1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jakie macie opóźnienie MS ?

Temat na forum 'Xbox Live' rozpoczęty przez Famous, Październik 30, 2016.

  1. Famous

    Famous Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2012
    Posty:
    881
    Polubienia:
    68
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Katowice
    Witam, gram w BF1, xbox podpięty kablem i mam wrażenie że przeciwnicy widza mnie ciut szybciej niż ja ich, mam NAT otwarty a opóźnienie 182ms, utrata pakietu 1%, MTU 1480. Internet z vectry 100mb. Nie wiem czy to dobre statystyki czy złe ;//
     
  2. Lotnik421 Xbox One

    Ja z swojej strony polecam
  3. Okifax

    Okifax Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2010
    Posty:
    18
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    30-40ms opóźnienia to dużo. A 180 to już kosmos. Powiedzmy, że przy takim łączu więcej niż 10 to już powód do niepokoju...
     
  4. Famous

    Famous Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2012
    Posty:
    881
    Polubienia:
    68
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Katowice
    No strasznie dziwne szczególnie że znajomy blok obok ma ten sam pakiet i tego samego dostawce i ma opóźnienie 15..

    Wysłane z mojego Nexus 5X przy użyciu Tapatalka
     
  5. BialyGTi

    BialyGTi Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 11, 2015
    Posty:
    822
    Polubienia:
    1041
    Punkty za osiągnięcia:
    93
    Płeć:
    Mężczyzna
    ja mam radiówke i masz Ping 15 - 25 a przy takim łączu i pewnie światłowód to powinieneś miec ping ok 5 max
     
  6. Famous

    Famous Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2012
    Posty:
    881
    Polubienia:
    68
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Katowice
    ;( pozostaje tylko dzwonić do Vectry i awanturą

    Wysłane z mojego Nexus 5X przy użyciu Tapatalka
     
  7. davex

    davex Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2011
    Posty:
    1439
    Polubienia:
    558
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Gdańsk
    Obadaj na speedtescie w konsoli. U mnie w tych ustawieniach pokazuje 190 ms a mam internet 250

    Wysłane z mojego E2105 przy użyciu Tapatalka
     
  8. p_bladek

    p_bladek Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 8, 2016
    Posty:
    898
    Polubienia:
    516
    Punkty za osiągnięcia:
    93
    Płeć:
    Mężczyzna
    Takie pingi jak piszecie to może mieć do najbliższego routera brzegowego a nie do serwerów EA. Myślę że rząd wielkości 45-80 jest normą, a przy obciążonych serwerach może sięgac nawet do 180. Nie tylko dostawca netu ma wpływ na ping ale też druga strona. Niech sobie zrobi tracerta to zobaczy gdzie najwiecej traci i nie bedzie to operator :smuggrin:
     
  9. Famous

    Famous Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2012
    Posty:
    881
    Polubienia:
    68
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Katowice
    No strasznie dziwne tylko tak jak pisałem kolega blok obok ma ten sam pakiet i u niego ping 15

    Wysłane z mojego Nexus 5X przy użyciu Tapatalka
     
  10. Famous

    Famous Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2012
    Posty:
    881
    Polubienia:
    68
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Katowice
    Up, był u mnie dziś technik z vectry, zmienił router na inny i dalej to samo.. do tego teraz mam NAT umiarkowany a sam technik stwierdził że nic więcej nie jest w stanie zrobić i przekaże to "informatykom" no masakra po prostu ;//
     
  11. davex

    davex Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2011
    Posty:
    1439
    Polubienia:
    558
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Gdańsk
    Sprawdziłeś gdziekolwiek indziej jaki ping? Np ta laptopie/pc?

    Wysłane z mojego E2105 przy użyciu Tapatalka
     
    p_bladek lubi to.
  12. Famous

    Famous Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2012
    Posty:
    881
    Polubienia:
    68
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Katowice
    tak, ping jest w okolicach od 10-20 na komputerze
     
  13. davex

    davex Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2011
    Posty:
    1439
    Polubienia:
    558
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Gdańsk
    Mi tez pokazuje 192 ms a na pc mam do 25

    Wysłane z mojego E2105 przy użyciu Tapatalka
     
    p_bladek lubi to.
  14. rychu8818

    rychu8818 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 11, 2008
    Posty:
    236
    Polubienia:
    40
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Ping 180-190 w statystykach sieci jest normalny, test jest robiony na serwerach w USA.

    Otwórz na komputerze CMD wpisz ping -l 500 abc.com -n 200 i zobacz czy ci pakietów nie gubi

    U mnie był taki wynik
    Ping statistics for 199.181.132.250:
    Packets: Sent = 958, Received = 958, Lost = 0 (0% loss),
    Approximate round trip times in milli-seconds:
    Minimum = 165ms, Maximum = 166ms, Average = 165ms
     
    Ostatnia edycja: Październik 31, 2016
  15. davex

    davex Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2011
    Posty:
    1439
    Polubienia:
    558
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Gdańsk
    Sprawdź w przeglądarce na XO www.speedtest.net Przekieruje to testu który nie potrzebuje flash'a

    Wysłane z mojego E2105 przy użyciu Tapatalka
     
  16. trebol91

    trebol91 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2011
    Posty:
    453
    Polubienia:
    75
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    W tych ustawieniach to każdy ma chyba ping w granicach 200, wiec nie ma co się tym przejmować.
     
  17. Famous

    Famous Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2012
    Posty:
    881
    Polubienia:
    68
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Katowice
    ja to teraz mam nowy problem, był u mnie dziś ten "technik" z vectry coś namieszał i mam NAT umiarkowany.. a był Otwarty ;// przywrócenie ustawień routera do takich jakie były nie pomaga a na infolinii gówno potrafią zrobić..
     
  18. davex

    davex Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2011
    Posty:
    1439
    Polubienia:
    558
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Gdańsk
    Przekieruj porty, odpal Upnp

    Wysłane z mojego E2105 przy użyciu Tapatalka
     
  19. p_bladek

    p_bladek Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 8, 2016
    Posty:
    898
    Polubienia:
    516
    Punkty za osiągnięcia:
    93
    Płeć:
    Mężczyzna
    Nie przekieruje na tym modemie ;), obstawiam 3928AD, musza mu je otworzyć, a pisałem że to nie operator... Wydaje mi sie że możesz zalogować się na www.vectra.pl do biura obsługi (użytkownik- nr id abonenta, hasło-pesel i w zakładce moje urządzenia, być może bedziesz miał możliwość odblokowania portów) ale nie jestem pewny.
     
    Ostatnia edycja: Listopad 1, 2016
  20. davex

    davex Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2011
    Posty:
    1439
    Polubienia:
    558
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Gdańsk
    Czyli obstawiam **** bladą ( bez podtekstu :))

    Wysłane z mojego E2105 przy użyciu Tapatalka
     
    p_bladek lubi to.
  21. o M a c z 0 S

    o M a c z 0 S Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 2, 2013
    Posty:
    1494
    Polubienia:
    365
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Dolny Śląsk
    Ten ping co w mnu konsoli sprawdzasz jest do serwerów ms w us temu taki wynik . Sprawdź ping w grze wchodząc opcje następnie na duś prawą gałkę
     
    davex lubi to.

Wczytywanie...

Poleć forum