1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

JTAG/RGH Pytania i odpowiedzi :)

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez sajdorr, Październik 21, 2011.

  1. filipo20

    filipo20 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 26, 2013
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    mam przerobiona konsole ok 10 miesiecy temu. Sprawa wyglada tak. Wgrałem pliki na pendrive tak jak mówilieś. Fktycznie kopiuj wklej wystarczy, przecież to przerobiona konsola. Zwiesiłem sie z tym formatem pena pod xbox bo ostatnio uzywałem oryginalnego slima i podłączałem pena pod tamta konsole, zreszta nie wazne. Ważne jest to, ze teraz wchodze w .xex menu, odpalam default.xex i gra sie uruchamia, lecz za każdym razem ścina po ok 5 sekundach w ekranie wczytywania gry. Takze tak: wchodze w default. xex, 5 sekund i gra juz jest zwieszona. słychac przy tym scieciu dzwięk podobny do tego gdy wcisniemy na padzie logo xbox z diodami. dodatkowo oprocz recznego wyłączenia konsoli nic nie moge zrobic. Nawet po wcisnieciu logo xbox nic sie nie dzieje, takze to raczej zawiecha kosoli a nie samej gry. POMOCY.
    Pozdro!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

    Ja z swojej strony polecam
  3. filipo20

    filipo20 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 26, 2013
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    To samo jest z rise of tomb rider. Menu gry działa a gdy chce uruchomić nowa grę zawiesza sie konsola
     
  4. filipo20

    filipo20 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 26, 2013
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Najsmiesnijsze jest to ze od serwisanta, ktory przerabial konsole dostałem takie instrukcje:

    Witam, proszę ?cišgnšć program:

    iso2god:
    http://www.sendspace.com/file/opzwxe

    Po uruchomieniu klikamy "Add ISO" i wybieramy w Image Location"
    obraz
    gry, którš chcemy przerobić na format RGH. W "Output Location"
    wybieramy
    lokalizację, gdzie ma być zapisany folder. Takš samš ?cieżkę wybieramy w
    "Temporary Location for Rebuilt ISO".
    Klikamy na dole "Add ISO", potem zaznaczamy grę oraz klikamy
    "Convert".
    Po ok 10 minutach powinien się utworzyć folder z grš w folderze "Output
    Location" (np. 45410964).

    Przegrywamy taki folder na kartę pamięci albo pendrive'a.
    Włšczamy konsolę, uruchamiamy program XEXMENU (w szybkim uruchamianiu).
    Klikamy na padzie 2x LB. Wciskajšc na padzie strzałkę w prawo lub lewo
    (pod lewym analogiem), możemy przemieszczać się pomiędzy pamięciami
    masowymi. Odnajdujemy nasz pendrive (każde urzšdzenie podłšczone pod USB
    powinno być tam widoczne. Jak znajdziemy nasz folder z grš (u mnie
    45410964) klikamy na padzie Y, następnie zaznaczamy COPY i wciskamy A).
    Przechodzimy na dysk twardy konsoli (tam docelowo będzie umieszona gra)
    i wchodzimy kolejno Content/00000000000000/ i tutaj wciskamy ponownie Y
    oraz PASTE).

    W skrócie, kopiujemy grę z pendrive'a do lokalizacji
    HDD:/content/000000000000/45410964

    Gra powinna być widoczna w szybkim uruchamianiu w menu konsoli
    (oczywi?cie wychodzimy z XEXMENU - ten program sluzy tylko do kopiowania).



    wszystko spoko tylko ani razu nie udało mi sie pobrac gry w .iso zeby sobie to przerobic na RGH :( i stad moje pytania bo z Panem serwisantem dogadac sie emailowo jest dosyc ciezko..
     
  5. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    4594
    Polubienia:
    2537
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Szukaj iso w takim razie bo tak to sobie można tylko nerwy psuć. wyśle ci PW.
     
  6. filipo20

    filipo20 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 26, 2013
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    krzys1190 sprawdz pw. Czy mozna rozpakowany rar skonwertowac do iso?
     
  7. filipo20

    filipo20 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 26, 2013
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    udało sie. skopiowałem .iso na pendrive i udało mi sie uruchomic gre. wielkie dzieki za pomoc:) gdybym mógł sie jakos odwdzieczyc to dajcie znac:)
     
  8. Mr. Hyde

    Mr. Hyde Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 11, 2013
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Polska B
    Mam pytanie o RGH(Dash RT). Czy to może byś zainstalowane na dysku dodatkowym/? Bo wyjąłem dysk 250GB z konsoli i podczas uruchamiania nie wyświetla mi się już Dash RT i mam menu tradycyjne?
    Kolejna kwestia to dysk 250GB a wyświetla mi 140GB a nic na nim nie mam?
     
  9. cezarypasek

    cezarypasek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 3, 2014
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. Posiadam konsole 4 GB z 2014 r. model 1439.
    Odebrałem ją właśnie od drugiego już serwisanta. Chciałem aby ktoś mi ją przerobił lecz obu serwisantów twierdzi, że się nie da bo mają problem z komunikacją z płytą główną, czy jest ktoś w stanie mi pomóć?
     
  10. WRUB5ON

    WRUB5ON Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2011
    Posty:
    1560
    Polubienia:
    838
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    KALISZ
    Jaka jest dokładna data produkcji konsoli

    Wysłane z mojego C6603 za pomocą Tapatalk 2
     
  11. cezarypasek

    cezarypasek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 3, 2014
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1

    2014-08-27 jest to service date
     
  12. alicja85

    alicja85 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 12, 2016
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Kobieta
    ;dddddddddddddddddd
     
  13. d4rk87

    d4rk87 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2016
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    można zwracać gry zakupione (cyfrowe) w xbox store ?
     
  14. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12753
    Polubienia:
    1189
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Nie

    Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka
     
  15. andrzejmilewski90

    andrzejmilewski90 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 16, 2016
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Witam, mam problem z RGH na kosoli trinity. Uywając matrix spi nand flashera zczytałem 5 razy nand, oczywiście obrazy są identyczne. Za pomocą jrunnera zaktualizowanego i uruchomionego w trybie admina wygenerowałem ecc i kiedy chciałem go wgrać do nand wysypały się błędy na prawie każdym sektorze. Próbowałem wgrać stary nand, bezskutecznie bo kosola pokazuje
    Flash Config: 0x00000000
    Can not Continue
    nawet z opcji zaawansowane. Gdzieś przeczytałem,że żeby konfiguracja wróciła trzeba uruchomić konsolę i ją normalnie wyłączyć ( 1 cykl bootowania). Po uruchomieniu z przycisku czy też padem konsola nie pokazuje rrod ani żadnego błędu, nie daje sygnału na hdmi ( kilka kabli sprawdzonych) Na panelu przednim tylko środek przycisku pali się na zielono reszta nic. Nie mogę wgrać nanda, konsola się nie uruchamia. Nie wiem co mam robić dalej, już od tygoidnia szukam rozwiązania. Za chwilę wrzucę zdjęcia z lutowania
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    Płyta główna i flasher czyszczone w płynie do elektroniki i sprawdzane pod mikroskopem u mnie w serwisie pod kątem zimnych lutów
     
    Ostatnia edycja: Lipiec 16, 2016
  16. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12753
    Polubienia:
    1189
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Wymienić przewody od programatora na nowe

    Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka
     
  17. andrzejmilewski90

    andrzejmilewski90 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 16, 2016
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    wymieniane 2 razy, na wielożyłowe miedziane od zasilacza do kompa i na przewody jednożyłowe od kabla lpt. Na początku podczas czytania nanda na tych przewodach nie było najmniejszego problemu. Na jakie powinienem je wymienić i jaka długość/ przekrój / ilość żył


    ...wymienione, dalej to samo
     
    Ostatnia edycja: Lipiec 16, 2016
  18. andrzejmilewski90

    andrzejmilewski90 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 16, 2016
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
  19. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12753
    Polubienia:
    1189
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    to sb do wymiany

    Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka
     
  20. andrzejmilewski90

    andrzejmilewski90 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 16, 2016
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    szukam informacji czy jest jakaś metoda żeby sprawdzić czy ten mostek działa???
     
  21. Kilgharrah

    Kilgharrah Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 16, 2016
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Mozna grac na rgh, najnowszym dashboardzie na xboz live?
     

Wczytywanie...

Poleć forum