:)

Wujek WilQ

Użytkownik
Użytkownik
Jakie masz złącze w monitorze? Jeżeli HDMI to obojętnie jaki kabel HDMI będzie dobry, jeżeli VGA/ DVI będziesz potrzebować kabla VGA z przejściówką do DVI,ceny od 10-100 zł na allegro. Najlepiej BigBen , ale ja mam za 40 zł z allegro i działa dobrze.

fanatyk22

Użytkownik
Użytkownik
Mam w monitorze DVI chodzi o to że chciałbym aby do konsoli wchodził HDMI a do LCD DVI... Na VGA jest niby gorsza jakość od DVI? a do dzwięku to jakiś adapter z tego co widziałem na allegro to wszystkie są takie same po 40 zł wiec luz. Ale czy z obrazem to chyba lepiej DVI chyba że się myle i czy te HDMI-DVI na LCD Flatron Wide 19 Cali L194WT-SF działa bo nie którzy mówią że trzeba mieć jakieś w monitorze hdcpa? nie wiem o co biega z tym?...

Wujek WilQ

Użytkownik
Użytkownik
A że tak chcesz to ja ci niestety nie pomogę . Bo na temat kabli HDMI-DVI mam słabe pojęcie.

fanatyk22

Użytkownik
Użytkownik
No dobra to powiedz mi jak ty masz przez VGA to jak to wygląda? Jest tak jak na TV czy gorzej ? Da się grać? Nie ma żadnych pasów plam rozmyć czy czegokolwiek?

Zawsze vga będzie badziewna w porównaniu do hdmi ostatnio podpiełem to się za głowę złapałem. Ale jak ty nie widziałeś nigdy hd obrazu to sobie podłacz vga to wstrząsu nie będzie.

Wujek WilQ

Użytkownik
Użytkownik
Nie narzekam ale wole grać na Full HD telewizorze 42 calowym.

fanatyk22

Użytkownik
Użytkownik
No dobra to HDMI - DVI jest to prawie to samo cyfrowe i to cyfrowe więc lepsze powinno być od VGA? HD bojesieludzi widziałem na Sony KDL-46EX710 i odtwarzacz BLu Rey w Glasgow teraz jestem w Polsce mam zwykły komp chce tylko zagrać w Halo ja gram głównie na kompie i na jakiś wypasionych LCD kach po 24 cale tylko zawsze 19 cali to maks Black Ops nie wiem poco więcej jak wzrokiem tego ie ogarniesz bydlaka 46 cali dlamnie zadna zabawa na tym no moze jakas przygodówka, samochody ale FPS 19 cali!!!!

kamykle

Użytkownik
Użytkownik
Mam w monitorze DVI chodzi o to że chciałbym aby do konsoli wchodził HDMI a do LCD DVI... Na VGA jest niby gorsza jakość od DVI? a do dzwięku to jakiś adapter z tego co widziałem na allegro to wszystkie są takie same po 40 zł wiec luz. Ale czy z obrazem to chyba lepiej DVI chyba że się myle i czy te HDMI-DVI na LCD Flatron Wide 19 Cali L194WT-SF działa bo nie którzy mówią że trzeba mieć jakieś w monitorze hdcpa? nie wiem o co biega z tym?...
Witam.
Otóż mam telewizor i monitor. Telewizor 32" 480p i jakość nawet nawet ujdzie. Mam także monitor i tutaj pytanie czy opłaca się kupować kabel VGA i podłączyć pod monitor 22" 1080p(Full HD)?
Zastanawiam się, ponieważ musiał bym kupić sporo przejściówek.

Jeszcze jedno pytanie, co będzie mi potrzebne do podłączenie audio ( Mam trzy chyba mini Jacki lub chinche, nie znam się nie wiem jakie są pod głośniki) i czy znajdę taką przejściówkę. Prosze bez głupich tekstów i proszę o w miare szybką odpowiedź.

Pozdrawiam.
Witam, przed chwila wlasnie odpisywalem na identyczny wontek, proste, ze sa przejsciowki, ja mam reraz podpietego do monitora laptopa, dekoder enki i xbox kablami hdmi, a dzekiem w laptopie, i w monitorze, a skoro, jedno wejscie mam w monitorze hdmi to kupowalem wczoraj przejsciowke z dvi na hdmi i obeaz byl wszedzie naraz, a dzwiek to jakie masz glosniki? jak 5 jeden, to kup 3 wtyczki alb 5 wejsc i koncowek dzekow, dzwiek wiadmo bedzie stereo, bo karty w laptopie wiekszej od 2.1 nie m chyba, ze zew, ale mi to nie przeszkadza:) I wszystko mi na raz hula, tylko jak wlaczam muzyke i gre to ktoros sciszam calkiem, bo bym oglupial heehe:) Ok 20-30zl w elektorniku albo komputerowym Cie to wyniesie, albo jeszcze rozdzielnik wejscie hdmi na 2 lub wiecejwyjsc hd... i rozdzielczosc mam w dekoderze 1080, a w moitorze 1920:) Jesli cos, nie bedziesz wiedzial to pisz, chetnie pomoge:) ... pozdrawiam

yahoone

Banned User
V.I.P
Pomocnik
XBOX MANIAK
Użytkownik
Game Master
Liga XboxForum.pl
PSforum.pl

piotrek95pl

Użytkownik
Użytkownik
na twoim miejscu nie zalowal bym kasy na kabel HDMI dobry kabel to podstawa , a pozatym mozesz go wykorzystac do podlaczenia np laptopa z TV a tu jakosc kabla ma znaczenie ( w końcu nie bez powodu sa kable za 5zl i 1000zl)

Do góry Bottom