jakie wyscigi kupic???polecajcieeeeeeee

KOPAN18

Użytkownik
Użytkownik
witam do tej pory mam 2 gry dopiero gta 4 i saints row gta przeszedlem chcialbym jakies fajne wyscigi co polecacie mysle nad forza 2 bo jest tania i chyba w miare co wy na to czy grafika na prawde taka kiepska??

djkamilos

Użytkownik
Użytkownik
Odp: jakie wyscigi kupic???polecajcieeeeeeee

Bierz Grida. Super Gierka naprawdę polecam. Forza 2 też może byc. Fajne są rownież PGR, ale grid wg mnie jest najbardziej realistyczny (co do modelu jazdy i grafiki) i za to go lubię :D

Furson

Użytkownik
Użytkownik

do niedawna sądzilem ze burnout jest jednak the best ale jak pogralem dluzej w grida ( w to sie trzeba wkrecic) to nie moge odejsc od konsoli. bardzo zadowala grafika, model jazdy i miiiiióóóóóóód.

offtopic

Użytkownik
Użytkownik

djkamilos napisał:
Bierz Grida. Super Gierka naprawdę polecam. Forza 2 też może byc. Fajne są rownież PGR, ale grid wg mnie jest najbardziej realistyczny (co do modelu jazdy i grafiki) i za to go lubię :D
buhahah GRID realistyczny, to żeś poleciał. Jest to świetna gra, ale z realistycznym modelem jazy nie ma nic wspólnego lol. KOPAN18 jeśli chcesz coś realistycznego to Forza 2, a jeśli bezstresowe ściganie to GRID lub Burnout :D

mateusz_gosc

Użytkownik
Użytkownik

wybacz djkamilos ale się popłakałem jak przeczytałem największą bzdurę stulecia !!!

GRID - najlepszy model jazdy !!! CZŁOWIEKU !!!!! taki model to sobie wsać w **** za przeproszeniem .. przecież w gridzie sie jeździ jak ... jak formułą 1 na pegazusie ... tego szajsu nie da się opisać

i widocznie nie prowadziłeś prawdziwego auta skoro twierdzisz ze przy realizm jest jak przy 300km/h nie musisz hamować przed zakrętem a jak Ci nie wyjdzie to cofniesz czas (rzal przez RZ)...

oczywiście co do realizmu do FORZA 2 ... czuć naprawdę samochód a wiem co mówię bo pare lat jeździłem w SIMRACINGU (profesionalne symulatory + kierownica 900stopniowa z FF)

PGR4 znowu szokuje grafika i modelem samochodów (prawie jak gran turismo 5) fizyka nawet OK ... mimo że troche arcadowa to prznajmniej są jakieś prawa fizyki ...

GRID - tu sie już nie wypowiadam ...

PS. przepraszam za błedy ale tekst djkamilos poprostu zwalił mnie z nóg i muszę się otrząsnąć ...

[email protected]

Świeżak
Świeżak

a ja polecam grida, CO TO ZA BZDURA jakie 300kmh buehehe, poza tym gdybyś się zastanowił to bys się zorientował że tylko na poziomie BASIC masz opcje flashback ;] pojezdzij na poziomach wyższych ;]

ps. to ty prowadziłeś auto czy na automatahc jeździsz że taki znawca z ciebe? :D

KOPAN18

Użytkownik
Użytkownik

nie kluccie sie na temat grida tylko powiedzcie co kto woli i czy w forza jest w miareee grafika??lepsza od jedynki chociaz??bo jutro po robocie kupuje a nie wim co kupic lubie gry w ktorej sie za kredyty kupuje auta

Erno

V.I.P
V.I.P
Użytkownik

Ja polecam Grid oraz PGR 4 ;)

djkamilos

Użytkownik
Użytkownik

mateusz_gosc co do np. pro shita to grid ma bardzo dobry model jazdy. A co do cofania czasu to jest on tylko na najlatwiejszym poziomie i nie musisz go uzywac. Moze troche przesadzilem bo forza ma naprawde dobry model jazdy i to chyba jedyna gra realityczniejsza od grida

Furson

Użytkownik
Użytkownik

cofanie czasu jest na basic i na normal wiec nie tylko na najlatwiejszym poziomie (co do wyzszych nie wiem)
a jest po to ze ostro sie tam zasuwa i czasem dobrze jest cofnac czas - czlowiek sie nie flustruje ze musi powtarzac caly wyscig.

mateusz_gosc

Użytkownik
Użytkownik

djkamilos napisał:
mateusz_gosc co do np. pro shita to grid ma bardzo dobry model jazdy. A co do cofania czasu to jest on tylko na najlatwiejszym poziomie i nie musisz go uzywac. Moze troche przesadzilem bo forza ma naprawde dobry model jazdy i to chyba jedyna gra realityczniejsza od grida
proszę cię !!! nie używaj słowa realistyka jak piszesz o gridze ! w gridzie nie ma reailistyki bo tam nie ma praw fizyki !! cud że samochód jeździ po asfalcie a nie po niebie ... chyba że dla Ciebie realistyką i modelem jazdy są zniszczenia (fakt fajne) oraz to że samochód ma 4 koła a nie 2,5 :D

toca race driver 1,2,3 to były mega symulatory w porównaniu z GRIDEM ... codemaster cofło się w czasie bo i tak ludzie kupują gry dla grafiki i z kąd mają widzieć że samochód ma tak się zachowywać a nie inaczej ....

oczywiście proszę nie pisać o NFS pro gówno bo to już kompletna żenada (mimo fizyki jak z marsa to i tak jest lepsza niż w gridze)
lepiej już nie będę pisał o gridzie bo jak wymiawiam/piszę te słowo to dostaję nerwicy jak codemaster wyciulało ludzi i zarobiło na nich kase bo dało świetną grafe a to że samochodem się jeździ jak katamaranem to mają w dupie bo przeważnie w takie gry grają ludzie co nie chodzą do szkoły i nie wiedzą co to prawa fizyki takie jak "siła odśrodkowa" oraz nigdy nie jechali samochodem z taką prędkościa po zakręcie przy którym nie ma fizycznie szans żeby np. zakręt nr 1 na nurburgring przejechać bez hamulca z predkością 200km/h
w rzeczywistości z 80km/h to tam jakiś GTR wyciągnie.

tak więc codemaster zaoferował nam
-tory
-auta
-grafike
-model zniszczeń

a że samochód jeździ jak w powietrzu to nie przeszkadza żeby zarobić miliony $

PS. a potem się ludzie dziwią czemu gry robią jak by to były BECHMARKI albo wersje demo ?
! bo ludzie to kupią ! kupią ich brednie ...

Pozdr.

Furson

Użytkownik
Użytkownik

dobrze kolega wyzej widze znawca, fan i koneser scigalek nie mamy co sie sprzeczac, w gridzie postawiono na fun a nie na real, a ze fun trafia do wiekszej publiki totez ta czesc od codies zostala najlepiej odebrana.
casual gaming sie szerzy niestety jednak dla mnie w formie nie realistycznego modelu jazdy sie sprawdza,
to jeszcze zadna przesada.

mateusz_gosc - jak jest sie w czyms dobrym to zauwaza sie wszelkie niedociagniecia, jednak 50%(albo wiecej) ludzi lubiacych racery nie ma o nich wiedzy takiej jak ty i dla nich grid ze tak powiem podchodzi pod realnosc. i dlatego coderzy zrobili taką a nie inna gre.. tu nie chodzi o to czy gra przypadnie do gustu koneserom czy fanatykom tylko jak najwiekszej ilosci ludzi.

coz masz forze...

seba1415

Użytkownik
Użytkownik

Ja polecam coś z serii PGR nie bedziesz zawiedziony każdego kogo posadziłem przy tej gierce nie okazywał skwaszonej twarzy....
GRID- Hmmm zajebi*** ścigałka z efektownymi kraksami ale co do realizmu to ehheemmm trochę nie pasuje to słowo do tej gry. Świetny w Multi
FORZA 2 - Gierka bardzo realistyczna naprawde mnóstwo ustawień auta i oczywiście sama ilość aut. Jednak mnie nie przyciągnęło do tej gry na długo gdyż jest po pewnym czasie nudna jazda po kilku torach ciągle tak w sumie bez celu byle tylko czas lepszy.
Osobiście jak już napisałem polecam PGR lub GRIDA nie zapominaj także o CMR: Dirt
fajna rajdówka.

simonnt

Użytkownik
Użytkownik

PGR 3 lub PGR 4 :D
Najlepsze ścigałki :D

gpiorzel

Użytkownik
Użytkownik

Co do grid, lol realizm... poróbcie chociaż prawa jazdy to pogadamy. Forza jest naj bardziej realistyczna choć i tu są braki, ale gra bardzo miodzio. Wiem zabrzmię głupio, ale najfajniej samochodem jeździ mi się w GTA :) W porównaniu z poprzednikami model jazdy zajefajny, podsterowność/nadsterowność itp. Całkiem fajnie się śmiga (tylko zaznaczam NIE MÓWIĘ O REALIZMIE)

PGR fajny, ale jak szukasz czegoś bardziej GT niż NFS to forza tylko i wyłącznie

papux

Użytkownik
Użytkownik

Przydało by się Gran Turismo na XBOXa 360 ;D

Ale co do realności ja gram w FORZE gdyż lobię realne wyścigówki a GRID...hmmm czasem mam wrażenie jak bym jechał z 900km/h a auto wciąż trzymie się ulicy. Mało tego uderzając w bande z pełną prędkością załużmy 200km/h wgniata się tak jak bym jechał ze 40.

Nienawidzę oszukiwania. Real to real a GRID to ARCADE.

Ta gra nie powinna trafić na konsole lecz do salonów gier.

djkamilos

Użytkownik
Użytkownik

Za to jakie wgniecienia są w forzie :D Grałem w demko to przywalisz czolowo z 300 na godzine w kogos i auto tylko troszkę się wgniecie, a samochód pojedzie tak samo jak przed wypadkiem :)

karol191

Użytkownik
Użytkownik

djkamilos napisał:
Za to jakie wgniecienia są w forzie :D Grałem w demko to przywalisz czolowo z 300 na godzine w kogos i auto tylko troszkę się wgniecie, a samochód pojedzie tak samo jak przed wypadkiem :)
Bo uszkodzenia sa kosmetyczne...

mateusz_gosc

Użytkownik
Użytkownik

bo FORZA to symulator ... w symulatory graja ludzie którzy mają jakieś pojęcie o ściganiu się ... i nie jeżdżą po rowach tudzież nie wjeżdżają w bandy

GRID- gra dla dzieci którzy lubią rozwałke ;)

pozdr.

spike200

Memento Mori
V.I.P
Użytkownik

djkamilos napisał:
Za to jakie wgniecienia są w forzie Chichot Grałem w demko to przywalisz czolowo z 300 na godzine w kogos i auto tylko troszkę się wgniecie, a samochód pojedzie tak samo jak przed wypadkiem
Przed wyścigiem ustawiasz poziom trudności (uszkodzenia, linia sugerowana itd).

Do góry Bottom