Jakość grafiki na LCD

xbw

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Cześć,
przechodząc od razu do sedna chciałbym zapytać jaki poziom graficzny reprezentuje xbox 360 podłączony kablem VGA (aha, tak przy okazji to który będzie najlepszy?bo słyszałem, że oryginalne od microsoftu są lepsze, czy to tylko mit czy należy się z tym zgodzić? ;] ) do monitora LCD 19" wide, który pracuje na rodziałce 1440x900 ? Czy X-pudelko dostosuje sie to tej rozdzielczosci czy moze ją obnizy ?
I jakie są Wasze subiektywne odczucia podczas grania na tego typu monitorach ?

Ja myślę, że grafa powinna być lepsza niż na typowych tv lcd 32" (które pracują w 1366x768 czy cos podobnego, czyli znacznie nizszej rozdz.)

jack119

Użytkownik
Użytkownik
Odp: Jakość grafiki na LCD

Paradoksalnie im mniejsza rozdzielczość tym lepsza grafika, bo i tak xbox obsługuje w grach max 1280x720

sOrOwEczkA

Użytkownik
Użytkownik

Co ty chłopie pie******* .Wprowadzasz innych w blad im wieksza rozdzielczoc tym lepsza grafa a jak cos to xbox takiej rozdzielczosci nie obsluzy na twoim monitorze.

mateusz_gosc

Użytkownik
Użytkownik

sOrOwEczkA napisał:
Co ty chłopie pie******* .Wprowadzasz innych w blad im wieksza rozdzielczoc tym lepsza grafa a jak cos to xbox takiej rozdzielczosci nie obsluzy na twoim monitorze.

co do monitora 16:10 i xboxa 360 to monitor ma rozdzielczośc natywną 1440x900

każda inna rodzielczośc wygląda kiepsko na tym monitorku (bo xbox obsługuje 720p,1080p)
i do tego monitor 16:10 a xbox 16:9 przez co obraz bedzie rozciągnięty.
oczywiście 19 listopada wychodzi nowy dashboard który będzie obsługiwał 16:10 oraz 1440x900, 1680x1050
przez co teoretycznie jakośc obrazu powinna być duuuuużo lepsza.

co do 1366x768 LCD 32" to grafa będzie lepsza ze względu na to że xbox'owi będzie się dobrze współpracowało z tą rozdzielczośćią bo ją po prostu obsługuje.

oczywiście jak będziesz siedział blisko to jakość będzie żałosna w porównaniu z monitorem LCD.

oczywiście sam posiadam monitor 22" LCD z HDMI 1680x1050 i mimo że xbox pracuje w 1080p (gerki i tak maja mniejsza rozdziałke) to wszystko wygląda naprawdę super ...

w tym temacie są moje fotki mojego monitora podłączonego do x'a
http://x360iso.org/index.php?topic=252.75

pozdr.

magik1317

Świeżak
Świeżak

to ja mam jeszcze jedno proste pytanie.Mam średni monitor ale nie stety nie posiadam hdmi :'( 22 acer i tylko vga-domyślam się że nie ma co się spodziewać cudów ale czy bedzie różnica pomiędzy grą z kompa np. fifa 09 (który jest z grafą radeon hd3870) a grą na xbox'ie .A drugie pytanie :w domu stoi stary monitor 21 (cieżka szafa ;D) który działa w optymalnej rozdziałce 1280*1024.Czy obecny xbox (badz dash wprowadzony 19 listopada) poradzi sobie z czyms takim i jesli zmiejszy obraz to do jakiej rozdziałki ??

BabyBoy

V.I.P
V.I.P
Użytkownik

Ja miałem bardzo ładną jakość obrazu na LCD Flatrona 19 cali(monitor od kompa),naprawdę na nic nie narzekałem.
DUżo lepsza grafika niż na PC :)

monkey222

Użytkownik
Użytkownik

ja mam monitor LCD PHILPS 220WS 22 cale;;;;konsola podlaczona wejsciem DSUB nie DVI-D..jest piekna grafa..super jakosc obrazu..MIODZIO...zastanawiam sie teraz nad kupnem tv lcd 32 cale ale HD READY na full HD troszke mi szkoda i boje sie ze jakos obrazu na hd ready przez zlacze HDMI bedzie gorsza niz obecnie teraz mam na monitorku

filipek15

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak

a na takim monitorze bedzie ladny obraz ?? Monitor 19" TFT Philips 190CW8FB

Do góry Bottom